Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. March 26. Sunday, Emánuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

Csócsáló. Közéleti vitaklub

Létrehozta: Pandora | 2009.11.14. | 10:44

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1622371 Álmos | 2017.03.26. | 11:04
(Válasz Éva. #1622341. hozzászólására.)
Évike!
Egy Asszonynak ANYÁNAK EZ a legeslegfontosabb dolga! -a CSALÁDOT összefogni összetartani!

Nem akarok demagóg lenni.
De szerintem ez az alapja a Nemzetnek a Hazának! Ezek az ANYÁK nélkül nincsen semmi semmi! Csak káosz és egymás gyilkolászása.
Hozzászóló képe
#1622342 Dobosné Erzsi | 2017.03.26. | 09:12
Szerbusztok!

Aktuális a téma, amit szívesen olvasok.
Hozzászóló képe
#1622341 Éva. | 2017.03.26. | 09:05
(Válasz Sz. Anti #1622337. hozzászólására.)
Naponta több emberrel vagyok közvetlen kapcsolatban ! Lehet hazamegy és a szomszédjának nem köszön, de tud nyitni idős-fiatal-hölgy -úr egészen bensőséges beszélgetésre !
Anyós-Mennye elmondják egymás-közötti gondjaikat, de egymásnak NEM !

Mi nagycsalád vagyunk , én nem engedem el a gyeplőt , ami összetartja jóban és rosszban is a gyerekeim. Sőt tudom, hogy ki lesz az , ha már nem leszek, aki ezt folytatja ! Kell valakinek lenni egy összetartó erőnek !
Unokatestvér találkozót is szoktunk szervezni, remek buli !

Bocsi , hogy hosszú voltam , ritkán teszem .
Hozzászóló képe
#1622340 Éva. | 2017.03.26. | 08:53
(Válasz Sz. Anti #1622332. hozzászólására.)
Jó reggelt kívánok !

Gondoltam mindenki érti mire is gondolok ! Hiszen célom volt a nevelés szakmailag is !
Pontosan arra , hogy ne legyen szülő , aki bemegy és megveri a tanárt-vagy főként gyerek ,aki lelöki a katedráról . Ezeket otthonról hozza , az alapok a nevelésben innen indulnak !

Persze minden tanár tudja , hogy , ha első nap úgy áll !!! oda a katedrára ,

hogy --Gyerekek figyeljetek rám , tanítani jöttem , tantárgyra -emberségre -életre - és ehhez tartom magam -
na ilyen tanár kevés !!
és ezt csak otthonról hozott "apa-anya számon-kéri, hogy mi történt az iskolába "
tanulók között lehet igazán véghezvinni !
Diákcsínyek természetesen megengedettek , de tanárverés , őszintén szólva pedagógus körökben tudott, hogy ott nagy hiba van , a tanárban is !
Hozzászóló képe
#1622337 Sz. Anti | 2017.03.26. | 08:28
(Válasz Kisévi #1622213. hozzászólására.)
Magányos "bozótharcosok" lettek az emberek: mindenki mindenki ellen.
Régi, emeletes házban lakom. Valaha legalább vezetéknévről, arcról a ház lakó ismerték egymást, a szomszédok általában beszélő viszonyban voltak. Az öreg, özvegy szomszéd néninek bevásároltunk, ő pedig kinyitotta a lakásunkat a délelőtt érkező villanyóra leolvasónak, stb. Mára ez teljesen megszűnt. A lakók kicserélődtek, a lakások kétharmada bérbe adva állandóan cserélődő, ki tudja miféle fia-borja népségeknek.
A munkahelyen is állandóan cserélődnek az emberek, változnak az elvárások, a tulajdonosok. Akivel ma egyetértésben, együtt dolgozom, holnap lehet, hogy az enyémmel ellenérdekeltségű munkakörbe kerül. Nem jó túlságosan baráti kapcsolatba kerülni, kiadni magamat neki, mert könnyen ellenem fordítható a bizalmam.
Gyerekkoromban még jártunk rokonlátogatóba, hozzánk is jöttek nagynénik, nagybácsik, ángyikák. Ez a szokás is kihalt. Pedig a rokoni, baráti kapcsolatokat lenne nagy szükség feléleszteni!
Hozzászóló képe
#1622332 Sz. Anti | 2017.03.26. | 08:09
(Válasz Éva. #1622195. hozzászólására.)
Azért pontosítanám a dolgot: Egyaránt nevel és tanít a szülő és az iskola is. Csak éppen más területeken, amik persze helyenként átfedik egymást. A két "intézmény" jó esetben kiegészíti, erősíti egymás tevékenységét. Rossz esetben rombol. Ha a "csálád" bemehet az iskolába megverni a tanárt, mert a kis Orsós Vinetu Rikárdó rossz jegyet kapott, és ezért a bíróság kioszt 3 hónapra felfüggesztett ejnyebejnyét, ott óriási baj van az egész rendszerben!
Hozzászóló képe
#1622279 bordal | 2017.03.25. | 22:22
(Válasz Éva. #1622195. hozzászólására.)
Évike ! Awal egészíteném ki hogy a tanárok is nevelhetnek .. Való igaz , a családoknak az elsőszámú feladata a gyereknevelés de a tanárok is hozzátehetnek a nevelő szándékkal (persze ha engednék) . Az én lányom középiskolában attól a bizonyos tanártól soha nem kapott jó jegyet a négy év alatt . Elmondhatom neked , a többi tanuló sem járt jobban , de mindegyik leérettségizett . Ez a bizonyos tanár minden évben azzal riogatta a gyerekeket , nem ebbe az iskolába kellett volna jelentkeznetek . Negyedik év közben amikor a továbbtanulás szóba került , (ne akarjon senki beadni papírokat mert ilyen osztályzattal senkinek nincs esélye ) Az iskola után az osztály zöme diplomát szerzett a lányommal egyetembe , amire a mai napig büszke vagyok . Én azt láttam annak idején mintha a tanárnéni a szakmai tudását féltené , titkolná , mintha valaki/k el vennék tőle Azt gondolom ilyen tanár inkább gátja a fejlődésnek , nevelésnek . A tanárnak meg kellene szerettetni az adott tantárgyat a diákjaival , ami egyben nevelés is , gondolom .


Nyilván illúzió , mert feszített órarend , különböző képességű gyerekekkel , tetézve a hátrányos helyzetű , lelkületű gyerekkekkel nehéz .

Őveges professzor jutott eszembe , Őt szerette minden diák , az előadás módja miatt . Az idők változnak , de a tanárok is .
Hozzászóló képe
#1622257 Álmos | 2017.03.25. | 17:11
Hozzászóló képe
#1622213 Kisévi | 2017.03.25. | 08:55
(Válasz Álmos #1622198. hozzászólására.)
Igaz, de azért valahol abban az időben - bármilyen átkos is volt - gyerekként, fiatalként volt egy közösséghez tartozás egyféle összetartás még az iskolán munkahelyen kívül is és nem láttuk egymást szivesen voltunk együtt. Sok közös program volt és segítőkészség munkában magánéletben. Hát ez már nincs így. Egyébként - lehet, hogy Pandóra nem ért egyet - az alapokat kellene megerősíteni írás, olvasás, alapműveletek a számtanban és én a beszédkészség kialakítását a kifejezőképesség fejlesztését is ide sorolom. Az szerintem túlzás, hogy az iskola első félévében minden betűt, számot ismerni kell, szavak írásával és olvadással együtt.
Hozzászóló képe
#1622198 Álmos | 2017.03.25. | 07:10
(Válasz Éva. #1622195. hozzászólására.)
Évike drága! Ahogyan írtad!
A szülői felelősség! Nem tévesztendő össze a szűlő tanítói feladat ellátásával Mert NEM az a dolga hogy írni olvasni számolni megtanítsa a lurkót arra vannak ott a képzett TANÍTÓK:
A szülőnek a PÉLDA MUTATÁSA a feladata.Az hogy IKONNÁ legyen! De persze hogyan lehetne azzá amikor szegénynek magának sem volt példaképe,hacsak nem Timúr és csapata,vagy teszem azt a Kisz rajvezető parancsnoka!

Nem azért mondom! De én azért "abban " a Kiszes időkben sokat, sokat, nagyon sokat tanultam! Főleg a női test anatómiáját,és- meg a hogyan lehet tábortűznél dugni,miközben énekeljük a Moszkva parti éjszakák örökbecsű nótáját! :D :D
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
Lakáspiac: fékezett pezsgés

Lakáspiac: fékezett pezsgés

Idén eddig tizennyolcezer lakóingatlan cserélt gazdát, kevesebb, mint a válságot követő legerősebb év első két hónapjában: akkor a forgalom megközelítette a húszezret is.TovábbTovábbhirdetés


hirdetés