Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 27. Thursday, Liliána, Olga   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Profi megoldás hétköznapi hajproblémákra

2015.03.11. | Iván Viktória
Mi a legjobb a száraz hajnak? Hányszor érdemes hajat mosni? Kiderül, mit javasolnak a profik.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Nagyon száraz, de nem töredezett hajra a balzsam nem elég, a hajpakolás viszont sok időt vesz igénybe. Mi a teendő?

Először ki kell deríteni, mi az oka a száraz hajnak. Lehet, hogy természeténél fogva száraz, lehet, hogy azért, mert göndör, de elképzelhető, hogy a festésnél, szőkítésnél az agresszív festékek vagy hidrogén károsította. Nagyon fontos a haj hidratálása. Két megoldás elképzelhető: az egyik, hogy érdemes levágni a roncsolt, száraz hajvéget, ezzel sokszor meg is oldódik a probléma. A másik, hogy szilikonos kezeléssel védőréteget képeznek a hajon, ezzel normalizálva állapotát. Ez egy professzionális módszer, egy kezelés kb. 40 perc, és már két-három kezelés után nagyon látványos a változás.

Mit tehetsz, ha nem szeretnéd festetni a barna hajad, és szívesebben választanál valamilyen természetes praktikát?

Létezik egy dióhéjból készült természetes készítmény, mely nagyon szépen elfedi az ősz hajszálakat. Amellett, hogy természetes színt ad a hajnak, nem roncsolja.

Igaz, hogy nincs is szükség arra, hogy hajmosáskor kétszer samponozzuk a hajat, elég csak egyszer?

Igen is és nem is. Ha a haj nagyon koszos, vagy ha kémiai szerekkel kezelték, valóban fontos, hogy azokat megfelelően eltávolítsuk. Ellenkező esetben nem tanácsos kétszer samponozni a hajat, főleg ha sűrűn, akár naponta mossuk, mert kezelhetetlenné válik. A 2 az 1-ben samponok használata nem ajánlott, ugyanis ezek általános termékek. Minden haj különböző, ezért más-más sampon és balzsam kell a kezelésükhöz. Lehetséges, hogy van, akinek megfelelnek a termék összetevői, de a többségnek nem oldja meg a problémáját.

A most divatos ombre hajfestésnek mi a titka, hogy természetesnek hasson?

Az ombre módszer átmenetes hajfestést jelent, és már évek óta népszerű külföldön. A napcsókolta, természetes hatás érdekében a szalonban úgynevezett „parasol” technikát alkalmaznak, aminek az a lényege, hogy egy napernyőhöz hasonló műanyagot helyezünk a fejre. Ennek segítségével szép, fokozatos színátmenetet tudunk elérni a hajon, ami a legtermészetesebb hatást biztosítja.

Milyen ápolásra van szüksége az ősz hajnak?

Ha kendőzetlenül vállalod ősz fürtjeidet, akkor a sampont a fejbőr állapotához válaszd, a balzsamot pedig a haj igényeihez. A samponválasztáskor arra figyelj inkább, hogy a fejbőröd korpás, zsíros vagy érzékeny-e. A balzsamhoz pedig azt mérlegeld, hogy a hajad vékony vagy erős szálú-e, milyen a fénye, mennyire hullámos. Érdemes meghallgatnod fodrászod véleményét, hogy melyik sampon és balzsam tesz jót a hajadnak.

Mit tehetsz, ha ritkul a hajad?

A gyógyszertárakban vásárolhatsz hajhullás elleni speciális samponokat és ampullakúrákat. Ezt csak akkor próbáld ki, ha ritkulni kezd a hajkoronád. A modern, nőknek készített hajhullás elleni készítmények a kimerülőfélben lévő hajhagymákat élesztik újra. Hasonló technikájú termékek léteznek férfiak számára is, de fontos tudnod, hogy az urak kopaszodása többnyire természetes folyamat, melyet megakadályozni nem, csak lassítani lehet. 


Így lesz a hajad szép és egészséges
Búcsút inthetsz azoknak a napoknak, amikor egyszerűen sehogy sem áll jól a hajad. Eláruljuk az egészséges hajkorona titkát.  tovább Tovább
A haj szépsége a hajmosásnál...
Ha nem is úgy tűnik, a haj szépségét leginkább a legegyszerűbb dolgok befolyásolják – például a hajmosás.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés