Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 20. Sunday, István, Vajk   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 

Tippek a Blog használatához

2009.06.01. | Ötvenentúl.hu
Regisztráltál az oldalon, használnád a Blogot, de el-elakadsz a lehetőségek között? Ne aggódj, segítünk!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Mi a csuda az a blog? A blognak sem formai, sem tartalmi követelményei nincsenek, általában szöveges tartalommal rendelkeznek, de ma már sok olyan blogot is találni, ahol zene-, vagy éppen videó beillesztési lehetőség is van. A bejegyzések időrendben olvashatók, a legfrissebbtől indulva a legkorábbi bejegyzésig.

Kedves naplóm…

A blog az önkifejezés legmodernebb formája. Saját blogod által mesélhetsz a többi embernek, bemutathatod életed egy szakaszát. Sokan hoznak létre főző blogot, ahol recepteket, főzési tapasztalatokat tesznek közzé, vagy unokáik fejlődését illusztrálják napról napra fotókkal és helyes történetekkel.
A blog lehetővé teszi, hogy megmutasd a benned rejlő írót, hogy megismerd egy olyan énedet, amiről eddig esetleg te magad sem tudtál. Közzétehetsz novellákat, verseket, akár egyben, akár sorozat formájában, elmesélheted mindennapjaid számodra fontos, vagy érdekes eseményeit.

Az első lépés

A blog menüpontra kattintva megnézheted eddigi bejegyzéseidet, illetve újakat hozhatsz létre. Minden bejegyzésednek adhatsz címet, így később könnyen visszakeresheted azokat.
Nem csak szöveges tartalmat tölthetsz fel, hanem akár minden történeted mellé beszúrhatsz egy képet is. A tallózásra kattintva keresd meg saját számítógépedben a kívánt fotót és kattints rá.
A többi olvasó számára megjelenik minden bejegyzésed címe, valamint a létrehozás dátuma is, hogy pontos időrendi sorrendben tudják őket követni. Emellett segítheted olvasgatásukat azzal is, ha a bejegyzéseid mellé fontos kulcsszavakat, úgynevezett címkéket is rendelsz. A címkék olyan egyszerű szavak, kifejezések, amelyek az adott bejegyzés tartalmát foglalják össze. Amennyiben recepteket szeretnél megosztani másokkal, érdemes az adott recept legfőbb ismérveit megadni címkének. Például ma a paprikás csirkéd receptjét és képét teszed föl, és megadod a csirke szót címkének, a többi olvasó a csirke címkére kattintva megnézheti az összes eddigi csirkés receptedet.

Miről írhatsz blogot?

Blogot bármiről lehet írni, ami nem sért másokat és persze a Felhasználói Feltételek menüpont alatt található szabályokat. Tiltott tartalomnak számít például a sértő-, obszcén-, pornográf-, vagy a szélsőséges politikai nézeteket hirdető tartalmak. A nemkívánatos blog-bejegyzéseket a szerkesztőség moderálhatja, mely először a bejegyzés eltűntetését és a bejegyző figyelmeztetését jelenti, majd többszöri előfordulás után a bejegyző profiljának és jogosultságának törlését vonja maga után. Kattints ide és nézd meg a Felhasználói Feltételeket!

 


Tippek a Fórum használatához
Regisztráltál az oldalon, használnád a fórumot, de el-elakadsz a lehetőségek között? Ne aggódj, segítünk!  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace


hirdetés