Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 29. Thursday, Pál, Péter   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 Ritter Andrea - klinikai szakpszichológus
Ritter Andrea
klinikai szakpszichológus
Elérhetőség:
Telefon: (20) 312 4371
Web: www.valtozasrendelo.hu
Email: info@valtozasrendelo.hu  előző     1     2     3     [4]   
Ritter Andrea | 2010-06-07 01:20:49Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Regency,
szerencsére nem igaz, hogy csak a gazdagok jutnak pszichológusi segítséghez. Nálunk minden nagyobb onkológiai központban alkalmaznak pszichológusokat, hogy ezen a nehéz élethelyzeten segítsenek. Ők erre a problémakörre specializálódtak, és ingyen fogadják az onkológiai problémákkal küzdő pácienseket.
Azt javaslom, mielőbb forduljon valamelyikükhöz, hogy támogatást kapjon épp úgy, ahogy azt Ön is oly sokszor nyújtotta másoknak.

Regency | 2010-05-21 19:33:53
16 hónapja rákot diagnosztizáltak,masztektómia febr.,márc:hónalji nyirokblokk műtétek.Még ma sem dolgoztam fel..Mosoly?nincs,smink,öltözködés,frizura,1 mákszemnyi öröm..nincs.Ami érdekel,nincs.Folyton csak negatívan látok.Régen nyüzsi voltam, most a 10de sem..a bal kezem Heine-Medines, a jobb meg a régi,műtét előttinek 5%-a,szóval nem érek semmit,nő sem vagyok...Meddig?Ez nem Amerika, hogy szinte mindenkinek telik pszichológusra,legalább is nekem biztosan nem!Eddig én voltam az,aki mindenkit kihúzott bármekkora gödörből! Nekem nincs,aki segítene...Mit tudok tenni,hogy a keserű rettegés,ami már szinte gigantikus haraggá nőtt,eltűnjön, elfogadni sosem fogom a történteket, de hogyan enyhítsem lelki összetörtségemet?Üdvözletem,várom sorait!

Ritter Andrea | 2010-06-07 01:04:55Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Julianna,
Férje ivására már második mondatában megadta a választ: az alkohol valóban segít a gátlások és szorongások feloldásában. Szemmel láthatóan ez történik vele is.
A körülmények leírásából úgy tűnik, az élethelyzetében bekövetkezett változást nehezen dolgozza fel. A számítógépes játék talán egy új elfoglaltság, ami kitölti mindennapjait. Sok esetben vigaszt nyújt azokra a megváltozott körülményekre, amik miatt most krízisbe került. Jó terep ez arra is, hogy kiélje vágyait néhány "füllentésben". Lehet, hogy érdemes lenne elmennie és kikérnie egy pszichológus tanácsait, hogy az új élethelyzetében is megtalálja a neki tetsző céljait.

Molnárné Báthory Julianna | 2010-05-17 23:45:25
Tisztelt szichológusnő! Mi okozza azt,hogy csak akkor lesz valaki felszabadult ha iszik?A férjem ha iszik akkor beszélget, ha nem akkor zárkozott és az érzelmeit képtelen kimutatni.ÚjMár egy féléve a számítógépes játékok rabja.Ismerkedik,hazudozik ott is és itthon is a Honfoglalon.Ha nem játszhat úgy viselkedik mint az űzött vad nem találja helyét és semivel sem tudja lefoglalni magát mióta nyugdíjban jött,pedig elötte már egy éve itthon volt betegállományban háromszor volt szív katéterezése.Már ott tartok hogy semit sem tudok elhíni amit mond mert mindig bebizonyosodik hogy becsap és hazudik.Válaszát tisztelettel köszönöm:Molnárné Báthory Julianna

Ritter Andrea | 2010-06-07 00:45:02Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Kérdező,
mindenképpen bátorítanám arra, hogy beszélje át pszichológussal az elmúlt időszakot. Ilyenkor mindenképpen érdemes átgondolni házasságát, kapcsolata alakulását, azokat az okokat, amelyek válásához vezettek. Fontos az is, hogy valamiféle "jövőképet" is kialakítson a szakember segítségével, vagyis konkrét, reális célokat határozzon meg, ami sokban segítheti az újrakezdést ebben a megváltozott helyzetben.
A 4-5 alkalom általában elegendő az "áttekintéshez", összegzéshez. Amennyiben azonban szükséges, természetesen folytatható a terápia mindaddig, amíg a válás okozta veszteség maradéktalanul feldolgozódik, és magabiztosan folytathatja életének következő szakaszát.

Manó | 2010-06-04 16:01:11
Kedves pszichológusnő, elolvastam bemutatkozását és végignéztem a váláscentrum szolgáltatásait. Én most váltam, ezért tudom, hogy milyen megpróbáltatás egy ilyen folyamat. Írták, hogy egy 4-5 alkalom a pszichológussal milyen jót tehet az újrakezdésben. Nem kevés ez? Valóban érdemes pszichológussal átbeszélni a dolgokat? Az emberek, mint én is, nincsenek hozzászokva ahhoz, hogyha lelki problémájuk van, azt szakemberrel beszéljék meg.

Ritter Andrea | 2010-04-15 10:12:25Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves M,
nem, a válás minden szakaszában érdemes hozzánk fordulni! Több esetben fordult elő, hogy már több éve zajló bírósági per lezárultát sikerült elősegítenünk mediáció segítségével. Mivel sok más szolgáltatásunk is van, pl. pszichológusi segítség, még a válás után is érdemes egy néhány alkalmas pszichológiai tanácsadásra eljönni, amikor a hozzánk forduló megérti mi történt vele, és elkezdheti újraépíteni saját életét. A gyerekeknél szintén nagyon hasznos lehet a pszichológusi munka az új helyzet elfogadtatásában.
Csak biztatni tudom, hogy egy krízisbe került család minél előbb, és több szempontból foglalkozzon kialakult helyzetével.

berényi | 2010-03-31 11:38:40
Kedves Andrea! A válás melyik fázisában érdemes önökhöz fordulni? Ha már elindult a bírósági eljárás késő? Üdvözlettel: M

  előző     1     2     3     [4]   
*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves Roanna, Kovács Emilné, érthető, hogy nem akarja újra átélni a kínzó pánikrohamokat, de u... TovábbTovább
Szeretnék egy véleményt kérni Öntől ! 16 éve szedem a Fevarin 100 gyógyszert, amitől az előtte ... TovábbTovább
További szakértőink
 Kádár János - belgyógyászat, immun- és fertőző betegségek
belgyógyászat, immun- és fertőző betegségek

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
Kutya-macska passzus

Kutya-macska passzus

Sok öröm forrása lehet egy hűséges kutya, egy titokzatos macska, újabb divat szerint egy otthon tartott, játékos vadászgörény, de a bohókás papagáj vagy a trillázó kanári is… TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés