Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 Ritter Andrea - klinikai szakpszichológus
Ritter Andrea
klinikai szakpszichológus
Elérhetőség:
Telefon: (20) 312 4371
Web: www.valtozasrendelo.hu
Email: info@valtozasrendelo.hu[1]     2     3     4     következő        
Ritter Andrea | 2011-11-09 13:14:16Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Roanna, Kovács Emilné,
érthető, hogy nem akarja újra átélni a kínzó pánikrohamokat, de ugyanakkor érdekes, hogy már 3 éve akarja megváltoztatni orvosnője a gyógyszert, és még mindig nincs megegyezés maguk között! Azt tanácsolom, hogy hallgasson rá, hiszen olyan jól ismeri az Ön problémáit, hogy ennél azt nem láthatja senki jobban. Ha nem szükséges mindenképpen, akkor biztosan meggyőzhető lesz, hogy maradjanak a réginél.
A gyógyszereket egyébként a pszichiáterek adják, mi, pszichológusok pedig a "lélekhez" értünk inkább, így ezzel kapcsolatos kérdéseit inkább egy orvos-terapeutának kell feltennie.

roanna | 2011-11-08 14:03:49
Szeretnék egy véleményt kérni Öntől ! 16 éve szedem a Fevarin 100 gyógyszert, amitől az előtte visszatérő betegségeim / pánik rohamok , és még fóbia stb. ! nagyrészt megszüntek és az életminőségem nem romlott ! Tizenhat év alatt nagyon sok negatív történés volt az életemben, de mindig megoldottam , ritkán kellett orvosi plussz segítség a gyógyszer szedése mellett, ehhez még napi egy xanas 0,5 amit este szedek ! Most három éve, az orvosnő abbaszeretné hagyatni velem ! Hatvan éves leszek ha megérem jövőre, Ön szerint mennyi kárt tesz ez az egy szem gyógyszer és indokolt-e , hogy másikra váltsak , ami félő , hogy a tüneteimet előhozná azt már nem szeretném mégegyszer átélni ! Válaszát előre is köszönöm ! Véleményét előre is köszönöm : Kovács Emilné

Ritter Andrea | 2011-11-08 10:17:55Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Zsu,
a klimax az esetek döntő többségében valóban pszichés problémák jelentkezésével is együtt jár. Amiket leír, valóban tipikusak. Több féle módszerrel lehet ezeket enyhíteni. Vannak szintetikus gyógyszerek, amelyeket nőgyógyász vagy pszichiáter ír fel, de vannak gyógynövényekből készültek is, amelyeket patikákban lehet kapni.
Jót tesz ilyenkor a mozgás, pl. a jóga vagy a tai chi is. Csak biztatni tudom: a változókor elmúltával enyhülni fognak tünetei is.

Zsu | 2011-11-06 07:02:21
Kedves Doktornő!50 éves nő vagyok. 2 éve nem menstruálok és a naponta többször, de főként éjszakai hőhullámok és a többszöri éjszakai felébredés miatt úgy gondolom, hogy klimaxszolok.A problémám, hogy naponta többször "rám jön", hogy kötözködök, akadékoskodom dolgokban és olyan dühvel,agresszíven, néha ordibálva, magamból kikelve teszem. Amikor visszagondolok rá, csodálkozom és szégyenlem, hogy így viselkedem. Nem akarom, hogy ilyen maradjak, mit tegyek, hogy leküzdjem ezt a rám törő ingert?

Ritter Andrea | 2011-11-08 10:07:10Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Katalin,
nehéz ezt általánosságban megmondani. Sok mindentől függ, ezt szakember, pszichológus vagy pszichiáter tudja megmondani személyes élettörténete alapján.
A családi segítség mindenképpen fontos, de természetesen nem elengedhetetlen feltétel.

katinka2 | 2011-11-01 18:07:33
Kedves Andrea! Szeretném megkérdezni, hogy gyógyszer nélkül ki lehet-e gyógyulni a depresszióból? Kess-e családi segítség hozzá, vagy csak akaraterő? Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Katalin

Ritter Andrea | 2011-08-31 01:04:07Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Regency,
örülök örömének és annak, hogy már azon gondolkodik, hogyan hasznosítsa eddig megszerzett (pl. pszichológiai) tudását arra, hogy új erőre kapjon. Ehhez igazán kívánok sok erőt és kitartást!
szívélyes üdvözlettel
Ritter Andrea

Regency | 2011-08-30 12:34:00
Kedves Andrea! Nagyon szépen köszönöm rövid, de igazán "velős", mégis segítő és emberbaráti kedvességet(nem szánalmat) tartalmazó sorait! Jóma- gam is folytattam pszichológusi tanulmányokat, most megpróbálom 1000%osan kihasználni, hasznát venni, mert...vissza nem megyek..mikor általam szinte istenként tisztelt, nagytudású orvosom sem értette meg, mikor rákézdeztem, mikor lesz jó/jobb a kezem (amiből ugye 1 van!)!!!!Másokkal hosszú ideig elbeszélgetett e szörnyűség után, ..velem nem..Az én hálám százezerszer nagyobb, őszintébb volt,..csak nem tudtam jobban "kifejezni"! Még egyszer, ezer köszönet, IGAZI segítség volt, s bár továbbra is magam va- gyok(két fiammal, erre nem alkalmasak!!!lelkileg sem), de Önnekköszönhető- en, igenis fel fogok állni, sőt! Már állok! Minden jót kívánok, szeretettel üdvözlöm: Regency

Ritter Andrea | 2011-08-30 10:25:23Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Regency,
teljesen megértem a hangulatát. Olyan érdekes, hogy a bajban segítségre van szükségünk, miközben úgy érezzük sokszor, hogy képtelenség azt elfogadni, nem nekünk szól, nem ért meg minket senki, aki "nem ebben a cipőben jár". Azt hiszem ezt a gátat kell tudnunk átlépni ahhoz, hogy valódi változás induljon be pszichés állapotunkban.
Ma Magyarországon ha jól tudom minden onkológiai osztályon van az ilyen típusú betegségekre szakosodott pszichológiai segítség, akik szakértőn tudnak segíteni. Az Ön esetében az interneten lévő "önsegítő csoportok" is nagyon hasznosak lehetnek, hiszen nehezen tud elmenni egy csoportfoglalkozásra.
A "bölcsek köve" néha apró, észrevehetetlen változásokkal érkezik el hozzánk. Kitartást és sok sikert kívánok!

Regency | 2011-08-19 16:20:45
Kedves Doktornő!Van-e jó tanácson kívül akár homeopátiás szer,esetleg gyógyszer, hogy a már szinte állandósult "depi"met eltöröljem, legalább a felét!Már nem tudok nevetni, sokszor 7/5 nap szinte semmi nem érdekel, totál feleslegesnek érzem magam, nincs mákszemnyi örömöm sem! OKA:2009.02.16:masztektómia,ezután 3 hétre:jobb old.teljes nyirokblokk-műtét.. Azóta nem tudom feldolgozni,túllépni rajta, nem érzem már magam nőnek, a bal kezem Heine-Medin miatt 1953. óta megbénult, a jobb pedig a történtek óta, kb.20%-a a réginek!!Sok dolgot sajnos nem tudok megcsinálni, és az egész , vagyis inkább minden azóta csak szomorúsággal, elkesere-déssel, szinte dühhel tölt el!Van-e valami rózsaszín-szemüveg, hacsak kis időre, ami ki tudna innen rángatni?Csak azt ne írja kérem, menjek valakihez. ..1.nincs pénzem,2:aki nem jár ugyanebben a cipőben, az nem tud semmit ,amíg nem éli meg és csak "bla-bla" megy, ami még inkább lesújtó, messze nem segítő!!!(megtapasztaltam, abból nem kérek!) Sorstársak:köszönöm inkább nem, csak a rákról, meg,kinek a kije, hogyan mikor halt meg!!Én még nem fogok meghalni!, azért sem, és hallani sem kívánok egy szót sem róla!! Üdvözlöm, és várom építő, hasznos segítségét:Regency

[1]     2     3     4     következő        
*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves Roanna, Kovács Emilné, érthető, hogy nem akarja újra átélni a kínzó pánikrohamokat, de u... TovábbTovább
Szeretnék egy véleményt kérni Öntől ! 16 éve szedem a Fevarin 100 gyógyszert, amitől az előtte ... TovábbTovább
További szakértőink

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
Kutya-macska passzus

Kutya-macska passzus

Sok öröm forrása lehet egy hűséges kutya, egy titokzatos macska, újabb divat szerint egy otthon tartott, játékos vadászgörény, de a bohókás papagáj vagy a trillázó kanári is… TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés