Szabadidő

Színházban a Teljesen idegenek
Elgondolkodtató és fájdalmasan keserű képet fest képmutató emberi kapcsolatainkról, a valóságot elrejtő látszatvilágunkról a nagysikerű film alapján készült Teljesen idegenek színdarab.

Legyünk magunkhoz őszinték! Ha az okostelefonunkban őrzött személyes kis titkaink napvilágra kerülnének, az vajon párkapcsolatunkat és barátságainkat is romba dönthetné?

A Teljesen idegenekben pontosan ez történik. Az azonos című előadás hűen követi a film dramaturgiáját és fordulatait. Egy baráti kör tagjai különös játékba kezdenek: a közös vacsora ideje alatt minden hívást és üzenetet, ami a részt vevők okostelefonjára beérkezik, azonnal nyilvánossá tesznek és megosztanak a többiekkel. Vajon mennyi titkot bír el a szereplők barátsága vagy párkapcsolata? Vajon mennyi az őszinteség és mennyi a látszat ezekben a kapcsolatokban? 

Paolo Genovese három éve forgatott filmje szinte azonnal meghódította a világot, több országban készült helyi remake, köztük a görög, spanyol, török, francia, mexikói, koreai, kínai mellett megjelent a magyar változat is. Most pedig végre színpadon is látható ez a furcsa, egyszerre vicces és drámai történet, Magyarországon először a Játékszínben.

A kamaradarabok sikerének kulcsa a bravúros színészi játék és a feszes párbeszéd. A Játékszínben bemutatott Teljesen idegenek színészei kiegyensúlyozott játékkal építik fel karaktereiket. Senki sem akarja túljátszani szerepét és színésztársait. A baráti társaság fesztelen könnyedsége így élményszerűen hiteles. A néző önfeledt nevetését, a párbeszédek szórakoztatóan intelligens humorát azonban fokozatosan háttérbe szorítja a kibontakozó konfliktus, hogy a kiváló dramaturgiával lassan felépített feszültség végül kíméletlenül fájdalmas drámába torkoljon.

Kolovratnik Krisztián, Makranczi Zalán, Martinovics Dorina és a rendező, Czukor Balázs ezzel a darabbal debütál a Játékszínben, akik mellett Erdélyi Timeát, Lévay Viktóriát, Debreczeny Csabát és Nagy Sándort láthatjuk a színpadon.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2019. NOVEMBER Tavasszal jön Carlos Santana!
A tízszeres Grammy-díj, háromszoros latin Grammy-díj-nyertes zenei ikon tavasszal induló világkörüli turnéja negyedik állomásán, 2020. március 19-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
Szabadidő 2019. NOVEMBER Tíz év után tér vissza a legendás zenekar
A magyar fővárost is érinti jövő őszi európai turnéján a Simply Red. A Mick Hucknall által vezetett világhírű brit soul-pop formáció 2020. november 23-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.
Szabadidő 2019. SZEPTEMBER Színházban A nagy Gatsby
Látványos, bátor premierrel kezdte az őszi évadot a Vígszínház.
éppen olvassák
01
Szépség 2020. AUGUSZTUS Segítség, örömanya leszek!
Esküvőre készül a család. Helyszín, meghívó, vacsora – hónapokig tartó szervezés. A főszereplő persze a menyasszony, de ki gondol az örömanyára? Mi segítünk!
02
Szabadidő 2020. AUGUSZTUS Eltűnőben lévő természeti csodák
A globális felmelegedés komoly veszélyt jelent Földünkre. Pár évtizeden belül ezek a bámulatos helyek eltűnhetnek a térképről!
03
Szabadidő 2020. JÚLIUS Mezítláb, nemcsak a parkban
Forró, száraz homok vagy friss, harmatos fű a talpunk alatt – mindenki fel tud idézni ilyen nyári emlékeket a gyerekkorából. De vajon mikor jártunk utoljára mezítláb?
Menu