Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 29. Thursday, Pál, Péter   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 Hartmann Gabriella - dietetikus
Hartmann Gabriella
dietetikus
Elérhetőség:
Konyhajó Bt. 1134 Budapest, Váci út 19.
Telefon: (30) 377 2409
E-mail: gabi@egomdiet.hu[1]     2     3     4     5     6     7     következő        utolsó
Hartmann Gabriella | 2013-03-14 18:04:10Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Teri!

A fogyás mindenkinél más és más ütemben zajlik. Van aki gyorsabban, van aki lassabban képes ezt a súlyt leadni. Felelőtlenség lenne bármit ígérni ezzel kapcsolatban. Legokosabb, ha felkeres egy dietetikus szakembert, aki személyre szabott tanácsot és étrendet állít össze Önnek és minden egyéb szempontot pontosan megad a fogyókúrával kapcsolatban. Természetesen hatékony fogyókúra mozgásterápia nélkül nem létezik, tehát ezzel kapcsolatban is konzultálnia kell megfelelő szakemberrel. A dietetikus az étrendkiegészítőkkel kapcsolatban is tájékoztatást fog adni Önnek, azonban fogyasztó szer használatát nem javasolom alkalmazni.

üdvözlettel,
H.G.

stolczné teri | 2013-03-10 07:45:26
Kedves Gabi! Tanácsot szeretnék kérni fogyókúra ügyben.55 éves,168 cm magasés 90 kg vagyok, már többször probálkoztam több, kevesebb sikerrel.Soha nem voltam nagyon karcsu, a csontozatom is erős, de szeretnék leadni legalább10 kg-ot,valamilyen segítő, motíváló tényező is kellene.Tudna-e valamilyen étkezést kiegészítö FOGYASZTÓ szert is ajánlani !Mennyi idő alatt tudnék megszabadulni ennyi súlyfeleslegtől ? Óvodapedagógusként dolgozom és még aktív vagyok.Várom szíves, segítő válaszát..-Teri

Hartmann Gabriella | 2013-03-14 17:25:54Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Tibor!
Amennyiben problémát okoz Önnek a fokhagyma illetve a hagymafélék fogyasztása, akkor azt tudom javasolni, hogy kerülje ezeknek a fogyasztását. A fokhagyma illóolaj tartalmának számos kedvező hatása van, mint pl. baktériumellenes, szélhajtó, fertőtlenítő, epehajtó, stb. Azonban ez nem csupán a fokhagyma és a hagymafélék kedvező tulajdonsága hanem minden illóolaj-tartalmú növényé, tehát a fűszereké is pl. ánizs, kapor, lestyán, gyömbér, menta, stb.
Próbálja meg ezen illóolaj-tartalmú zöldfűszerek, fűszerek alkalmazását és a kívánt kedvező élettani hatást ezekkel szintén eléri.

üdvözlettel,
H.G.

Szilágyi Tibor | 2013-02-02 07:55:35
Kedves Gabriella! Annyi jót hall az ember a fokhagymáról és hiába próbálom alkalmazni,akár gyógytermék formájában is, émelygést, rossz közérzetet,teltségérzetet okoz.De, érdekes módon, csak másnap. Van valami módja, hogy ezt elkerüljem, vagy egyáltalán ne fogyasszam?

Hartmann Gabriella | 2013-03-14 16:32:36Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Tamás!
Igen valamilyen szinten hatásos lehet, azonban a benne található kedvező élettani hatású anyagok nagyon bomlékonyak. A technológia során vitaminok (E-vitamin) alkalmazásával védik ezeket a kedvező élettani hatású anyagokat (antioxidánsokat) a bomlástól. Tehát azt javaslom, hogy a következő szüret alkalmával a darálás után minél előbb fogyasszák el a szőlőmagot.

üdvözlettel,
H.G.

Kovács Tamás | 2013-01-24 13:30:37
Olvastam a szőlő mag jótékony hatásáról.Szüretkor a szőlőmagot megszárítottuk, megdaráltuk. Így is hatásos valamilyen szinten? Tamás

Hartmann Gabriella | 2012-12-02 12:13:41Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Katalin!
Örülök, hogy diétával ilyen szépen kordában tudja tartani vércukor szintjét. Igen a válaszaim 10 dkg-ra vonatkoznak.
Szép ünnepeket kívánok én is Önnek!
Üdvözlettel,
H.G.

klotho | 2012-12-02 10:17:47
Semmi gond, nagyon örülök a válasznak mert rengeteg információt hoz nekem, nagyon szépen köszönöm, ennek az ismeretében (mivel azt mondja a fáma, hogy ebből a barnaköles-lisztből napi 3 teáskanál -kefírben, főzelékben- fogyasztása sokat segíthet a gyulladás visszahúzásában ahhoz, hogy mozogni tudjak fájdalom nélkül), s abból kiindulva / azt feltételezve, hogy az Öntől kapott értékek 10 dkg-ra vonatkoznak, én most hirtelen azt gondolom, hogy az ajánlott 3 teáskanál helyett én 2-nél megállnék (remélem, jól gondolom, hogy a 8,5 g-os rosttartalom viszonylag alacsony azon az úton melyen a kölesből liszt lesz), így talán (ha jól érzem) nagyobb rendben tud maradni a cukrom is. Erről tudni kell, hogy a Merckformin szedése mellett két hónap óta 5 és 6 között áll a cukorszintem, három hete egy háziorvosi mérés szerint 5,71 volt, ami most messze kerüli az egy évvel ezelőtti 11-12-őt. Még egyszer, nagyon szépen köszönöm a segítséget, és jó pihenést, szép ünnepeket kívánok! Kovács Katalin

Hartmann Gabriella | 2012-12-02 10:14:27Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Kovács Józsefné!
Amennyiben fent említett értékei (húgysavszint, összkoleszterin) eltérnek a normál tartománytól, azt feltételezi, hogy diétájában valamilyen hiba lehetséges. Ezt azonban ezekből az adatokból sajnos nem áll módomban megállapítani. Kérem keressen fel egy dietetikus kollégát, aki táplálkozási napló elemzésével fel tudja deríteni diétahibájának okát és korrigálni tudják étkezési szokásait, továbbá tanácsot tud nyújtani Önnek a jövőt illetően. Ehhez arra lenne szükség, hogy 3-5 napon keresztül pontosan írja fel, hogy mikor, mit és pontosan mennyit fogyasztott az adott ételekből, nyersanyagokból reggelire, ebédre stb.
Magas húgysavszint esetén kerülni kell a magas purintartalmú élelmi anyagok fogyasztását , továbbá a zsiradékban gazdag nyersanyagokat (ez utóbbit a magas koleszterinszint miatt is tanácsos kerülni):
Finom pékáruk magas cukor és zsírtartalmuk miatt (például: kakaós csiga, búrkifli, croissant, tepertős pogácsa, briós, sajtos rúd, sajtos roló).
Húsok és húskészítmények:Zsíros húsok, füstölt húsok, belsőségek, szalonnafélék, zsíros felvágottak, kolbászok, hurkák, húskivonatok, kocsonya, kagyló, hering, makréla, stb.
Tej, tejtermékek (alacsony a purintartalmuk, de magas a zsírtartalmuk).
2,8 % zsírtartalmú tej, zsíros sajtok (ementáli, trappista, Pannónia, Karaván, Márványsajt), tejföl, tejszín. Tehát ezek nem tilosak, csupán a zsírszegény változatot kell választani és a zsírosabb sajtokból ne minden nap fogyasszunk.
Zöldség- és főzelékfélék
Lencse, sárgaborsó, szárazbab, szójabab, szójacsíra, szójaszósz, szója-granulátum, szójakocka, szójaliszt, szójaszelet, tofu, zöldborsó.
Gyümölcsök
Nem javasolt önmagában fogyasztva (magas a zsírtartalmuk): dió, mogyoró, mandula.
Fűszerek
Csípős, erős hatásúakat ki kell hagyni az étrendből. Csípős mustár, torma, curry, ketchup, csípős paprika, chili.
Röviden talán ennyit tudnék leírni kérdése megválaszolásaképpen, mely semmiképpen sem helyettesíti a szakember felkeresését.
Üdvözlettel,
H.G.

Kovács Józsefné | 2012-11-30 12:17:15
Kedves Hartmann Gabriella! Tanácsot szeretnék kérni Öntől, mi a teendőm egy ált. vérvizsgálaton voltam a húgysavszintem 448 umol/l, .Az összkoleszterin 6,8 mnol/l , tehát ez is magas. 2 hónapja nyugdíjas vagyok pénzügyben dolgoztam szgép előtt. Kb 10 kg súly felslegem van (165cm magas, 72 kg) Tornázni kb 15 percet itthon szoktam , az étkezésre figyelek, mégis most megdöbbentem az erdményen napi 2 l folyadékként vízet iszom amire mindig figyeltem. Tehát nem tudom hogyan miként változtassak az életvitelem, ill hogyan kezdjem el, nem szeretnék gyógyszereket szedni

[1]     2     3     4     5     6     7     következő        utolsó
*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves Teri! A fogyás mindenkinél más és más ütemben zajlik. Van aki gyorsabban, van aki lass... TovábbTovább
Kedves Gabi! Tanácsot szeretnék kérni fogyókúra ügyben.55 éves,168 cm magasés 90 kg vagyok, már ... TovábbTovább
További szakértőink
Dr. Hangonyi Csilla - tüdőgyógyász, allergológus, főorvos
tüdőgyógyász, allergológus, főorvos

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
Kutya-macska passzus

Kutya-macska passzus

Sok öröm forrása lehet egy hűséges kutya, egy titokzatos macska, újabb divat szerint egy otthon tartott, játékos vadászgörény, de a bohókás papagáj vagy a trillázó kanári is… TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés