Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 21. Monday, Hajna, Sámuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Így leszel magabiztos és érzéki minden nap!

2014.02.23. | Iván Viktória
A test és lélek hat egymásra, így ha az egyik rendben van, a másik is rendbe jön. Kíváncsi vagy, mit tehetsz, mit tehetsz, hogy érzéki kisugárzásodat visszanyerd?
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A mondás szerint a szépség belülről fakad, és ezt te is tudod: ha nem érzed jól magadat a bőrödben, azon a legszebb öltözet vagy szexi fehérnemű sem segít. Magabiztosság és önmagaddal való harmónia: az érzékiség megéléséhez talán ez a két tényező a legfontosabb. Szakértők segítenek, hogyan éld meg teljességében a nőiességed.

Érzéki magabiztosság a mindennapokban

„Plakátokba öltöztetett városaink a test kultuszát hirdetik – de nem volt ez másképp a régebbi időkben sem. Gondoljunk csak például az Adonisz testű görögökre, akik szépségét szobrok és vázafestmények őrzik. A test a testiség alapköve. A szerelem dinamikája: a külső bevonz, a belső megtart. Egyik a másik nélkül üres. Fontos azonban, hogy jó viszonyban legyünk a saját testünkkel is, hisz akkor tudjuk igazán megélni az érzéki örömök szépségeit.

Ha önfeledten élvezhetjük, s nem olyan gondolatok cikáznak a fejünkben, hogy vajon most hogy nézek ki, milyennek lát a másik (szemből a hasam, hátulról a popsim miatt szoronghatok, de persze a lehetőségek tára ennél szélesebb). Sok nő azért nem mer példának okáért bevállalósabb, szexibb lenni, mert annyira szégyelli a testét. Márpedig a partner nem testzsírkalkulátorral közelít az ágyban: az ő célja az önfeledt extázisba kerülés” – magyarázza Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

Miért is fut zátonyra oly sok kapcsolat? Mert úgy gondoljuk, hogy a szeretet és az összetartozás érzés elegendő ahhoz, hogy egy párkapcsolat fennmaradjon. Ami a szeretetnek elég, az az intimitás számára azonban kevés: utóbbihoz izgalom, szégyen nélküliség és felszabadított vágyak kellenek.

Az önbizalom öltöztet, a partner azonban vetkőztet, így a kérdés: tudunk ruha nélkül is felszabadultan viselkedni az ágyban? A válasz két emberen múlik: a partner optikáján – ő milyennek lát –, de még inkább azon, hogy én mit érzek. Hisz akár a tökéleteshez is közelíthet a testem, ha a lelkem nyugtalankodik benne. S szegény partnerem is csüggedten bizonygathatja, hogy neki a legszebb vagyok. Az önfeledtség ugrott. Mi tehát a cél? A tantra bölcsessége: a nő önfeledt öröme a férfi számára a legintenzívebb gyönyör. Ezért először is a nőnek kell jól éreznie magát a bőrében – tanácsolja Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

A karcsúsodás növeli az önbizalmat

„Miért hadakoznak olyan sokan a kilóikkal, vagy zavaró zsírpárnáikkal? A válasz  meglepő, mert bár vannak, akik egészségügyi problémák miatt vágnak bele a fogyókúrába,  de a  statisztika alapján a leggyakoribb ok a partnerkapcsolattal függ össze. Sokan az eredményes párkeresés reményében vágynak feszesebb testkontúrokra, alacsonyabb testsúlyra. Sok anyuka szülés után szeretné visszanyerni korábbi alakját, hogy továbbra is elvarázsolja a párját. Sokan a 40 feletti korosztályból tudatosan dolgoznak fiatalos külsejük megőrzéséért, számukra felértékelődik az egészséges karcsúság jelentősége.

Gyakran előfordul az is, hogy kifejezetten a házasság rendbetétele a cél, és jó látni, amikor a kihűlőben lévő kapcsolat újra lángolni kezd, amikor a kilók leolvadnak, az önbizalom és az érzéki kisugárzás visszatér. Nagyon motiváló átélni a test rég áhított karcsúsodását, ami általában a harmonikus lelkiállapot helyreállításával is együtt jár. Ezt a változást csak az öltözködéssel nem lehet elérni, hiszen az erotika arról szól,  hogy viszonylag kevés ruhában, vagy anélkül is fesztelenül érezzük magunkat” – avat be Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász.


Szépen, szexin, tündöklőn ötven...
A sugárzóan szép Yasmina Rossi nem szégyelli a korát és forradalmasítja a modellipart, miközben a nők jogainak érvényesítéséért küzd.  tovább Tovább
A francia nők nem öregszenek meg
Természetesen ők sem tökéletesek, de sok mindent tanulhatsz tőlük arról, hogyan őrizd meg életörömödet, alakodat és magabiztosságodat az évek...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés