Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. April 30. Sunday, Katalin, Kitti   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
Teodorescu Tímea - kézműves
Teodorescu Tímea
kézműves
Elérhetőség:
Telefon: (30) 532 8386
E-mail: ttttimea615@gmail.comTeodorescu Tímea | 2010-09-09 14:28:49Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Érdeklődő!

Remélem sikerül levelemet továbbítani,mert a rendszer a szokásos módon most nem engedte a megválaszolást.Kérésének eleget téve igyekszem néhány ötlettel gazdagítani tárházát.Előtérbe szoktam helyezni azokat az alapanyagokat,amelyeket a gyerekek közvetlen környezetükben is megtalálhatnak.Szerintem az újfajta tojásos doboz,amelyeknek csúcsos a belseje,kész kincsesbánya.Ebből mi már készítettünk angyalkát,egérpofit,amelynek a testét papír,vagy fahengerből folytattuk,anyaggal bevontuk,összekötöztük a popsiját,és kiváló aprópénz,vagy mütyürtartó lett.Készíthető ebből még gombaerdő,ha vékony papírhengereket összegyűjtünk hozzá(élelmiszerboltok műanyagzacskói ezekre vannak feltekerve),s a megfelelő méretekre felszabjuk.Ez akkor kedves,ha különböző magasságúak,és szép színesek a gombák.

Másik jópofa ötlet,ha gyufásdobozban gondolkodunk,és ebből készítünk fantáziánkat elengedve tárgyakat.Lehet egy kisebb és egy nagyobb dobozból bárányt készíteni,úgy,hogy a fejet és a testet hurkapálcikával illesztjük össze,ettől mozogni fog a fej,a lábak lehetnek spárgából,végükön fagyönggyel,ettől lesz "lógólábú"a bárányunk.Testét érdemes gyapjúval borítani,úgy nagyon aranyos.
Készítettünk már gyufásdobozból többszintes fiókos szekrénykét,adventi naptárt is.

Jó mulatság még a papírmasézás,ami szintén végtelen variációs lehetőségeket kínál.
Az egyszerű tálkáktól az összeszerelhető,mozgatható állatkákig,bármit el lehet készíteni belőle.

Remélem sikerült segítenem,szeretnék kérni egy visszajelzést,hogy eljutott-e Önhöz válaszom.

További jó munkát kívánok! Üdvözlettel:

Teodorescu Tímea

Manóeszfe | 2010-08-02 15:34:04
Kedves Tímea gyerekeknek kézműves foglalkozásokat is tartok sokszor az ötlet kifogyóban van szeretnék tippeket kérni. 8-14éves gyerekek. Köszönettel.

Teodorescu Tímea | 2009-09-21 11:14:02Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Tisztelt Sanyi Bácsi! Örömmel olvastam kérdését,és a következő lehetőségeket tudom Önnek javasolni:a Nagymező utcai Művészellátó Bolt / Bp.VI.Nagymező utca 45. tel:332-61-63/ folyamatosan szervez amatőr festőknek összejöveteleket,tanfolyamokat,ahol felveheti a kapcsolatot az Önnel azonos érdeklődésűekkel.Sajnos nem derült ki leveléből,hogy vidéken,vagy Budapesten él,így ez akkor jó lehetőség,ha budapesti.Az internet segítségével a www.amatorfesto.network.hu oldalon azonban lakóhelyétől függetlenül csatlakozhat egy közösséghez,akik szintén amatőr festészettel foglalkoznak.A következő e-mail címen pedig díjtalanul bemutatkozhat,festményeit a közönség számára is elérhetővé teheti:szpg@citromail.hu Remélem tudtam segíteni,további örömöket kívánok a festészetben,és hozzá jó egészséget! Üdvözlettel:Teodorescu Tímea

Sanyibácsi | 2009-09-19 22:17:21
Most hogy nyugdíjba mentem több időm van hobbimra ami az olajfestés. Szeretnék keresni olyan kortársakat akivel konzultálni lehetne, aki hasonló témával foglalkozik.

Teodorescu Tímea | 2009-05-26 22:10:00Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Kati!

Örülök, hogy tetszik a téma és remélem, hogy a jövőben sok hasznos ötlettel tudunk szolgálni. Küldök egy-két olyan ötletet, amelyeknek alapanyaga most fellelhető a természetben, és hangulatossá varázsolja a lakás egy-egy szegletét.
A LEGEGYSZERŰBB: csodás színű platánfaleveleket préselj le egy újságpapír között, majd száraikon keresztül fűzd fel őket cérnára vízszintesen vagy függőlegesen, és akaszd az ablakba, vagy tűzd fel a függönyre.
SZIVARFA TERMÉSÉBŐL: most félig zölden leszedve, a lakásban egy-két nap alatt kiszárad és bebarnul.
- Száradás után 10-12 szálat fogj csokorba, tedd egy hosszú üvegpohárba, így egyszerű, mégis különleges asztaldíszt kaphatsz.
- Öt-hat szálat középen köss össze természetes rafiával úgy, hogy a rafia szálak végére rögzíts diót, szárított narancskarikát vagy csillagánizst, és akaszd fel az ajtóra, ablakra, lámpára.
KÉPKERET SZIVARTERMÉSBŐL: négyszer 3-4 szálat ragasztópisztollyal ragassz össze egy-két ponton, majd az így kapott oldalakat szintén egy-két ponton ragaszd össze, végül rafiával, keresztező kötéssel rögzítsd őket.
Hátlapnak használhatsz vastag kartont, vagy fát, amelyet ízlés szerint pácolhatsz.
A szivarfa termése tartósabb lesz, ha egyszer átkened DECONPAGE lakkal.

Remélem, kedvet kaptál valamelyik tárgy elkészítéséhez, amelyekhez kellemes időtöltést kívánok!

Üdvözlettel:
Tímea

Katuc60 | 2009-05-20 18:25:00
Kedves Tímea! Örülök, hogy valaki foglalkozik ilyesmivel is. Szeretném, ha az időszakoknak megfelelő tárgyakról tennél közzé /vagy küldenél nekem/ képeket, leírásokat. Sokat szoktam az alig 6 éves Bálint unokámmal foglalkozni, és a lakásban is van mindig valami, ami az évszakra, vagy az aktuális ünnepre jellemző. Kati

*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves Érdeklődő! Remélem sikerül levelemet továbbítani,mert a rendszer a szokásos módon mos... TovábbTovább
Kedves Tímea gyerekeknek kézműves foglalkozásokat is tartok sokszor az ötlet kifogyóban van szer... TovábbTovább
További szakértőink

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
Új lakás, extrákkal

Új lakás, extrákkal

Egy új lakással kapcsolatban rengeteget számít, hogy hol van, de az az sem mellékes, hogy milyen felszereltségű, milyen színvonalon kínálja a kényelmet. TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés