Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

A szaunázás megdöbbentő hatása

2017.01.12. | Ötvenentúl.hu
Egy friss finn kutatás szerint érdemes gyakran szaunázni, mivel így csökken a demencia kockázata. A Kelet-finnországi Egyetem 20 évet felölelő kutatása szerint azok a férfiak, akik heti 4-7 alkalommal szaunáznak, 66 százalékkal kisebb eséllyel kényszerülnek szembenézni a demencia diagnózisával, mint a csupán heti egyszer szaunázó kortársaik. Hasonló összefüggésre korábban még soha nem figyeltek fel a tudósok.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A szakemberek több mint kétezer Kelet-Finnországban élő férfit vizsgáltak, és a résztvevőket három csoportra osztották: azok, akik heti egyszer szaunáznak, akik heti 2-3 alkalommal, és akik heti 4-7 alkalommal is élnek a lehetőséggel. Kiderült, hogy minél gyakrabban szaunázik valaki, annál kisebb a demencia esélye: a demencia a leggyakrabban szaunázók körében 66 százalékkal alacsonyabb, míg az Alzheimer-kór 65 százalékkal.

Az Age and Ageing című szaklapban publikált anyag szerint a szauna pozitív hatással van a szív- és rendszerre is, a memóriára gyakorolt jótékony hatása mellett, így az ilyen típusú betegségek esélye is csökkenthető idős korban a rendszeres szaunázás segítségével.




megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kutatás szauna demencia



Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés