Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Ismét Budapesten a világhírű filmzeneszerző

2017.04.23. | Ötvenentúl.hu
A 2016. májusi teltházas, kirobbanó sikerű koncert után, Hans Zimmer visszatér Budapestre, hogy ismét elkápráztassa rajongóit.(x)
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 filmhez írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt –, első amerikai és ausztrál turnéját követően 2017 nyarán visszatér Európába, 2017. június 1-jén pedig ismét Budapesten ad koncertet. Az újabb előadáshoz megint csak az idén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Magyar Virtuózok Zenekart, valamint a Cinema Studio Choir énekeseit kérte fel közös munkára, akik örömmel lépnek újra színpadra a világ egyik legnépszerűbb filmzeneszerzőjével és zenészeivel.

A német származású Hans Zimmer pályafutását szintetizátorprogramozóként és hangmérnökként kezdte. Autodidakta módon tanult zongorázni, majd a nyolcvanas években kezdett zeneszerzéssel foglalkozni. A világhírt az Esőember című film hozta meg számára, amelynek zenéjéért 1988-ban Oscar-díjra jelölték. Korai karrierjének fontos állomásaként említhető emellett az 1994-es Oroszlánkirály című Disney-rajzfilm is, amellyel beírta nevét a zenetörténelembe, és megszerezte az Oscar-díjat is. A 2000-es években olyan sikerprodukciókhoz komponált zenét, mint a Gladiátor, a Hannibál, Az utolsó szamuráj, a Da Vinci-kód, vagy a Karib-tenger kalózai, később pedig gyümölcsöző együttműködést folytatott Christopher Nolan rendezővel. Közös munkájuk olyan meggyőző zeneművek megszületését eredményezte, melyek felejthetetlen aláfestésül szolgáltak a Sötét lovag trilógia, az Eredet, valamint a Csillagok között című filmekhez. A zeneszerző mostanra számtalan rangos díj tulajdonosa, munkáját egy Oscar-, két Golden Globe-, három Grammy- és egy Tony-díjjal jutalmazták.

Hans Zimmer „Live on tour” Európában

Hans Zimmer – akinek legújabb zenéje a BBC-n hallható a Bolygónk, a Föld sorozat második évadában, valamint a Netflix zseniális sorozatában, The Crownban – saját, 15 fős stúdiócsapatával és szimfonikus zenekarral, valamint kórussal lép színpadra, így több mint 60 zenész játszik majd a koncerteken.

Első turnéja eddig is sokrétű élményt nyújtott a koncertlátogatóknak, és gyorsan bekerült a feltétlenül megnézendő előadások közé az egész világon, már csak a szerző több évtizedes lenyűgöző pályafutásának darabjai miatt is.Hans Zimmer első turnéja két teltházas londoni koncerttel kezdődött 2014-ben, amelyet 2016-ban egy 33 városból álló európai sorozat követett olyan helyszínekkel, mint Párizs, Berlin, München, Prága, Genova, Dublin, Bécs, illetve Budapest. Az előadás mindenhol fantasztikus kritikákat kapott, és az óriási sikerre való tekintettel 2017-ben folytatódik a fellépéssorozat.

A 2017-es turné az USA nyugati partján indul, majd Ausztrália és Új-Zéland után tér vissza Európába, hogy végül egy teljes amerikai koncertkörúttal fejeződjön be. Maga az előadás két részből áll: az elsőben olyan klasszikus filmzenékből hallhatók részletek, mint a Gladiátor, az Oroszlánkirály, vagy A Karib-tenger kalózai, míg a második részben többek között a Sötét lovag trilógia és az Eredet filmzenéit gondolják újra a rock- és popzene világából érkező vendégekkel.

„Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy a nyugati-parti és az ausztrál előadásokat követően visszatérünk Európába, ahol 2016 tavaszán rengeteg csodálatos élményben volt részünk – mondja Zimmer. – Izgatottan várom, hogy zseniális zenészeimmel együtt ismét felejthetetlen élményt nyújthassak a közönségnek.”

„Hans első európai turnéjának rendkívüli sikerét követően alig várom, hogy belekezdjünk az amerikai körútba, és utána visszatérhessünk újra Európába – nyilatkozta Harvey Goldsmith, a koncert egyik szervezője. – Hans korunk egyik zsenije, több millió mozilátogatót nyűgözött már le fantasztikus filmzenéivel. És most végre élőben is megteheti mindezt.”

A budapesti koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Az előadásra kizárólag ülőjegyek vásárolhatók.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Hans Zimmer zene koncert filmCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés