Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Egyszerű fortélyok szépségproblémák megoldására

2016.11.24. | Iván Viktória
A leggyakoribb problémáitokra kerestünk egyszerű megoldást- és megtaláltuk! Nincs több bosszúság: praktikáinkkal helyrehozhatod a szépségbakikat, kis hibákat.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Aki kékszeműnek született, az nem lehet zöldszemű, legfeljebb kontaktlencsével. A genetikán egyik fortély sem tud változtatni- minden máson igen! Összegyűjtöttük az olvasók, barátnők, ismerősök által gyakran emlegetett gondokat, és megkerestük hatékony megoldásukat.

Túlságosan megritkítottam a szemöldököm.

Ahhoz, hogy szép legyen a szemöldököd és természetesnek hasson, válassz a természetes szemöldöködnél egy árnyalattal világosabb szemöldökceruzát. Ahol hiányos a szemöldököd, ceruzával satírozd be finom mozdulatokkal. Ennek kontúrját egy fültisztítóval lágyítsd. Ne aggódj, a szemöldök szálai szerencsés esetben kinőnek, legkésőbb egy hónapon belül. Legközelebb pedig legyél óvatos vagy bízd inkább szakemberre.

Az önbarnítótól természetellenes színem lett. Hogyan nyerhetem vissza bőröm természetes színét?

Ha olyan sárgás árnyalatod lett, mintha hónapok óta sárgarépán élnél, vagy narancssárgább vagy a narancsnál, csak nyugi! Ülj be egy kád meleg vízbe, adj hozzá három kupaknyi babaolajat és áztasd magad legalább 20 percig. Utána radírozd le a tested egy luffával: ez az egyszerű kezelés körülbelül 80 százalékkal halványítja a színt. Ahol csíkos vagy foltos, 2-3 percig dörzsöld citrommal. Hogy legközelebb elkerült a foltosodást, radírozd le magad alaposan, kend be magad vízalapú hidratálóval, és ezután vidd fel az önbarnítót.

A fülbevalótól kitágultak a fülembe fúrt lyukak.

Ha túl nehéz a fülbevaló, előfordulhat, hogy a lyukak kitágulnak. Ezért kell a fülbevalót hátulról a fülcimpára erősíteni egy kis darab sebtapasszal, hogy ne húzza le a fülcimpát. Ha nagyon zavarnak a lyukak, egy kis plasztikai műtéttel egyszerűen helyrehozható, de ennek ára van, ahogyan annak is, ha a bőrgyógyász feltölti a fülcimpát. Ezt 12-18 havonta meg kell ismételni, ennyi pénzből pedig több pár olyan fülbevalót vehetsz, ami nem húzza le a cimpád.

A munkámhoz gumikesztyűt kell viselnem, ami tönkreteszi a körmömet: töredeznek és könnyen beszakadnak.

A köröm töredezéséért a levegőáramlás hiánya a felelős. Ha tudod, óránként vedd le néhány percre a kesztyűt, hogy a kezed levegőzhessen. A kiszáradásért a kesztyű belsejében lévő hintőpor vagy a gyakori kézmosás is okolható. Az extra védelem érdekében használj minden kézmosás után könnyű hidratáló krémet, lefekvés előtt pedig sűrű, gazdag textúrájú ápoló krémet, lehetőleg sheavaj vagy glicerin tartalmút. Ha fested a körmöd, tarts egy kis szünetet és ne használj a köröm felületét keményítő lakkot vagy akrillakkot.

Terhességi csíkok vannak a combomon és a hátam alján már több mint tíz éve. Semmivel sem tudom eltüntetni- mit tegyek?

Az újonnan kialakult csíkokat könnyebb kezelni, mint a régieket. Ez nem azt jelenti, hogy nem is érdemes megpróbálni. Használj olyan krémet, amely növényi eredetű darutozid vagy regisztrel nevű hatóanyagot tartalmaz. Ezek csökkentik a csíkok méretét és halványítják őket. Hatásos lehet a gyógyszertárban kapható retinolos krém is (például RoC), amit naponta egyszer vigyél fel az érintett területre. Ha követni akarod a változást, fotózd le a csíkokat, és ha látványos a különbség, folytasd a kezelést. Retinolos krémet a bőrgyógyász is felírhat: beszéld meg vele, melyik lenne a leginkább neked való. Létezik lézeres megoldás is a csíkok eltüntetésére.

Kimaradt egy folt, ahová nem kentem önbarnítót, így úgy nézek ki, mint egy párduc.

Ha szeretnéd a folttól megszabadulni, radírozd azt a helyet naponta kétszer alfahidroxisavas kozmetikummal. Ettől már kevesebb mint egy hét alatt halványodni fog a folt anélkül, hogy irritálná a bőrt. Ha rendszeresen csinálod, egy hónapon belül eltűnik a barna színed.
5 jel, hogy sokat stresszelsz
A tested bizony megmutatja, ha ideje nyugalmi üzemmódra váltanod. Jótanácsainkat csak saját felelősségedre hagyd figyelmen kívül!   tovább Tovább
A te bőröd milyen típusú?

Száraz, érzékeny, vízhiányos? Ha tudod, hogy a bőröd mely típusba tartozik, megfelelően fogod tudni ápolni és védeni.

  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés