Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 27. Thursday, Liliána, Olga   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Stílusos hírességek 50 felett – Lesd el a titkukat!

2016.12.28. | Póta Szilvia
A stílusérzék nem ér véget ötven felett, ezt bizonyítják a most következő hírességek is. Ismerd meg eleganciájuk titkait!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Az ötven feletti hölgyek, akik egykor láthatatlanok voltak a divatvilág számára, manapság egyre nagyobb befolyást szereznek e téren, olyan jelentős személyiségekkel az élen, mint Grace Coddington vagy Carine Roitfeld. És nem csupán ikonként vagy tervezőként, de modellként is megállják a helyüket. Íme, öt követendő példakép a hírességek sorából!

Helen Mirren

Azt már Marilyn Monroe is bebizonyította, hogy a platinaszőke haj és a vörös rúzs kombinációjára egyszerűen nem lehet nem odafigyelni. Az Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas brit filmszínésznő, Helen Mirren, platinafehér frizurájával, mindig makulátlan sminkjével megtalálta a módját annak, hogy megjelenése 50 évesen és azon túl is megállja a helyét. Bebizonyította, hogy öltözékünknek ebben a korban sem kell száraznak lennie, csupán néhány apró változtatásra van szükség, és könnyedén életkorunkhoz igazíthatunk bármilyen stílust vagy divatirányzatot.

A színésznő rendkívül ügyesen választja meg a színeket, s nem fél az erőteljesebb árnyalatoktól sem. Ruháinak színe mindig illeszkedik a hajához, a bőrtónusához és a szeméhez. Sosem vesz fel túl szoros darabokat, amelyek túl sokat mutatnak. Az öltözködésben általában a derékra helyezi a hangsúlyt, egyik legfontosabb szabálya pedig, hogy térd fölé érő szoknyát sosem vesz fel. A romantikus ruhák mellett nadrágkosztümöt is előszeretettel visel.

Carine Roitfeld

A párizsi Vogue egykori főszerkesztője maga a francia stílus. Az 59 éves Roitfeld nemcsak a divatiparban végzett munkájáról, hanem kifinomult személyes stílusáról is ismert. Miután 2011-ben otthagyta a főszerkesztői széket, mindenki csak találgatta, mihez is kezd magával az exszerkesztő.

Aggodalomra azonban nem volt ok. Roitfeld 2011 októberében könyvet jelentetett meg, melyben a divatvilág alakulásának 20 évéről számolt be saját karrierjén keresztül. Öltözködési stílusának érdekessége, hogy gyakran visel kopottnak ható darabokat, melyek kiemelik az alakját. Bár az idő múlásával sem engedett a vadabb, szexi összeállításokból, arra mégis mindig nagyon ügyel, hogy elkerülje a korának vagy alkatának nem megfelelő darabokat. Persze mindent meg is tesz azért, hogy a szűkebb ceruzaszoknyák is jól mutassanak rajta, hiszen rendszeresen mozog, és naponta vesz balettórákat.

Julianne Moore

Julianne Moore Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő öltözködésével lehetőleg mindig azt hangsúlyozza, ami különleges és egyedi a megjelenésében, ahelyett hogy másokkal versenyezne. A kulcselemek közé tartoznak az olyan élénk színek, mint a smaragdzöld és a türkiz, melyek tökéletesen illenek a színésznő vörös hajához, illetve zöld szeméhez. Kedvenc tervezői között van Tom Ford és Lanvin, akik pontosan tudják, hogyan lehet egy nőt elbűvölővé és kifinomulttá varázsolni. Moore kedveli a letisztult, egyszerű darabokat, melyeket előszeretettel kombinál harsányabb rúzzsal vagy színes kiegészítőkkel.

Anna Wintour

Anna Wintourt már több mint 20 éve a divat legbefolyásosabb asszonyaként emlegetik. Nincs olyan tervező a párizsi, milánói vagy New York-i bemutatókon, aki ne tudná, hogy az első sorban ülő bubifrizurás, óriási napszemüveget viselő, marcona hölgyön igen sok múlhat. Vagy világhírű lesz a kollekció, vagy senki sem hall majd róla. Anna Wintour nyíltan nem kritizál senkit, csupán nem tesz róla említést a Vogue-ban. Ennek pedig igen súlyos következményei lehetnek. A Vogue főszerkesztője, aki a Condé Nast művészeti igazgatója is egyben, jelentősen átformálta az ipart, amióta megszerezte a szerkesztői állást a késő 80-as években. A nagy hatalmú divatdiktátor nem fél merészebb darabokat viselni, kedveli a virágos, színes ruhákat, de nem veti meg a letisztult, klasszikus stílusú összeállításokat sem. Rajong a bundákért, az A vonalú ruhákért, és alkalomadtán a nagyszabású eseményeken szereti felborzolni a kedélyeket egy-egy merészebb darabbal.

Meryl Streep

A háromszoros Oscar-díjas és nyolcszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő nem idegen a divatvilágban, de a stílusa nagyban különbözik az Ördög Pradát visel című filmben játszott karakterétől, Miranda Priestly-étől. A színésznő öltözködés szempontjából olyan, akárcsak egy jó bor, mely az idővel egyre jobban beérik. Kezdőként még a bohém megjelenést kedvelte, gyakran hordott túlméretezett férfiingeket, illetve kabátokat. Idővel a szoknyája hosszabb, a stílusa kifinomultabb lett. Az öltözéke mindig magabiztosságot sugároz, és mint mondja, mindig ügyel arra, hogy ruhái tükrözzék a személyiségét. A divattrendeket nem igazán követi, leginkább a vörös szőnyegen veszi igénybe a tervezői segítséget. Szereti a méretes ékszereket és a kényelmes darabokat, gyakran látni őt nadrágkosztümben, és ha teheti, mindig belecsempészik valami izgalmat, mutatós szemüveget, brosst vagy más kiegészítőt, az összeállításaiba.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

sztár divat stílusCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés