Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 24. Saturday, Iván   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Így formázd a szemöldököd

2016.05.19. | Iván Viktória
Ami festménynek a keret, az szemnek a szemöldök. Hogy kiemelje arcod szépségét, néhány alapszabályt fontos betartani.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A nyolcvanas években menőnek számító Brooke Shields-féle bozontos szemöldök újra divatba jött, de a Marlene Dietrich nevéhez fűződő keskeny csík talán már nem fog hódítani. Ma a természetes szemöldök hódít, amely finoman kiemeli a szemet. A szemöldök ápolása is hozzá tartozik. A forma és az ív kialakítását legjobb a profira, kozmetikusra bízni. De a mindennapos korrekció elvégezhető egyszerűen, otthon a fürdőszobatükör előtt is.

A szemöldöknek csupán az alsó peremét és az orrtő környékét gyomláld ki, a sűrűbb felső ív többnyire rendben van. Ha két ujjad közé szorítod a bőrt, és csipesszel a száliránynak megfelelően húzd ki a szőrszálakat, akkor a művelet szinte alig fáj. Ceruzával csupán a nagyon ritka szemöldököt szabad kiemelni, szigorúan a természetes színével. Egy kis szempillaspirál egyenes vonalba rendezi a szálakat.

Igazítsd az arcformádhoz

Minden archoz más szemöldök illik. A neked való formát aprólékos munka megtalálni, de megéri. Kerek archoz minél laposabb szemöldök passzol, szögletes archoz fülközép felé mutató szemöldök, hosszúkás archoz pedig lefelé ívelő szemöldök illik.

Klasszikusan lendületes vonalú szemöldöke volt például Nofretete egyiptomi királynőnek. A ceruzát körzőként használva, alul az orr legszélesebb pontjaihoz kell függőlegesen illeszteni - ez lesz a szemöldökök belső vége. Ugyanebből a pontból indul a külső ív is, a szem szélén túl meghosszabbítva, megkapja a szemöldök végét. Ha nem elég hosszú, egészítsd ki szemöldökkihúzóval.

Így emeld ki a szemöldököd

A dús, erős szemöldököt, különösen a natúr sminkhez, nem kell kihúzni. Elég színtelen zselés spirállal vagy kis kefével, fésűvel befésülni. A szemöldökfestés iránya és hossza is fontos. A szemzugon túlhúzott vonal morcossá teszi a tekintetet. A szemet és a szemöldök ívét egyaránt hangsúlyozza, ha a színe egy árnyalattal sötétebb a haj színénél. Még jobban kiemelheted a vonalást, ha a szemöldök alá világos szemhéjpúdert raksz.


Így kerüld el a reggeli...
Olyan régóta sminkeled magad, hogy akár egy sötét szobában is tudnál arcot festeni? Itt az ideje, hogy felülvizsgáld a sminkrutinodat!  tovább Tovább
Megoldások szépségdilemmákra
Aki kékszeműnek született, az nem lehet zöldszemű, legfeljebb kontaktlencsével. A genetikán egyik fortély sem tud változtatni- minden máson igen!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés