Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Életveszélyes kínai termékek

2017.04.17. | Ötvenentúl.hu
A nyugati világ jelentős mértékben kínai termékek importjára támaszkodik. Kevesen gondolunk azonban arra, hogy ezek az olcsó tömegcikkek emberi életek árán jutnak el otthonunkig.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A University of East Anglia friss kutatása szerint a nemzetközi kereskedelem nagyon komoly légszennyezettséget okoz. A Nature című szaklapban publikált anyag szerint 2007-ben mintegy 3,45 millió ember halt meg a termékek gyártásához és exportjához köthető légszennyezettség miatt. A becslések szerint Kínában mintegy százezren amiatt halnak meg, mert Nyugat-Európa és az USA tömegekben vásárolja a kínai árukat.

A kutatás főként a szívbetegségben, stroke-ban, tüdőrákban és krónikus tüdőbetegségben elhunytak arányát vizsgálta. Ezeknek a haláleseteknek a 16,3 százaléka az adott régió erős légszennyezettségéhez köthető. Csak a kínai légszennyezettség kétszer annyi halálesetet okoz, mint a világ bármely egyéb régiójának légszennyezettsége.

Ezeknek a haláleseteknek a 12 százaléka a helyi gyártás, 22 százaléka a szállítás következtében történhetett, de évi több mint 3100 nyugat-európai és amerikai haláleset szintén a kínai légszennyezettséghez köthető.

A szakemberek úgy vélik, hogy a kínai piac olyan széles termékigényt elégít ki nemzetközi szinten, hogy a levegő megóvásáért tett óvintézkedések költségeit globálisan volna célszerű finanszírozni a jövőben.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

halál Kína kutatásCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés