Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. January 17. Tuesday, Antal, Antónia   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

B E F Ő Z É S

Létrehozta: Lívi | 2009.07.19. | 21:41

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1104502 Klarissza. | 2013.08.29. | 16:40
Igaz az előző recepteket 1 éve tettem fel, de most éppen aktuális! Akinek kedve van kipróbálhatja, szívesen ajánlom...... Klarissza
Hozzászóló képe
#909552 Klarissza. | 2012.05.15. | 19:53
LECSÓ ELKARÁSA TÉLRE!

5 kg paprikát, 2 kg paradicsomot felvágva egy nagy lábasba rakjuk, ráöntünk 3 dl vizet. És ebben a lében félkeményre pároljuk. – Nem puhára!!!- Főzéskor szalicilt nem teszünk rá, mert megbarnul!!!
Forrón üvegekbe rakjuk, tetejére szalicilt teszünk és szárazdunsztba rakjuk 1 napig.

Egyidőben kell felrakni a paprikát és a paradicsomot is. Nagyon finom lesz, amikor felhasználod, olajon hagymakarikát kell dinsztelni ráönteni, egy kis só, vegeta, cukor kell bele és pillanatok alatt készen van. De rengeteg változata lehet és pörköltbe, gulyásba stb. is tehető.
Én kicsi üvegekbe is teszek, mert sült tojással, tejfölösen kolbásszal, virslivel egyszeri felhasználásra is jó.

Gyorsan megvan, tele van vitaminnal és változatosan elkészíthető télen.

Ezt is nyár végén kell eltenni, de most volt kedvem feltenni.
Hozzászóló képe
#909550 Klarissza. | 2012.05.15. | 19:51
DARÁLT VEGYES ÍZESÍTŐ

Hozzávalók:
Sárgarépa, fehérrépa, zeller-gumó, karfiol, karalábé, fehér húsú paprika, hagyma, zöldség-zöldje, zeller-zöldje.

Apróra vágva, húsdarálón ledaráljuk. Utána 1 kg masszához 30 dkg sót keverünk. Egy éjszaka állni hagyjuk, hogy a só olvadjon el és másnap kis üvegekbe rakjuk, szorosan légmentesen megtömve.
Felbontás után célszerű hűtőben tárolni!
(Felhasználható: levesek, főzelékek, rizsköret, meleg szendvicsek, párolt zöldségekhez stb.)

DARÁLT PAPRIKA KRÉM

Hozzávalók:
5 kg pirospaprika, 1 kg vöröshagyma.

Ledaráljuk, 1 kg masszához 30 dkg sót keverünk.
Egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap kis üvegekbe rakjuk, szorosan légmentesen megtömve.
Paprika mag ne kerüljön bele! Felbontás után hűtőbe tároljuk!
(Felhasználható: Levesbe kk-al, pörköltekhez, gulyáshoz, szendvicsekhez stb.)

Igaz ennek még nincs itt az ideje, de a receptet el lehet tenni a nyár végére.
Hozzászóló képe
#909548 Klarissza. | 2012.05.15. | 19:50
PARADICSOM ÍVÓLÉ


A megmosott paradicsomot 4 felé vágva felrakjuk főni, vizet öntünk alá, amíg levet ereszt, hogy le ne égjen. Teszünk hozzá hagymát és paprikát félbe vágva amit belefőzünk, de ezt még a paszírozás előtt kivesszük!

Amikor már jól megfőtt, átpaszírozzuk. Ebbe a paradicsomlébe teszünk sót, őrölt borsot, kevés cukrot ízlés szerint. Ha felforrt üvegekbe tesszük, szalicilt rakunk a tetejére lekötjük és száraz dunsztba tesszük 24 órára.

Felhasználható: Behűtve ivólének, paradicsomos ételek főzéséhez.
Hozzászóló képe
#903741 Dzsúlia | 2012.05.05. | 05:37
(Válasz Klarissza. #903717. hozzászólására.)


Ez nagyon tetszik, imádom az epret. Kipróbálom. Puszillak. Olvaslak mindig, csak már kifogytam a receptekből, amim volt idehoztam.
Hozzászóló képe
#903717 Klarissza. | 2012.05.04. | 21:21
Köszönöm már nem kell a recept, nekem viszont van egy szívesen ajánlom!

EPERDZSEM!!!! Nagyon jó recept!!!!!! Ajánlott!!!!

3 kg eperhez 2-2,5 kg kristálycukor ( ízlés szerint), 1 teáskanál citromsav- lehet citromleve is -

A megmosott epret rétegesen lerakom a cukorral és 1 órát állni hagyom , közben kevergetem lazán, míg levet enged, majd hozzáadom a citrom levét.
Állandó keverés mellett erős lángon addig főzöm míg besűrűsödik.
( a habját közben leszedem )
Szárazdunsztba rakom ,míg kihűl addig ott tartom.
Így készül a Nagymama lekvárja!!!
Hozzászóló képe
#714695 Klarissza. | 2011.05.24. | 23:03
Érdeklődöm! Ha valakinek van egy szuper biztos erepzsem receptje, legyen szíves írja fel. Előre is köszönet érte. puszi Klarissza
Hozzászóló képe
#544597 Nemaza Lényeg | 2010.09.14. | 22:37
(Válasz Klarissza. #544596. hozzászólására.)
Hozzászóló képe
#544596 Klarissza. | 2010.09.14. | 22:36
(Válasz Nemaza Lényeg #539277. hozzászólására.)
Köszönöm! Ez látványos és könnyebb elkészíteni.
Hozzászóló képe
#539277 Nemaza Lényeg | 2010.09.07. | 21:44
(Válasz Klarissza. #538748. hozzászólására.)
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
Lakáspiac: új év, új lendület?

Lakáspiac: új év, új lendület?

Elmaradt öt százalékkal a múlt év piaci forgalma a tavalyelőttitől, ez azonban nem a lanyhulás jele, hanem a lakásépítési kedv feléledésének meggyőző bizonyítéka.TovábbTovább



hirdetés


hirdetés