Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 21. Monday, Hajna, Sámuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Csábító szemek: sminkelj úgy, mint a profik!

2017.01.09. | Iván Viktória
Tippjeink segítenek, hogy megtaláld, mi áll neked a legjobban, és megtanulj igéző szemet festeni magadnak.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Már Kleopátra is híres volt káprázatos szeméről: a szem festése évezredek óta emeli ki a nők szépségét. Bár nem igényel különösebb tehetséget, sokan jobban ódzkodnak tőle, mint a többi kozmetikumtól. Aki azonban kipróbálja, azt rögtön meggyőzi a látvány.  

Mi az alap?

Egy applikátorral vagy ecsettel a felső szempilláktól a szemöldökig matt vagy enyhén gyöngyházfényű púderrel fedd be a teljes területet. Válassz természetes, semleges színt (pezsgőt vagy enyhe rózsaszínt).

Egy szögletes, merevebb ecsettel vigyél fel bármilyen sötétebb színt a szemhéj külső harmadára, majdnem háromszög alakban. Mielőtt a festéket felvinnéd, rázd le a fölösleget az ecsetről, hogy a szín ne legyen túl sötét, és ne csomósodjon össze. Ez az árnyékoló lehet semleges vagy élénkebb szín is.

Milyen formájú a szemed?

A következő lépés a ránc fölötti szemöldökcsont árnyékolása - ehhez egy közepes vagy semleges színre van szükség, és ajánlatos gyakorolni egy kicsit. Ügyelj arra, hogy a színek harmonizáljanak egymással. Az alábbiakban minden szemformához tippeket adunk.

Arányos szemforma

Arányos szemnél a sötétebb, árnyékolásra használt színt épp a ránc fölé, a szem külső felétől befelé haladva simítsd fel úgy, hogy a szín java részét a szemöldökcsont külső kétharmadára összpontosítsd. A hatást azzal fokozhatod, hogy a szemöldökív legmagasabb pontja alá és a szemhéj belső kétharmadára egy élénkítő színt teszel fel. Ha a szemhéjad túl széles, ezt az utolsó lépést elhagyhatod. Az élénkítő szín lehet csillámos is, de mindenképpen üssön el az árnyékolótól.

Keskeny szemhéj, széles szemöldökcsont

Ha a szemhéjad alig vagy egyáltalán nem látszik, a szemöldökcsontod viszont keskeny, a ránctól a szemöldökig egy halvány színt vigyél fel az egész területre, de árnyékoló púdert ne használj! Szükségtelen a szemöldökcsontot még jobban eltüntetni. Válassz a szemed színéhez hasonló színt vagy éppen az ellentettjét. Kék szemnél szép a barna, a zöldnél pedig a lila. Ezt a színt egy kissé simítsd felfelé a szemhéj külső végénél, a szemöldökvég irányába. Tehetsz még egy élénkítő foltot is a pupilla fölé, a szemhéj közepére, közvetlenül a szempillák tövébe. A szem mozgása közben ezen a folton megcsillan majd a fény, és ettől a szivárványhártya nagyobbnak tűnik.

Keskeny szemhéj, keskeny szemöldökcsont

Ha a szemhéjad alig vagy egyáltalán nem látszik, a szemöldökcsontod viszont széles, az árnyékoló színt vidd fel középen magasabbra, és az orr felé - csaknem egy félkört írva le - hosszabbítsd meg. A középen felívelő árnyékoló kitágítja a szemet, és elejét veszi, hogy a külső szemsarok lekonyuljon. Tehetsz egy kevés élénkítőt is a pupilla közepe fölé, a szempillák tövébe. A szemed színéhez hasonló színt válassz. A foltot nem kell különösebben elsimítani. A cél éppen az, hogy a szivárványhártyát felfelé egy kicsit meghosszabbítsd, és ezzel megnagyobbítsd a szemet.

Széles szemhéj, keskeny szemöldökcsont

Ha a szemhéjad széles, a szemöldökcsontod viszont keskeny, akkor egy halvány árnyalatot vigyél fel a szemöldökcsont egészére, majd a szemöldök felé simítsd el. A szemhéj külső sarka felől egy kis sötétebb árnyalatot simíts fel a szemöldök vége felé, és leheletfinom mozdulatokkal irányítsd a szemöldökcsont külső szélére. Végül a szemhéj kicsinyítésére tegyél fel egy finom, semleges színt a szemhéj belső kétharmadára. Ez a kis mutatvány lehetővé teszi, hogy a szemhéj keskenyebbnek, a szemöldökcsont szélesebbnek látsszék.

Befejezés

Dolgozd el a szemfestéket egy puha, bolyhos ecsettel, hogy a szélek lágy átmenetet képezzenek, és a szemöldökcsonton a festék körvonala előnyösen hasson. A makacs széleket az árnyékoló ecsettel dolgozd el. Amíg a tükörbe nézel, és a széleket simítod el, tartsd nyitva a szemed, így a festés alakját is igazíthatod, és ellenőrizheted, hogy nem lett-e erős.


Nincs több szarkaláb!
A szemed körüli apró ráncocskák elárulják, hogy jókedvű vagy és sokat nevetsz. Ez jó, de azért ne felejtsd el a bőrt gondosan ápolni!  tovább Tovább
Szemüveges vagy? Jó neked!
Olyan csinos, elegáns, nőies keretek közül lehet választani, hogy kár lenne kihagyni a benne rejlő lehetőséget.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés