Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Egy világhírű operaénekes utolsó turnéja

2016.12.18. | Ötvenentúl.hu
A legendás tenor, José Carreras utolsó világ körüli turnéjának keretében Budapestre is ellátogat.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

José Carreras az A Life in Music című koncertjével 2017. január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, a Broadway Ticket Hungary Kft. jóvoltából.
 
Carreras kétségkívül  korunk egyik legkiválóbb tenorja. Tehetségét igen korán felismerték, 5 éves korától rádióműsorokban szerepelt, 11 évesen pedig már fellépett a barcelonai Teatro Liceo színpadán is. Kivételes pályája során megfordult a világ nevezetes színpadain: a londoni Covent Garden, a New York-i Metropolitan Opera, a bécsi Operaház, a milánói Scala, a sydney-i Operaház, mind otthont adott koncertjeinek. Felfelé ívelő pályafutását az 1987-ben diagnosztizált akut leukémiája árnyékolta be. Hosszas franciaországi, spanyolországi és amerikai gyógykezelését követően a barcelonai diadalívnél hatalmas tömeg ünnepelte visszatérő koncertjén, melyet Puccini Turandot című operájából a Vincero, „Győzni fogok” című áriájával fejezett be.

A súlyos betegsége után visszatérése igazi diadal volt, amely egy különleges, új projektben teljesedett ki. Az olasz Luciano Pavarottival és a spanyol Plácido Domingóval alkották a világhírű „A 3 Tenor” formációt, mellyel éveken keresztül járták a világot. „A 3 Tenor” 1990 és 2002 között négy labdarúgó-világbajnokság döntőjén is koncertezett – Rómában, Los Angelesben, Párizsban, Tokióban –, produkciójukat több milliárd ember látta élőben a helyszínen és a tévéközvetítések segítségével. A trió 96 millió eladott albumával minden idők legnagyobb klasszikus zenei rekordere lett.

José Carreras máig a világ egyik leghíresebb tenorja. Karrierje, melyet maga az élet írt, a könnyűzenében tett kirándulásoktól is színes, de a nagy szerelme az opera maradt. A 2014/2015-ös szezonban az El Juez (A bíró) című új opera címszerepét énekelte, vastaps, teltházas, álomszerű fogadtatástól kísérve. Amikor tolmácsolásában halljuk a dalokat, a közönség érzi, hogy Carrerasnak a zene az élete – minden hang a szívéből fakad. A rangos angol Classic FM magazin kritikusa így nyilatkozott: „A romantikus dalokból álló repertoárja telt házas koncerteket ígér. Hangszíne a nagy Carusóéra emlékeztet...”

A nagy sikerek után Carreras az A Life in Music című, utolsó világ körüli turnéján 2017. január 20-án érkezik Budapestre. „Örülök, hogy ebben a csodás városban énekelhetek, még inkább, hogy ebben a különleges arénában. Jól emlékszem a nagyszerű magyar közönségre, olyan emberek, akik ismerik a zenét, nagylelkűek és közel állnak a szívemhez” – mondja a művész.

Budapesti koncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri majd, David Gimenez karmester vezényletével. A műsorán szereplő operákat, operetteket, musicaleket és a századforduló csodás dallamait egy szopránénekes közreműködésével kelti életre.

„Olyan dalok ezek, amelyek mindig is megmozgattak. Akárhányszor hallom őket, lázba hoznak, szenvedély és érzelem van bennük. Megpróbálom a hangommal kifejezni a szívemben és lelkemben rejlő érzéseket. Tudjátok, szenvedélyes mediterrán ember vagyok, én ott születtem!” – mondja Carreras.

José Carreras egy hónappal a magyarországi koncertje előtt ünnepli 70. születésnapját, így az utolsó turné és a különleges jubileum egy igazán felejthetetlen, csodás dallamokkal és emlékekkel tűzdelt koncertet ígér. Az este során José Carreras életpályájának fotói jelennek meg a képernyőn, melyek méltóképpen illusztrálják majd a dalokat, életének a dallamát.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

zene koncert opera énekCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Fájdalom nélkül
Gyógynövénytár
Interjú
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Programok
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés