Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 29. Thursday, Pál, Péter   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 Jóba Katalin - állat- és növénygondozás
Jóba Katalin
állat- és növénygondozás
Elérhetőség:
Email: katikert@katikert.hu
Web: www.katikert.hu[1]     2     3     4     következő        
Jóba Katalin | 2017-01-11 12:28:48Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Ancsurka!
Válaszoltam lentebb.
Üdv.:
Jóba Kati

Ancsurka | 2016-07-20 20:05:29
Tisztelt Hölgyem! A kérdésem a következő .Van egy 5-éves keverék kutyám, két hete került hozzám három nappal ezelőtt először majd tegnap éjszaka másodszor és ma délelőtt harmadszor vettem észre,hogy epilepsziás rohamot kapott, nagyon megijedtem ,orvoshoz vittem, aki nem tudott tőle vért venni.Felírt nagyon erős nyugtatót, de bizalmatlan vagyok ezt a kezelést illetően,Tanácsot szeretnék kérni, hogyan lépjek tovább? Köszönettel várom szíves válaszát!!!!!

Jóba Katalin | 2017-01-11 12:28:23Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Rizskó!
Válaszoltam lentebb.
Üdv.:
Jóba Kati

rizskó | 2016-06-21 17:08:38
Az erkélyen navelt körömvirág-bojtorján-bársonyvirág-rézvirág-petonia.Ezeket a tenyészidő végéig öntözhetem csalánlével.Köszönöm válaszát.

Jóba Katalin | 2017-01-11 12:26:41Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Nagy Viktória!

Elnézést, elkeveredett a kérdésed, így nagyon késve válaszolok - remélem azért a rózsád megvan még!
Általában nem megfelelő a talaja, érdemes átültetni „C” típusú virágföldbe, és világos (napos), hűvösebb helyre tenni. Trágya helyett öntözésénél javasolt 2-3 hetente speciális rózsa tápot adni neki és jót fog tenni majd, hogy amint jó idő van, ki tudjátok rakni az erkélyre, ha van, napfényes helyre. Ami sokat javíthat még, ha levágod az elszáradt virágokat, bimbókat, amivel egyben újabb virágzásra is serkentheted. A 18-19 fokos hőmérsékletet is jól viseli, inkább, mint a meleget. De a fény, a világos hely a legfontosabb neki. A párásítás nem annyira fontos, de ha szárazabb helyen van, akkor igen, agyaggolyós/kavicsos vizes tálcára érdemes tenni.
Üdvözlettel:
Jóba Kati

Nagy Viktória | 2013-12-20 15:13:04
Kedves Katalin! A cserepes szobarózsa gondozásáról szeretnék érdeklődni. Tegnap kaptam egyet ajándékba, és mindent meg szeretnék tenni, hogy megmaradjon a panelban. Most virágzási időszakban van, viszont sajnos ötletem sincs, hogy hogyan tartsam életben, mert úgy hallottam, hogy elég nagy kihívás. Elvirágzás után vissza kell metszeni? A páratartalom érdekében a legjobb az lenne gondolom, ha kavicsos tálcára teszem. Ehhez mit használjak? Duzzasztott agyaggolyót? Illetve milyen gyakran igényli a trágyázást és milyen típusú trágyát kedvel? Hány fokos az ideális hőmérséklet számára? A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel, Nagy Viktória

Jóba Katalin | 2017-01-11 12:18:17Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Zsuzsa!

Elnézését a késői válaszért - családi okok miatt nem tudtam az elmúlt hónapokban írni.
Azóta elmúlt a nyári időszak, de idén is jelentkezhet a szilvamoly, aki valószínűleg a problémát okozta (bár ez a tartós fagy jól jön a károkozók ellen). A szilvamolynak évente 3 nemzedéke is kifejlődik, már áprilisban rajzik az első molynemzedék, de ezt pontosan szexferomon csapdákkal lehet meghatározni, hogy mikor is van. Általában rögtön virágzás után, illetve mikor csak még pár milliméteres a gyümölcskezdemény, akkor érdemes permetezni. Az Insegar 25 wp és a Runner 2F szereket is lehetett használni ellenük, de minden évben változik, hogy mikor mit engedélyeznek, érdemes majd tavasszal utána nézni/gazdaboltban érdeklődni, hogy éppen melyik engedélyezett.

Üdvözlettel:
Jóba Katalin

Nagy Józsefné | 2016-05-07 20:16:32
Szilvafám egészséges, nem öreg, bőven termő.Idén is elvégeztem a lemosó permetezést.Szépen virágzott, be is kötött. A termés-kezdeményeken apró fekete pöttyök-lukak keletkeztek, szinte az összesen.Felvágva minden magkezdemény helyén van egy kb. fél centis kis kukac.Undorító! Nyilván az összes szilva le fog hullani, belőle a kukacok meg kipotyognak! Mit tehetnék?Nagyon örülnék, ha tudna segíteni. Előre is köszönöm. Zsuzsa

Jóba Katalin | 2017-01-11 12:03:47Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Rizskó!

Elnézését a késői válaszért - családi okok miatt az elmúlt hónapokban nem tudtam írni.
Azóta elmúlt a tenyészidőszak, de igen, jövőre is nyugodtan használhatja a csalánlevelet az öntözéshez. Esetleg egy-egy hetes szüneteket be lehet iktatni, ha károkozó (tetvek, stb.) nincs éppen.

Üdvözlettel:
Jóba Katalin

rizskó | 2016-07-14 18:06:53
Miért jó és a tenyész időszak végéig öntözhetek vele.

[1]     2     3     4     következő        
*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves Ancsurka! Válaszoltam lentebb. Üdv.: Jóba Kati TovábbTovább
Tisztelt Hölgyem! A kérdésem a következő .Van egy 5-éves keverék kutyám, két hete került hozzám ... TovábbTovább
További szakértőink

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
Kutya-macska passzus

Kutya-macska passzus

Sok öröm forrása lehet egy hűséges kutya, egy titokzatos macska, újabb divat szerint egy otthon tartott, játékos vadászgörény, de a bohókás papagáj vagy a trillázó kanári is… TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés