Szabadidő

Sting újra Magyarországon!
Legújabb stúdióalbumának dalai és korábbi nagy slágerei is felcsendülnek majd a brit előadó legújabb turnéján.

2022. március 16-án a magyar fővárosban, a Papp László Budapest Sportarénában március 17-én pedig Debrecenben, a Főnix Arénában lép fel a világhírű énekes-dalszerző-gitáros, az örökifjú Sting, akiről nem is hisszük el, hogy októberben már 70. születésnapját ünnepelte.

My Songs – ezt a címet viseli az új turné, melyen a legújabb, The Bridge című lemezének kompozícióit is hallhatjuk. Azokat a dalokat, amelyeket már a koronavírus-járvány, a karantén és a bezártság idején alkotott, és rögzített. Sokszínű szerzemények születtek: egyszerre elgondolkodtatóak, ugyanakkor élvezetesek, játékosak, szórakoztatók.

„Az album összes dalát áthidalja, hogy az emberek világok között élnek, egyik és másik hely között, két lelkiállapot között, élet és halál között, kapcsolatok között... Mindenki valami között létezik" – fogalmazza Sting.

A kompozíciók a legváltozatosabb stílusban szólalnak meg. Azokban a stílusokban, amelyek egyben a sok évtizedes karrier számait is jellemezték: kiérződnek belőlük a pop, a rock 'n' roll, a jazz, a folk, sőt még a klasszikus zene elemei is. Az oly jellegzetes Sting-ének és -hangzás a dalokat mindvégig könnyen felismerhetővé teszi, és egyben ez adja meg sajátos varázsukat is.

Míg korábban egy-egy előadó, zenekar új lemezének összes szerzeményét csak akkor ismerhettük meg, ha megvásároltuk az albumot, addig ma már elég a neten megkeresnünk valamelyik streaming-szolgáltató oldalát, ahol a hivatalos lemezmegjelenés napjaiban máris ott sorakoznak a dalok. Sting lemezével is ez a helyzet, sőt, az előadó új dalaihoz önálló weboldalt is készített. Ezen már néhány videoklipet is megnézhetünk, melyek az új szerzeményekhez készültek, s az alkotó beszél a dalok megszületési körülményeiről, arról, milyen érzések, gondolatok foglalkoztatták, amikor megírta őket.

A turné érdekessége, hogy a koncertek elején Joe Sumner, Sting fia lép a színpadra, és bevezetésként az ő előadását hallgathatjuk meg. Sting énekel és gitározik, kísérő zenészei Dominic Miller gitáros, Josh Freese dobos, Rufus Miller gitáros, Kevon Webster billentyűs, Shane Sager harmonikás, valamint Melissa Musique és Gene Noble vokalisták.

Jegyek már kaphatók a koncertet szervező Live Nation weboldalán.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2021. OKTÓBER Ötven év rockzene
Több mint 120 millió eladott lemez. Európa egyik legsikeresebb zenekara, a Scorpions 2022. májusában újra Budapesten koncertezik.
Szabadidő 2020. FEBRUÁR Utolsó turnéján a legendás KISS!
Magyarországon is elbúcsúzik rajongóitól a világ egyik legkülönösebb rockbandája.
Szabadidő 2020. FEBRUÁR Budapesten lép fel az Aerosmith
28 év után tér vissza hazánkba a legendás rockegyüttes! Az Aerosmith fellépésével debütál koncerthelyszínként a vadonatúj Puskás Aréna.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2022. JANUÁR Lenyűgöző vízesések a nagyvilágból
Félelmetes erejű és különleges szépségű természeti csodák, melyek még a tapasztalt utazókat is lenyűgözik!
02
Szabadidő 2022. JANUÁR Scorpions: új album, új turné
Februárban jelenik meg a világhírű német rockzenekar legújabb albuma, a Rock Believer. Azonos című világkörüli turnéjuk egyik állomása Budapest lesz, 2022. május 30-án!
03
Szabadidő 2022. JANUÁR Tökéletes receptek tejallergiásoknak
Kerülni akarod a laktózt és a tejfehérjét, de már kifogytál a használható receptekből? Összegyűjtöttünk párat, hogy felfrissítsük az ötlettárad!
Menu