Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Gondold meg előbb, kétszer is

2016.11.04. | Nádasi Tibor
Munkahelyet változtatni sohasem kockázatmentes elhatározás, különösen érettebb korban, de nincs megírva sehol, hogy ötvenen túl már érd be azzal, ami van.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Lehet, hogy jóformán idejét sem tudod már, mióta vagy ugyanazon a helyen, ismersz mindent és mindenkit, kitudtad minden csínját-bínját annak, amit csinálsz. Talán éppen emiatt is untad meg, úgy érzed, nincs már semmi felfedezni-, megtanulnivaló, olyan feladatokat kell végezned napról napra, amelyekben már nem találsz semmi érdekeset. A környezet sem inspirál, ugyanazok az arcok, töviről hegyire ismered mindegyik történetet. A pénz sem valami sok. És semmi jel nem utal arra, hogy bármi is megváltozna, csak telik az idő.

Más szemmel

Azt azért talán elfogadhatjuk kezdetnek, hogy ez már nem az a helyzet, mint amiből sok évvel-évtizeddel ezelőtt úgy sétáltál ki, egyik napról a másikra, hogy vissza se néztél, de előre sem nagyon láttad, hogy mi következik, nem is érdekelt, valahogy majdcsak lesz. Ebből azért kinőttél már, még ha nosztalgikus büszkeséggel gondolsz is hajdani önmagadra, ha ugyan tényleg ilyen voltál akár csak egyszer is. Tudod, a madár ágról ágra repül, nem bele a vakvilágba…

Kezdd azzal azért, hogy addig is, amíg azt a másik ágat keresed, megvizsgálod még egyszer mindazt, amit az előbb soroltunk, de ne azt ismételd át, hogy ez miért rossz, az miért unalmas, amaz miért kibírhatatlan és idegesítő és elviselhetetlen, hanem hogy nincs-e a távozáson kívül más mód arra, hogy ez megváltozzon. Ne aggódj, lesz időd a gondolkodásra, tudod, azt mutatják a tapasztalatok, hogy ötven fölötti munkavállalók után még ezen a munkaerő-hiányos álláspiacon sem kapkodnak két kézzel. Persze ez úgy általában van így, de lehet, hogy a te eseted más. Ilyen más eset például az, ha a gondolataidat éppen az indította be, hogy kifejezetten csábítanak valahová. Akkor mi legyen?

Búcsúzóul

Azt tanácsolom, akkor se ugorj fejest, amíg nem tudod, milyen mély a víz. Várj egy kicsit, bizonyosodj meg magadban arról, hogy mit is szeretnél igazából. Mérlegelj, fontold meg az összes lehetőséget, vesd össze az előnyöket és a hátrányokat. Ha ezek után is arra jutsz, hogy a változtatást választod, akkor úgy intézd a hátralevőket, hogy senkinek ne maradjon rossz szájíze utána. Ne égess fel minden hidat magad mögött. Most elmész egy másik céghez, de sosem tudhatod, hogy mikor keresztezik ezek az emberek újra az utadat, akár ugyanott.

Akármit is gondolsz, tiszteld meg a mostani helyedet és az ott töltött időt azzal, hogy személyesen és élőszóban közlöd a döntésedet a főnököddel. Már csak a félreértések elkerülése végett is érdemes inkább személyesen megbeszélni a dolgot, bár lehet, hogy a beszélgetés nem lesz kellemes. Ha lehet, magyarázd el, miért döntöttél úgy, hogy elhagyod a céget, de csak annyit mondj, amennyire szükség van, ne vádaskodj, ne panaszkodj, próbálj objektív maradni. Igyekezz ezt az attitűdöt megőrizni a felmondási idő alatt is, tedd könnyebbé a munkáddal az átállást. Ha a helyzet olyan, felajánlhatod, hogy segítesz megkeresni az utódodat. Ha pedig ottléted alatt megvan már a jelölt, aki a helyedre lép, támogasd abban, hogy hamar eligazodjon a terepen, ahonnan te most levonulsz.

Forrás: Business Insider


Ötvenes állást keres
Egy ötven fölötti álláskereső nagyon is hasznos munkaerő, és még tíz-tizenöt évig alkalmazható. Erről kell meggyőznöd azt, aki a felvételedről dönt, és...  tovább Tovább
Állásinterjú? Erre készülj!
Egy állást elnyerni komoly stressz volt már akkor is, amikor még a személyzetis vizsgáztatta a jelentkezőt, és nem HR-esek állásinterjúján kellett megfelelnie.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

munkahely idősödés állásCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Interjú
Képgaléria


hirdetés

Kérdezd a szakértőt
 Mudri István - pénzügyi tanácsadó
Mudri István
pénzügyi tanácsadó

Fontos, hogy tudatosan tervezzünk, ismerjük meg lehetőségeinket, és hogy kontroll alatt tartsuk a már meghozott pénzügyi döntéseinket.

Nem látom a kérdést... TovábbTovább
A PRESTIGE Kft-nek van egy Nyakörve, mely maszírozza a nyakat.....először 330000 forintért akart... TovábbTovább

hirdetés

hirdetés