Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

A férfiak leggyakoribb szexuális problémája

2016.11.10. | Futaki Balázs
A korai magömlés minden ötödik férfit érint, és a probléma sok esetben az idő előrehaladtával sem szűnik meg.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A korai magömlés ugyanolyan arányban érinti a fiatal férfiakat, mint az időseket. Tévhit azt gondolni, hogy idővel kinőhető a baj, és minden fejben dől el azzal, hogy a férfi megtanulja kontrollálni az együttléteket. Ha a korai magömlés tartós problémát jelent, szakorvosi segítséget igényel.

Fogalmak, félreértések

A korai magömlést gyakran összetévesztik a merevedési zavarral. A korai magömlés elsődleges fajtájánál, amely a férfit egész életén át végigkíséri, egy idegrendszerben zajló folyamat áll a háttérben, ezért is lehet gyógyszerrel korrigálni, és ezért is mondjuk azt, hogy bár állhatnak lelki okok is a háttérben, illetve lehetnek negatív lelki következményei, elsősorban egészségügyi problémának tekintjük. A merevedési zavar a pénisz keringési rendszerével, illetve beidegzésével függ össze.
A korai magömlésnél a merevedés normális, de a magömlés a hüvelyi behatolás után körülbelül 1-2 percen belül bekövetkezik. A korai magömlés jellemzője a magömlés kontrolljára és késleltetésére való képtelenség. A korai magömlés a merevedési zavarnál is gyakoribb probléma, az esetek mintegy felében már az első szexuális együttlétkor jelentkezik, és egyformán jelen van minden felnőtt korcsoportban.
A korai magömléstől szenvedő férfiak 50 százaléka már az első együttléttől érintett benne – mondja el dr. Kardos Róbert urológus. – Ezt hívjuk élethosszig tartó korai magömlésnek. Korcsoporttól függetlenül állandó az arány, mely szerint a férfiak 20 százaléka küzd a korai magömlés problémájával.

Két baj egy helyen

A szakorvosok tapasztalata az, hogy a két betegség egyszerre is fennállhat: a korai magömlésben szenvedő férfiak nagyobb arányban számolnak be merevedési zavarról is. A szakirodalomban megjelenő tanulmányok és a klinikai tapasztalatok is azt mutatják, hogy a szerzett korai magömlésben szenvedő férfiak körében – tehát azok körében, akiknek korábban még megvolt az aktus feletti kontrolljuk – nem ritka, hogy társult merevedési zavaruk is van: – Valóban gyakori, hogy a két problémát egyszerre érzékeljük, 20-30 százalék esetében valóban tapasztalja a páciens mindkét problémát. A merevedési zavarral küzdő férfiaknál, akiknél a behatoláshoz szükséges merevedés csak a hímvessző folyamatos ingerlésével érhető el, magasabb a korai magömlés előfordulási gyakorisága, valószínűleg azért, mert a férfi attól tartva, hogy nem tudja fenntartani a megfelelő merevedést, „felgyorsítja” a közösülést. Másfelől egyes vélekedések szerint a korai magömlés egy idő után merevedési zavar kialakulásához vezethet – állítja dr. Kardos Róbert. – Azt fontos kiemelni, hogy a merevedési zavarra adható gyógyszer a korai magömlés problémáját nem oldja meg. Annyit tud segíteni a helyzeten, hogy az első, rövid ideig tartó aktus után a férfi képes lesz újra szeretkezni. De az alapprobléma nem oldódik meg.

Lelki nehézségek

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus tapasztalata szerint nagyon nehéz a férfiaknak ilyen jellegű problémájukkal orvoshoz, pszichológushoz fordulni: – A férfiak általában szégyellik, ha nem tökéletesek, ha kiderül róluk, hogy sebezhetők. Így ha bármilyen téren, a szexualitás terén pedig főképp nem tudnak megfelelni a saját szuperhős-elvárásaiknak, esetleg egy rosszul kommunikáló, vagy más miatt frusztrált, akár önmagával sem harmóniában lévő partner elvárásainak, akkor már rosszul érzik magukat. Nehezen vallják be maguknak is, hogy segítségre van szükségük a helyzet rendezéséhez, pedig a gondokkal szembenézni és keresni a megoldást igazán férfias dolog. És néha egyszerűbb, mint gondolnák.


A legalattomosabb szexuális fertőzés
A chlamydia egy igen elterjedt fertőzésforma, melyet gyakran emlegetnek így: a „néma” kór.  tovább Tovább
Komoly betegséget jelezhet a...
Veszélyben a férfiasságod? Lehet, hogy fenyegető betegség rejlik a háttérben!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

párkapcsolat szex férfiCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés