Szabadidő

Ma lett hatvan és ragyogóbb, mint valaha!
Hatvanévesen is gyönyörű az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő, Julianne Moore.

Vannak, akik hófehér bőrét csodálják. Mások természetes vörös hajzuhatagát tartják ellenállhatatlannak. A legtöbben pedig mindezt együtt, párosulva személyiségének erejével, és lenyűgöző színészi tehetségével. Julianne Moore skót ősöktől örökölt szépségét számtalan filmben megcsodálhattuk már.

Ötször jelölték Oscarra, egyet nyert

Julianne Moore Oscar-díjas színésznő olyan filmekkel vonta magára az Akadémia figyelmét, mint a Boogie Nights, az Egy kapcsolat vége, Az órák és a Távol a mennyországtól, végül a Megmaradt Alice-nek főszerepéért meg is kapta az aranyszobrocskát 2015-ben. Golden Globe-ra kilencszer jelölték, a Rövidre vágva színészgárdájának tagjaként, illetve a Versenyben az elnökségért Sarah Palinjeként el is nyerte az elismerést.

Ez utóbbi alakításáért remek kritikákat kapott, amelyek mind kiemelték Julianne Moore játékát: „Moore alakítása… egyszerűen lenyűgöző. Ragyogó és élő portré egy első osztályú színésznőtől” – írta például a Los Angeles Times.

Érdekesség, hogy az igazi Sarah Palin már nem lelkesedett annyira a filmért, szerinte ugyanis nem a valóságnak megfelelően ábrázolja a történéseket. Steve Schmidt – a republikánusok korábbi kommunikációs stratégája – azonban odavolt az alkotásért: „A kampány tíz hete egy kétórás filmbe sűrítve. És az igazat meséli ez. Ez annak a története, ami valójában zajlott” – mondta.

Különleges szerepekben

Julianne Moore-t különleges szerepek találták meg pályafutása során, ő pedig bátran belevágott a legfurcsább figura megformálásába is. Emlékezetes alakításainak egyike Amber Waves, a pornósztár, a Boogie Nights-ban 1997-ből, vagy Clarice szerepe – Jodie Foster helyett – a 2001-es Hannibalban. Szerepelt Steven Spielberg Elveszett világ: Jurassic Park mozijában, de visszaemlékezhetünk monológjára, amelyet pucéran osztott meg a nézőkkel a „Rövidre vágva” című alkotásban, 1993-ban.

Julie Anne Smith néven 1960. december 3-án született Fayetteville-ben, Észak-Karolinában. Egy társadalomkutató és egy katonai bíró lányaként vándoréletet élt, úgyhogy csaknem egy tucat várost említhet gyermekkori otthonaként. A színészet mellett sikeres gyermekkönyv szerző. Első könyve 2007-ben a New York Times bestsellere lett, sőt a történet alapján musical készült, amelyet New Yorkban mutattak be 2010-ben.

Botrányoktól mentes, második házasságában él tíz évvel fiatalabb férjével. Immáron 17 éve boldog feleség és két gyermeke talán még boldogabb édesanyja.

A család igazán fontos számára, eltökélte, hogy ezt semmi nem ronthatja el. Az élet nehézségeit kellő vidámsággal és humorral veszi, hogy végre elhiggyük: ez a valódi Julianne Moore. „Azt hiszem, az emberek igazán elcsodálkoznak, amikor azt tapasztalják, hogy nem vagyok az a rettentően komoly ember. És nem vagyok szigorúan komoly a színészetben sem. A próbákat például ki nem állhatom, és gyűlölöm, ha valamit a végletekig kell tökéletesíteni. Azok a rendezők az én embereim, akik nem szívesen beszélnek fölöslegesen!”

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2020. OKTÓBER 7 tragikus sorsú uralkodónő
Különösen erős személyiségű nők, kivételes hatalommal és végzetes sorssal.
Szépség 2020. ÁPRILIS Micsoda?! Fán terem a vaj?
Mármint a kiváló hidratáló és bőrvédő tulajdonságairól ismert sheavaj, az afrikai nők szépségének egyik titka.
Egészség 2020. MÁRCIUS Inspiráló történetek, bátor női példaképek
Egy veleszületett hallássérült, egy mellrákból gyógyult és egy kerekesszékes maratonfutó nő – mi a közös bennük? Mindhárman életük egy nagyon nehéz szakaszán vannak túl. Mélyen voltak, de hittek magukban és az újrakezdésben. Főnix-madárként újjászülettek. (x)
éppen olvassák
01
Szabadidő 2021. JANUÁR 5 csoda a természetből - gyönyörű fotókkal
Felejtsd el a mindennapi kellemetlenségeket, és képzeld el, hogy lélegzetelállító tájakat fedezel fel!
02
Szabadidő 2021. JANUÁR A filmvászon legendás dívái
Egy pillantásukkal lenyűgözték a nézőket, tehetségüket csodálták, természetes bájuknak köszönhetően pedig mindenki rájuk akart hasonlítani.
03
Szabadidő 2021. JANUÁR Hogyan tartsd meg újévi fogadalmad?
Az újévi fogadalmakkal az a baj, hogy szinte már kimondásuknál kétségessé válik, megvalósítod-e. Miért?
Menu