Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. April 27. Thursday, Mariann, Zita   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

Csócsáló. Közéleti vitaklub

Létrehozta: Pandora | 2009.11.14. | 10:44

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1627832 Pandora | 2017.04.27. | 17:06
(Válasz Álmos #1627720. hozzászólására.)
Félreértettél: én nem akarok (már) senkit sem tanítani...Arról beszéltem, hogy Te szemléld holisztikusan a világot, összefüggéseiben, tisztán látva az ok-okozat, akció-reakció egymásba kapaszkodását, a felelősség (a gondolkodó ember felelőssége) és a józanság kérdését.
A világot csőlátó emberek irányítják, akik csak a ma hasznában, a profitban és hatalomban gondolkodnak. Tervük végrehajtásához kellett a tömegeket fogyasztókká degradálni, elvébe ezáltal az önellátás képességét.
Afrika nem azért éhezik, mert erőforrásai kimerültek, s népe lusta. Azért éhezik, mert lerabolták kincseit, megsemmisítettek közösségeiket, önellátókból gettó- és szeméttelep lakók lettek, s ennek megfelelő lett a szellemi állapotuk is.
A magyarok nem voltak gyarmatosítók, s a rabszolgaságot is csak manapság próbálták ki. Valaha nagyon dolgos nép lakta, mezőgazdasága Európa hírű volt. Mégis miért változott meg minden? Miért a TESCO-ban veszi a parasztnéni a sárgarépát?
Hozzászóló képe
#1627720 Álmos | 2017.04.27. | 06:54
(Válasz Pandora #1627657. hozzászólására.)
Drága Pandora! Tudod amikor Afrikában népességrobbanás van,és MI a Fehér emberakarjuk a négereknek megtiltani,hogy ne egyék meg a vízilovakat??? MI?? akiknél az utólsó bölényt Mátyás korában mér megölték? Mi akarjuk holisztikusan nevelni az etióp a szahel övezet a délszudáni az ilyen olyan éhezők tömegeit? Egy az Milyen alapon?
Milyen erkölcsi felhatalmazással mérgezhetjük mi az "okos fehérek" a világot amikor egy Bangala ember ökológiai lábnyoma 0 az az zéró.És a miénk? Mi akik csak a szart naponta 200 liter vízzel!!! Édes vízzel mossuk el magunk alól? Milyen alapon merünk mi kevesbbet követelni Kinte Kuntétól és neki tanítani a megújuló energia használatát,amikor a nagy ész osztás után a Boeing777-sen pöfeszkedve önmagunk nagyságától eltelve zabáljuk a garnélát és iszogatjuk a behűtött pezsgőt? Mi az erkölcsi alapunk a niggert nevelni,amikor az ásványi kincseiket évszázadók óta mi használjuk fel,és reggel már ébredésünk előtt vagy öt-hat kütyünk eszi az energiát! Mert energia nélkül már fingani sem tud a nagy okos és bölcs fehér!
Úgy hogy Mi csak halgassunk mi jól el csesztük ezt az egész földet! Mert Indokolni szót szarni ,Az érdekünknek megfelelően ma eit megindokolni! Holnap meg annak pont az ellenkezőjét! Úgy hogy hallottam én már Tudományosan megalapozott bebizonyított érvelést a felmelegedés mellett ,meg ellene is! Attól függően a Tudóst melyik multicég fizeti! Hmmm?? Akkor?? A saját tudásom meg kevés ahoz,hogy felelősen tudjak dönteni,tehát marad a HIT!!! Az úgy hiszem! ennél már sokkal jobb lenne a páros páratlan sorsolás.mert akkor csak két opció lenne,míg z ÚGY HISZEMMM ben végtelen,pont mint a vallás kismillió szekta,és Csaló Guruk meg pénzhajhász prédikátorok,és buzi papik pedofil szarháziak! osszák az IGÉT az ÖKOLÓGIAI IGÉT! Mert most az a trendi----mert abban van a lóvé!!!
Ma valahogy így történik a környezetvédelemnek nevezett biznisz!
Hozzászóló képe
#1627657 Pandora | 2017.04.26. | 19:35
(Válasz Álmos #1627634. hozzászólására.)
Ez egy módszer, ami több, mint 20 éve fogalmazódott meg, s nálunk már lezajlott. Végbement. Megvalósították. Itt van már egy tökéletesen lebutított nemzedék. A cél, az idea megvalósult.
Ha nem holisztikus szemlélettel nézed a világot, akkor becsapod magadat, s ártasz, mert a világ egy teljesség, annak minden összetevője fontos. A környezetvédelem nem takarja be azt a feladatot, amit itt meg kellene valósítani a jövő érdekében. Ezt a gondolkodás rehabilitálásával kell kezdeni, az ember egyéni szuverenitásának visszaszerzésével, az önellátás képességének megszerzésével.
Hozzászóló képe
#1627654 Sz. Anti | 2017.04.26. | 18:41
(Válasz Álmos #1627379. hozzászólására.)
Ez nagyon szemléletes és igaz!
Hozzászóló képe
#1627634 Álmos | 2017.04.26. | 16:14
(Válasz Pandora #1627604. hozzászólására.)
A környezetvédelem Pandóra az Más tészta! Szerintem.
Azért ölni tudnék! :D :D

Kérlek ne vedd! Komolyra amit alább írtam!Csak tényleg gyermetegnek tartom azta "pontozást" Az élet az sokkal sokkal bonyolultabb mintsem tíz nyomorult pontocskába össze lehetne fogni!

Lásd az :M=mc 2 sem ennyire egyszerű.Már ezt is kezdik birizgálni. :D
Hozzászóló képe
#1627633 Álmos | 2017.04.26. | 16:02
(Válasz Pandora #1627604. hozzászólására.)
Ismerem Chomsky-t,mármint a "konteo"ját.
Minden esetre ,akik nem ismerik pld a vezetés elméleteket a Termelés irányítási elveket a Menedzser teknikákat azoknak az Ö tíz pontja egetrengető fölismerés.
Jelenleg akkor Magyarország a tízből hatnak hétnek felel meg ,csak hogy akkor meg az ellenzék egy kmma nagy balfácánok bandája,mert a "Minden rossz minden qmma rossz-T azt a Hatalomnak kellene mondania,Erre fől a Hatalom azt mondja ,hogy sokkal jobb mint volt(egyébként igaz) csak ezt nem ismerjük el.A Veszélyhelyzet az valós.MI is egy párszor megtárgyaltuk az elementális élniakarás legyőzi a punnyadt elhízott hűűde jól élünk ,még kölyköt is csak lájtosan in vitro.Ezek meg jönnek mint a zsizsik és körbe kúrják az összes nőt! A gyöztesnek ősi jussa a nők megerőszakolása(na meg a buzikat is jól megdugják(nagy örömükre)
A Chomsky el van maradva egy brossúrával! Ugyanis a Kommunista diktatúrák látletetét írjta ,le! Sajnálom de a modern világ már más tipusú elittel van tele! Vagy??? Chomsky mint zsigeri baloldali figura pontosan azt nem meri (akarja) belátni,hogy semmi de semmi más nem számít akkora romboló erőnek mint a Vehementi liberalizmus,az isten és emberi tekintélyek sárbatiprását az akkor van igazad ha én engedem! Mert máskülönben olyan bélyeget kapsz a homlokodra ,hogy attól döglesz meg!
Pontosan az Ő általa megfogalmazott pontok is egy ilyen bélyeg! Jót akarsz!! Véded a hazádat IGEN! Te egy populista nacionalista diktátor vagy!A jelenlegi magyar nyelvű tv csatornák közül kettő!! az az KETTŐ van kormány felügyelete alatt a többi mind mind a baloldali liberális kötödésű külföldi tulajdonosok birtokában van vagy magyar ellenzéki tulajdonosé.Mégis! Diktátoroznak mert! a 8.pontban az áll! Hogy üvöltsed majd csak elhiszik.....
Úgy hogy kedves Pandora!
Ehhez a tíz ponthoz nem kell megélni hetven évet,csupán egy jó kis pártképzőt kell kijárni,és ha nem vagy írástudatlan hat hét alatt különbet szerkeztesz! Vagyis személyre szabottat.
Hozzászóló képe
#1627604 Pandora | 2017.04.26. | 13:51
(Válasz Álmos #1627544. hozzászólására.)
Idézen Neked Chomsky 4. törvényét:
"A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni."
Tehát ez a beetetés, a tudatos megvezetés stratégiájának része! Értelmes ember látja a romló tendenciát, amit a tudományok, s statisztikák és az élet tényei is alátámasztanak. Ugyanakkor az embernek kimért rövid idő azt tanácsolja, élvezd a pillanatot, az átélt jelent, de cselekedj a jövő érdekében! De ez utóbbi a társadalomban nem teljesül.
Gondolj arra, amikor leöblíted a WC-t, hogy a vizet a természettől vetted el, de egy szolgáltatónak fizetted ki. Akinek a java a profit, s nem a természetbe való visszapótlás. Egy amerikai, egy Öböl-menti arab stb. a Te vízhasználatod ezerszeresét veszi ki, medencézik a 40. emeleten vagy a sivatagban....De tömegével hozhatnánk a véges rendszerű Föld erőforrásainak kizsigereléséről a példákat.
Vagy gondolj a kivágott fák, tarra vágott esőerdők példájára, megcsinálod belőle a bölcsőt, a házat,hajót, bútort, tűzifát, megeszed gyümölcsét, elkészíted a koporsód, miközben belélegzed oxigénjét, de nem ültetsz helyette. (Tudom, hogy Te igen, de csak a kertedben)
Majd folytatjuk ezt a fontos és érdekes témát, de nekem most el kell mennem Siófokra.
Addig olvasd el a Chomsky 10 parancsát az emberiség megvezetésére, s mondj véleményt, hol tart a folyamat!
Hozzászóló képe
#1627544 Álmos | 2017.04.26. | 10:25
(Válasz Pandora #1627506. hozzászólására.)
Pandora!
Szerintem meg a "világvég"az egyidős az ember tudatra ébredésével!
Már Gilgames is a teremtés-elmúlás problémájával bírkózott!
Az egyre rosszabb hangulat,érzés az ember hajtórugója."Mert én jobbak többet szebbet akarok" a ---legalább a gyerekemnek legyen jobb..Mert ami most van!!! az a világvége! Így megy ez 20-30-40 ezer éve.
Olvatam valahol(talán a Srugarszki testvérek egyikétől) hogy minden lény egy adott nagyságrendben él.Az Ő nagyságrendjén alul,vagy fölül lévő rendszereket a természet részeként fogja föl.Pld.egy hangyának az ember nem egy lény,hanem a környezetének alkotó része.,vagy egy baktérium,neki a teljes életciklusának a nano méret rendszerben van neki egy hangya az egész világ.Nekünk,embereknek,tán úgy hisszük,hogy a a táguló világegyetemet is föltudjuk fogni! Pedig semmi de semmi bizonyosság sincsen arra hogy nem e egy valaminek a valamijének a valamijei vagyunk.
A végtelent az emberi agy képtelen elfogadni.Mindíg van és azután?
Tehát a meglévő bizonytalanságát ilyen olyan hatalommal helyettesíti,mondjuk Zeusz,Budha,Alah,Vagy Az Öregisten.
Madách mondatta Ádámmal Csak az a vég! --csak azt tudnám feledni!
Az emberi tulajdonság a mindíg rosszabb az ennél aztán már .....Pedig tulajdonképen mindíg jobb.
Hozzászóló képe
#1627511 bordal | 2017.04.26. | 00:35
(Válasz Pandora #1627384. hozzászólására.)
Még a történelmet elfogadom úgy ahogy , hiszen megmásítják , deformálják , de .. a jóslatokban nem hiszek . A nyirkai jóslatról már hallottam , lehet hogy egyszer bekövetkezik , nem tudom . E nélkül is félresiklott az emberiség , de az egész világon . Nostradamus jóslatai bekövetkeztek ugyan , de hozzátette , a történelem alakulása az emberiségen múlik ..... jelen esetben , ha úgy akarjuk polgárháború , halál időszaka jön el .De komolyan !!
Hozzászóló képe
#1627507 bordal | 2017.04.26. | 00:17
(Válasz Álmos #1627379. hozzászólására.)
Na hallod , azok voltak az örömtüzek :D :D :D :D

Mellesleg a birkáknak és a marháknak is kell egy vezető kolomp :D :D , ha a "hékás" kisegítőt is kap , meglesz az összhang :D :D :D , senki nem fog stresszelni :D :D
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
Rajta vagy a listán?

Rajta vagy a listán?

Ha egy hirdetés azzal kecsegtet, hogy kaphatsz hitelt úgy is, ha szerepelsz a BAR-listán, a hirdető azt ígéri, hogy akkor is ad neked kölcsönt, ha egy adósságodat nem fizetted ki.TovábbTovábbhirdetés


hirdetés