Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

7 bombajó szilveszteri recept

2016.12.30. | Ferenczy Mária
Ha nem eszel eleget, könnyen a fejedbe száll az allkohol. Ha túl sokat eszel, az éjfélt sem bírod megvárni. Nehéz ügy...
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A szilveszteri menü megtervezése mindig gondos körültekintést igényel. Olyan ételeket kell tartalmaznia, amelyek képesek felszívni az elfogyasztott alkoholt, de nem annyira nehezek, hogy a vendégek már este 10-kor elálmosodjanak tőle. Fontos, hogy legyenek olyan elemek is az asztalon található finomságok között, amelyeket egész éjszakán át lehet csipegetni, falatozni, tehát nem igényelnek hűtést, és nem veszítik el a formájukat. A legjobb, amit az újévi rosszullétek ellen tehetsz, hogy óvatosan bánsz az alkohollal, sok szeszmentes folyadékkal kínálod vendégeidet, és mindig tartasz valami harapnivalót az asztalon. Így ha a karácsony körüli súlygyarapodást megúsztad, bizonyára a szilveszteri pocaknövekedést is meg fogod. Receptjeink igyekeznek figyelembe venni a már említett szempontokat.

Korhelyleves könnyű felfogásban

Hozzávalók:

  • fél kg savanyú káposzta
  • 5 db könnyű virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt (ha lehet, teljes kiőrlésű)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • só, tejföl

Elkészítése: a savanyú káposztát többször alaposan mosd át. Egy nagy lábos aljában készíts rántást: a lisztet pirítsd meg, add hozzá az olajat és a pirospaprikát, majd öntsd fel vízzel. Tedd bele a káposztát, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszerezd sóval, oregánóval, és pótold a vízmennyiséget annyira, amennyi levest szeretnél. Amikor majdnem kész, karikázd bele a virslit, és tejföllel kínáld.

Mártogatósok – amiket egész éjjel az asztalon tarthatsz

Mártogatnivaló:

  • répa
  • fejes káposzta
  • kínai kel
  • zellerszár
  • karalábé
  • paprika
  • uborka
  • grossini
  • sós keksz
  • tortillachips
  • pászkaszeletek
  • rozskenyérszeletkék

Szószok:

  • Zöldfűszeres mártogatós
  • Hozzávalók (egy nagyobb tálhoz):
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • metélőhagyma
  • friss zöldfűszerek

Elkészítése: a túrót keverd simára a tejföllel, fűszerezd, majd tedd egy kicsit a hűtőbe felszolgálás előtt.

Guacamole

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 kicsi érett avokádó
  • 1 kiskanál citromlé
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 erős paprika

Elkészítése: az avokádó húsát vájd ki egy nagy kanállal, majd villával nyomkodd össze egy kis tálban. Locsold meg a citromlével, nyomkodd hozzá a fokhagymát, keverd hozzá a tejfölt és az apróra vágott paprikát. Ha nem elég krémes, botmixerrel dolgozd meg.

Élénk színű céklamártogatós

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cékla
  • 1 kiskanál torma
  • fél pohár joghurt
  • só, bors

Elkészítése: a céklát burkold alufóliába, és süsd meg a sütő magas fokozatán egy óra alatt. Hagyd kihűlni, majd pucold meg és reszeld le. Keverd hozzá a tormát és a joghurtot, és sózd, borsozd.

Almás-diós sajtkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1 nagy alma
  • citromlé
  • egy nagy marék dió

Elkészítése: az almát reszeld le, forgasd össze a citromlével, majd keverd a sajtkrémhez. A dió egy részét daráld finomra, és azt is keverd a krémhez. Egy másik részét vágd durvára, és szórd meg vele a mártogatóst.

Pácolt szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 2 vékony szűzpecsenye
  • 2,5 dl olívaolaj
  • fél citrom leve és lereszelt héja
  • 3-4 ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű, só, bors

Elkészítése: a szűzpecsenyét vágd vékonyabb érmékre, sózd, borsozd, majd 2 evőkanál olívaolajon hirtelen, nagyon forró serpenyőben mindkét oldalukat süsd pirosra. Ekkor vedd vissza a lángot, fedd le a serpenyőt, és további 7 percig süsd az érméket. Ha teljesen átsültek, helyezd őket lapos tálba, és öntsd fel a maradék olajjal. A rozmaringot, a fokhagymát vágd apróra, és add a szűzérmékhez a facsart citromlével és a citromhéjjal együtt. Fedd le, és pihentesd egy éjszakán át a hűtőben. Másnap csíkokra vágva, akár a mártogatnivaló közé téve is tálalhatod.

Szilveszteri mandarinos kuszkusz

Hozzávalók:

  • 2 bögre kuszkusz
  • só, bors, koriander
  • 10 dkg mazsola
  • 5 mandarin
  • fél kiskanál őrölt fahéj

Elkészítése: a kuszkuszt öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi, adj hozzá sót, borsot, őrölt koriandert. A mazsolát forrázd le és áztasd be. A mandarint pucold meg, és szedd cikkekre. Ha a kuszkusz megpuhult, hagyd kihűlni, aztán forgasd hozzá a mazsolát és a mandarint. Szórd meg a fahéjjal, és tedd a hűtőbe tálalásig.


4 hiper-salaktalanító receptcsoda
Kíméld és kényeztesd magad egyszerre ínyenc, de fogyasztó receptjeinkkel! Meglátod, szervezeted tiszítása nem mindig gyötrelem!  tovább Tovább
4 eszméletlen recept téli estékre
Egészséges, szépít, laktat, nem hizlal, felvidít, és ami a fő – húsos, színes, leves állagának, édes ízének nem lehet ellenállni. Mi az?  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

recept szilveszter



Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés