Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 21. Monday, Hajna, Sámuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Ilyenek voltunk: ahol régi és új összeér

2013.10.31. | Iván Viktória
Fiatalkori önmagukkal találkoznak a tükörben Tom Hussey fotográfus különleges képsorozatának szereplői.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Hány évesnek érzed magad? Tom Hussey amerikai fotós Mirrors (Tükrök) nevű sorozata hidat ver a jelenkori és az egykor volt önmagunk között, gyengéden, érzékenyen és elegánsan.

Tom Hussey emlékszik arra, amikor édesapja házában találkozott apja egy második világháborús veterán barátjával. Gardner akkor 80 év körül volt, és nem értette, ez hogyan lehetséges, amikor olyan fiatalnak érzi magát, mintha csak most jött volna vissza a háborúból. Belenéz a tükörbe, és nem tudja, kinek az arca néz vissza rá. Ez adta az ötletet Hussey-nak, aki Gardnert kamera elé ültette, és egy modellel együtt megörökítette azt az érzést, ami Gardnert és még rajta kívül annyi embert foglalkoztat.
A képeken ma már nyugdíjas tűzoltó, tanár, tudós, olvasztár, titkárnő vagy éppen nővér néz szembe azzal, ki hajdan volt. Hussey olyan fiatal alteregókat keresett, akik a leginkább hasonlítottak az idős szereplőkre. Az évtizedeket a szemünk láttára sűrítette össze, a korkülönbség 40-50 év. Az eredmény megrendítő, hiszen szembesít azzal a sokszor nehezen elfogadható ténnyel, milyen maradandó nyomokat hagy a testen az idő.

A fotók szinte mindenkire hatnak. Hussey szerint a sorozat titka az, hogy mindenki számára van egy pillanat, amelyre örökkévalóként gondol, úgy hiszi, ilyen marad, legyen az esküvő vagy diplomaosztó. Hussey, aki maga is az ötvenhez közeledik, megbarátkozott az öregedéssel. „Tulajdonképpen élvezem, hogy öregszem” – mondta. Igaz, utálja, hogy fáj a térde, de mit tehetne?
A sorozat megjelenésének apropója nem csupán az idő és a személyiség kapcsolata vagy az időtlen, belülről sugárzó szépség, hanem ennél sokkal fájdalmasabb. A sorozat egy kampányhoz készült, amely Alzheimer-kórt kezelő tapaszokat hirdet. Az elbutulás – amely az Egyesült Államokban 5 millió, az Egyesült Királyságban 800 ezer embert érint – egyik legfájdalmasabb velejárója, hogy a beteg fokozatosan elveszíti a jelenhez kötődő, friss emlékeit és a múltban él.


Színes divat - kizárólag 50 felett!
Nyolcvanéves hölgyek mutatnak példát arról, hogy az évek múlásával nem kell a nőiességünkről lemondanunk!  tovább Tovább
A szépség születése: modellek és...
Egy különleges fotósorozat fotómodelleket mutat meg édesanyjuk mellett.   tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés