Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 19. Saturday, Huba   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
Teodorescu Tímea - kézműves
Teodorescu Tímea
kézműves
Elérhetőség:
Telefon: (30) 532 8386
E-mail: ttttimea615@gmail.comTeodorescu Tímea | 2010-09-09 14:28:49Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Érdeklődő!

Remélem sikerül levelemet továbbítani,mert a rendszer a szokásos módon most nem engedte a megválaszolást.Kérésének eleget téve igyekszem néhány ötlettel gazdagítani tárházát.Előtérbe szoktam helyezni azokat az alapanyagokat,amelyeket a gyerekek közvetlen környezetükben is megtalálhatnak.Szerintem az újfajta tojásos doboz,amelyeknek csúcsos a belseje,kész kincsesbánya.Ebből mi már készítettünk angyalkát,egérpofit,amelynek a testét papír,vagy fahengerből folytattuk,anyaggal bevontuk,összekötöztük a popsiját,és kiváló aprópénz,vagy mütyürtartó lett.Készíthető ebből még gombaerdő,ha vékony papírhengereket összegyűjtünk hozzá(élelmiszerboltok műanyagzacskói ezekre vannak feltekerve),s a megfelelő méretekre felszabjuk.Ez akkor kedves,ha különböző magasságúak,és szép színesek a gombák.

Másik jópofa ötlet,ha gyufásdobozban gondolkodunk,és ebből készítünk fantáziánkat elengedve tárgyakat.Lehet egy kisebb és egy nagyobb dobozból bárányt készíteni,úgy,hogy a fejet és a testet hurkapálcikával illesztjük össze,ettől mozogni fog a fej,a lábak lehetnek spárgából,végükön fagyönggyel,ettől lesz "lógólábú"a bárányunk.Testét érdemes gyapjúval borítani,úgy nagyon aranyos.
Készítettünk már gyufásdobozból többszintes fiókos szekrénykét,adventi naptárt is.

Jó mulatság még a papírmasézás,ami szintén végtelen variációs lehetőségeket kínál.
Az egyszerű tálkáktól az összeszerelhető,mozgatható állatkákig,bármit el lehet készíteni belőle.

Remélem sikerült segítenem,szeretnék kérni egy visszajelzést,hogy eljutott-e Önhöz válaszom.

További jó munkát kívánok! Üdvözlettel:

Teodorescu Tímea

Manóeszfe | 2010-08-02 15:34:04
Kedves Tímea gyerekeknek kézműves foglalkozásokat is tartok sokszor az ötlet kifogyóban van szeretnék tippeket kérni. 8-14éves gyerekek. Köszönettel.

Teodorescu Tímea | 2009-09-21 11:14:02Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Tisztelt Sanyi Bácsi! Örömmel olvastam kérdését,és a következő lehetőségeket tudom Önnek javasolni:a Nagymező utcai Művészellátó Bolt / Bp.VI.Nagymező utca 45. tel:332-61-63/ folyamatosan szervez amatőr festőknek összejöveteleket,tanfolyamokat,ahol felveheti a kapcsolatot az Önnel azonos érdeklődésűekkel.Sajnos nem derült ki leveléből,hogy vidéken,vagy Budapesten él,így ez akkor jó lehetőség,ha budapesti.Az internet segítségével a www.amatorfesto.network.hu oldalon azonban lakóhelyétől függetlenül csatlakozhat egy közösséghez,akik szintén amatőr festészettel foglalkoznak.A következő e-mail címen pedig díjtalanul bemutatkozhat,festményeit a közönség számára is elérhetővé teheti:szpg@citromail.hu Remélem tudtam segíteni,további örömöket kívánok a festészetben,és hozzá jó egészséget! Üdvözlettel:Teodorescu Tímea

Sanyibácsi | 2009-09-19 22:17:21
Most hogy nyugdíjba mentem több időm van hobbimra ami az olajfestés. Szeretnék keresni olyan kortársakat akivel konzultálni lehetne, aki hasonló témával foglalkozik.

Teodorescu Tímea | 2009-05-26 22:10:00Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Kati!

Örülök, hogy tetszik a téma és remélem, hogy a jövőben sok hasznos ötlettel tudunk szolgálni. Küldök egy-két olyan ötletet, amelyeknek alapanyaga most fellelhető a természetben, és hangulatossá varázsolja a lakás egy-egy szegletét.
A LEGEGYSZERŰBB: csodás színű platánfaleveleket préselj le egy újságpapír között, majd száraikon keresztül fűzd fel őket cérnára vízszintesen vagy függőlegesen, és akaszd az ablakba, vagy tűzd fel a függönyre.
SZIVARFA TERMÉSÉBŐL: most félig zölden leszedve, a lakásban egy-két nap alatt kiszárad és bebarnul.
- Száradás után 10-12 szálat fogj csokorba, tedd egy hosszú üvegpohárba, így egyszerű, mégis különleges asztaldíszt kaphatsz.
- Öt-hat szálat középen köss össze természetes rafiával úgy, hogy a rafia szálak végére rögzíts diót, szárított narancskarikát vagy csillagánizst, és akaszd fel az ajtóra, ablakra, lámpára.
KÉPKERET SZIVARTERMÉSBŐL: négyszer 3-4 szálat ragasztópisztollyal ragassz össze egy-két ponton, majd az így kapott oldalakat szintén egy-két ponton ragaszd össze, végül rafiával, keresztező kötéssel rögzítsd őket.
Hátlapnak használhatsz vastag kartont, vagy fát, amelyet ízlés szerint pácolhatsz.
A szivarfa termése tartósabb lesz, ha egyszer átkened DECONPAGE lakkal.

Remélem, kedvet kaptál valamelyik tárgy elkészítéséhez, amelyekhez kellemes időtöltést kívánok!

Üdvözlettel:
Tímea

Katuc60 | 2009-05-20 18:25:00
Kedves Tímea! Örülök, hogy valaki foglalkozik ilyesmivel is. Szeretném, ha az időszakoknak megfelelő tárgyakról tennél közzé /vagy küldenél nekem/ képeket, leírásokat. Sokat szoktam az alig 6 éves Bálint unokámmal foglalkozni, és a lakásban is van mindig valami, ami az évszakra, vagy az aktuális ünnepre jellemző. Kati

*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves Érdeklődő! Remélem sikerül levelemet továbbítani,mert a rendszer a szokásos módon mos... TovábbTovább
Kedves Tímea gyerekeknek kézműves foglalkozásokat is tartok sokszor az ötlet kifogyóban van szer... TovábbTovább
További szakértőink

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
A világ nyugdíjasai 2017-ben

A világ nyugdíjasai 2017-ben

A nyugdíjasok globális helyzetét vizsgáló, összetett számításokon alapuló Natixis-felmérés idén nem hozott nagy meglepetést, legfeljebb kisebbeket, például nekünk is. TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés