Egészség

Hajmeresztő halálesetek
A történelem során sok szerencsétlen ember elképesztő módon távozott az élők sorából.

A halál borzalmas, szívszorító, feldolgozhatatlan. Ugyanakkor néha elképesztően abszurd módon esik meg valakivel. A következő esetek leginkább a szörnyű és a röhejes közti határvidéken helyezhetők el – döntsd el te magad, hova tartoznak igazán.

Halálos jókedv

A legközelebbi nevetőgörcsnél nem árt, ha felidézed szegény öreg Khrüszipposzt. A görög sztoikus filozófus utolsó perceit hisztérikus állapotban töltötte. Leitatta a szamarát, majd nézte, ahogy a részeg állat megpróbál vadfügét legelni. A látványt annyira mulatságosnak találta, hogy szó szerint halálra nevette magát. A történelem legalább két ilyen „halálosan jókedvű” esetet jegyez. A halált közvetlenül általában fulladás vagy szívelégtelenség okozza. Előfordult, hogy az áldozat egy teljes éjszakát átnevetett, és másnap sem tudta abbahagyni.

Különös baleset

Isadora Duncan, akit a modern tánc anyjaként emlegetnek, 1927. szeptember 14-én, a franciaországi Nizzában lelte halálát. Általában mindig hosszú, lebegő sálakat hordott, amelyek úsztak a szélben, de a vesztét is ez okozta. Azon a tragikus napon egy nyitott tetejű sportkocsit próbált ki: a sálja beleakadt az autó kerekébe, majd rátekeredett a tengelyre. Isadora kirepült az ülésből, és jó néhány méteren át vonszolta maga után az autó, mire a vezető észrevette, mi történt. A szerencsétlenül járt nő nyaka eltört, azonnal meghalt.

Por és hamu

1951-ben Mary Hardy Reeser egy kupac parázsló hamuvá vált a nappalija közepén. A szerencsétlen nyugdíjasból nem maradt más, mint a bal lábfeje (papuccsal együtt) és a koponyája, amely láthatóan összement. A spontán emberi égés legnépszerűbb magyarázata a „kanóchatás”, amely szerint ha a test egyszer lángra kap, elég zsír és éghető anyag van benne ahhoz, hogy teljesen elhamvadjon. Úgy vélik, Mary altatót vett be, miközben dohányzott, amitől kigyulladt a takarója, végül a teste is tüzet fogott. Az emberi test képes így égni akár hét órán keresztül is. Furcsa módon ezek a tűzesetek gyakran annyira lokalizáltak, hogy a környező bútorok is alig sérülnek meg a lángoktól.

Magasfeszültség

Egy Srí Lanka-i férfi utolsó cigarettája nem csupán koporsószög, de halálának okozója is lett. Az 1999-ben szerencsétlenül járt fiatalember gyufa híján egy magasfeszültségű vezetékről próbált rágyújtani, elképzelhető eredménnyel. Az esetnek a Ceyloni Villamosművek egyik alkalmazottja is szemtanúja volt, aki ezzel egy életre leckét kapott a dohányzás veszélyeiről.

Számítógépes játék életre-halálra

A számítógépes játékok megjelenésük óta drámai ütemben fejlődnek. Valójában most már bárki alkothat magának virtuális figurát az interneten, és felveheti a kapcsolatot a világ bármely táján élő emberek millióival. Kell néhány sárkány, egy masszív kard, egy-két kaland, és máris kész a katasztrófa. Itt van például a 28 éves koreai Lee Seung Seop esete, aki egyszerűen kiszáradt, és szívelégtelenség végzett vele a World of Warcraft játék 50 órás menetét követően. Ezen időszak alatt alig vett magához folyadékot, és szinte semmit sem evett. A kimerültségtől először elájult, majd nem sokkal később meghalt. Online temetést rendeztek számára, ahol majdnem 2000 játékos gyűlt össze a megemlékezésre, egyperces virtuális csenddel adózva emlékének.

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2021. MÁJUS Jól álcázott halálos mérgek a kertünkben
Émelygés, hányás, hasmenés, allergiás reakciók, görcsök – az enyhébb növényi mérgezések leggyakoribb tünetei.
Szépség 2020. MÁRCIUS Halálos divattrendek a múltból
A szépségért meg kell szenvedni. A történelem bebizonyította sokan még az életüket is kockára tennék a „nemes célért”!
Egészség 2019. OKTÓBER A legsúlyosabb konyhai sérülések
A magyar háztartásokban évente negyedmillió embert ér kisebb-nagyobb testi trauma. Úgy tűnik, más uniós országokban sem jobb a helyzet: évente közel húszmillió otthoni sérültet látnak el az orvosok.
éppen olvassák
01
Egészség 2021. MÁJUS Energetizáló reggeli italok
A gyümölcsökben és zöldségekben szinte minden megtalálható, ami az egészséghez kell, készítsünk ínycsiklandó energiaitalokat belőlük!
02
Egészség 2021. MÁJUS Jól álcázott halálos mérgek a kertünkben
Émelygés, hányás, hasmenés, allergiás reakciók, görcsök – az enyhébb növényi mérgezések leggyakoribb tünetei.
03
Egészség 2021. MÁJUS Rejtélyek a testből
Sírunk, viszketünk, csuklunk. Csak néhány reakció, amelyről nem egészen tudjuk, miért is csináljuk.
Menu