Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 21. Monday, Hajna, Sámuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Akinek lakása van, jobban alszik

2017.01.07. | Ötvenentúl.hu
Összességében véve elmondható, hogy nem csak kevesebbet alszanak a hajléktalanok, de az inszomnia és a napközbeni fáradtság is gyakoribb körükben, mint a teljes népesség körében.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A JAMA Internal Medicine című szaklapban publikált kutatás szerint fontos, hogy jobban odafigyeljünk erre a rendkívül sebezhető és kiszolgáltatott körre, mivel minden alvással kapcsolatos probléma gyakoribb a hajléktalanok között.

Az alvás a jó egészség alapja, de a hajléktalanoknak gyakran nincs lehetőségük nyugodt körülmények között pihenni. A Université Paris Descartes és az Assistance Publique Hôpitaux de Paris munkatársai 3453 hajléktalannal készítettek interjút a témában, az eredmények pedig lehangolók.

Mindegyikük az utcán, illetve átmeneti szállókon él, sokan anyaotthonokban. Átlagéletkoruk 40 év körül mozog, férfiak és nők is vannak közöttük. Mint kiderült, átlagosan 6 óra 31 percet alszanak, míg az átlagnépesség körében 7 óra kilenc perc ez a szám. Kiderült az is, hogy a hajléktalanok 8 százaléka 4 óránál is kevesebbet alszik, míg a teljes populáció körében ez a szám 3 százalék körül mozog.

A szakemberek szerint fontos volna, hogy ez a csoport biztonságosabb alvást biztosító körülményekhez jusson, mivel az alvás hiánya az egészség egyéb területeire is kihat.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

alvászavar alvás kutatás lakásCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés