Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. April 27. Thursday, Mariann, Zita   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

Most olvastam...

Létrehozta: eva | 2008.01.31. | 15:24

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1627781 /*/ | 2017.04.27. | 10:18
A NAV ellen döntött az Európai Bíróság Máshol másképp látnak dolgokat ugyebár :D :D :D :D NAV csak itthon lehet kiskirály Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és az adóhatósági gyakorlat – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága.Az ügy előzménye, hogy egy magánszemély végrehajtói eljárásban vásárolt egy mobilhangárt egy fizetésképtelen cégtől, amely az egyenes adózás szabályai szerint állított ki az ügyletről számlát, az így beszedett áfát az eladó megfizette az adóhatóságnak, a vevő pedig ezután gyakorolta áfalevonási jogát.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azonban később úgy ítélte meg, hogy ez olyan ingatlanügyletnek minősül, amelyre az uniós irányelv alapján a fordított adózás szabályait kellett volna alkalmazni, azaz az áfát közvetlenül a vevőnek kellett volna megfizetnie.Bár a költségvetést nem érte adóbevétel-kiesés, a szabálytalanság miatt
a vevőt megfosztották az adólevonás lehetőségétől, illetve a kérdéses áfaösszeg felének megfelelő nagyságú adóbírsággal sújtották. Bírságolni azt nagyon tudnak ebben az orbániszáni országba >ebben nagyon a világelsők vagyunk,mármint a regnáló hatalom :D :D :D Szerdai ítéletében a bíróság mindenekelőtt megállapította, hogy a végrehajtói eljárásban kizárólag akkor alkalmazhatók a fordított adózás szabályai, ha az értékesítés tárgya ingatlanvagyon,A törvényszék ugyanakkor kiemelte, amennyiben a tévesen megfizetett adó visszatérítése lehetetlenné vagy rendkívül nehézzé válik a beszerző számára (például az értékesítő fizetésképtelensége miatt), a közösségi jog megköveteli, hogy a beszerző közvetlenül az adóhatóságtól kérhesse a visszatérítést.
Az arányosság elvével ellentétes, hogy a nemzeti adóhatóság a fizetendő adó 50 százalékát kitevő adóbírságot szab ki, miközben nem esett el adóbevételtől, és nem merült fel adócsalásra utaló körülmény sem – hangsúlyozták az ítéletben.Erre mondják CSALÁDBARÁT adótörvény
Hozzászóló képe
#1626567 /*/ | 2017.04.19. | 14:43
A CEU ellehetetlenítése fő célja orbinak.Bár ma már a hatalmas tiltakozó hullámok hatására senki sem beszél arról, hogy bezárnák a CEU-t, Balog Zoltán (EMMI miniszter) az ügy legelején még egyértelműen kijelentette, hogy: „Nem kell kertelni, nem kell bujkálni, ki kell mondani: ebben a formában nem szeretnénk, ha működne a CEU”. Az sem mellékes, hogy az összes indok, amiért szükségesnek látták ezt a törvénymódosítást véghezvinni, azok egyikére sem lehet mondani, hogy ne lett volna hazugság, vagy ne alapult volna hazug állításon.
Ám az egész ügy legnagyobb pikantériája talán mégis az, hogy saját lánya továbbtanulásánál Orbánnak és Ádernek sem jelentett problémát, hogy iskoláik ugyanolyan „csaló” módon működnek, mint a CEU. Március végén találkozhattunk Balog Zoltán legújabb törvénymódosítási javaslatával, amely a felsőoktatási törvényt módosítaná.Palkovics László oktatási államtitkár is elismerte, hogy vannak olyan pontjai a szabályozásnak, amely az itthon működő 28 külföldi egyetemből kizárólag csak a CEU-t érintené.Így egyértelmű orbi óhaja :D :D :DKósa és Orbán szavainak ellentmond Balog Zoltán nyilatkozata a Lex CEU ügyében. Mint ahogy az emberi erőforrások minisztere fogalmazott: „Nem kell kertelni, nem kell bujkálni, ki kell mondani: ebben a formában nem szeretnénk, ha működne a Central European University” Az egész ügy már csak azért is tűnik egy ismételt Soros-hadjáratnak, mert aki az egész CEU-támadást Soros propagandaként vezette fel, az maga a kormánypárt és a Fidesz-közeli médiabirodalom volt, bármennyire is próbálta ezt Németh Szilárd másképp beállítani. Bár Kovács Zoltán szintén a CEU-n végezte tanulmányait - a kormányszóvivő a CEU-ra járt a kilencvenes években, majd a kétezres években ott is PhD-zett -, ő sem állt ki egykori alma matere mellett, sőt arra a kérdésre, hogy kapott-e amerikai diplomát, azt mondta, meg kell néznie, mert ő csak annyit tud, hogy a Közép-európai Egyetemen végzett. Ám ez nyilvánvalóan nem igaz, hiszen amikor ő végzett, a Közép-európai Egyetem hivatalosan még nem is létezett, a képzések magyar akkreditációja nem volt meg. Kovács tehát kizárólag amerikai diplomát szerezhetett. Inkább hazudnak a tetvesek .Az sem igaz, amit Lázár János állított, hogy amerikai diplomát ad ki a diákjainak, de a képzés nem amerikai, hiszen a CEU diákjai pont azért kaphatnak amerikai diplomát, mert a képzésük amerikai standardoknak megfelelően történik, sőt az a kijelentés is téves, hogy a CEU az Egyesült Államokban nem egyetem, hiszen egyetemként van bejegyezve Amerikában, csak a hallgatók Magyarországon vesznek részt az egyetem képzésein. És bár szépen hangzik, minden erőfeszítés, és a kormány állítása ellenére nem tud pillanatok alatt megfelelni a meghozott jogszabályoknak.Tényleg versenyelőnyben van a „Soros-egyetem” a többi magyar egyetemhez képest, ám ez azért van, mert jól teszi a dolgát. Felszereltség, ösztöndíjak és az oktatás minőségét tekintve is jobban teljesít a többi magyar egyetemnél, és ezt eddig is a jogszabályoknak megfelelően vitte véghez. Ezt bizonyítja az is, hogy korábban Vilnius, ezután pedig Ausztria is bejelentkeztek, hogy szívesen látják a CEU-t, ha nekünk már nem kell. :D :D Jobban is tenné ha elmenne a CEU Ausztriába ;de jó lenne ha kitiltaná az egyetemeiről Magyar politikus gyerekeit ;legalább nyugiba lesz orbi :D :D :D :D :D :D
Hozzászóló képe
#1625970 /*/ | 2017.04.16. | 03:41
Orbán évek óta először magyarázkodott, mert most a vesztét érzi :D :D :D :D :D :D
Közleményben reagált az MSZP Orbán Viktor húsvéti, a kormánykedvenc Magyar Időknek adott interjújára. Ahogyan beszámoltunk róla, Orbán Viktor szerint Magyarországon a „nemzeti” kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll. Úgyhogy szerinte a jövő évi választás legfontosabb tétje az lesz, hogy „a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e, vagy idegen érdekeket szolgál majd”. O. Viktor egy mindenre elszánt milliárdos, aki strómanokon keresztül összelopott vagyona és megrendült hatalma megtartása érdekében nem ismer se istent, se embert. A bukott diktátorok módszere szerint ő is azt próbálja magával és környezetével elhitetni, hogy az ellene lázadó milliók mind “külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket.” Ez a szöveg persze ismerős: minden zsarnok ezt rikácsolja közvetlenül a bukása előtt.Kiemelik: a magyar miniszterelnök magyarázkodik, hosszú évek óta először. Mint írják: érzi, hogy hatalma megroppant, személyével és politikájával szemben egyre nő az ellenállás. Mostani nyilatkozatát is a kényszer szülte, de az ellene fellépő kritikus tömeget már csak a lemondásának bejelentésével tudná hazaküldeni.

A MSZP közleménye úgy fogalmaz: az Európa-párti fiatalság szólásszabadságot, tanszabadságot és tisztességes feltételekkel lebonyolított szabad választásokat követel és csak idő kérdése, mikor csatlakoznak hozzájuk a becsapott emberek: a gyárak és üzemek dolgozói, a nyugdíjasok, a közszolgák, az egészségügy és az oktatás megalázott napszámosai. Ha ezek az emberek egymás mellé állnak, O. Viktor és a gazdagokat képviselő Fidesz megbukik. Ez a pillanat pedig bármikor bekövetkezhet – mert a változást követelő tömeget még egyetlen diktátor rikácsolása sem tudta megállítani.
Hozzászóló képe
#1624272 /*/ | 2017.04.05. | 13:41
Rendkívül közel fog elhaladni a hatalmas aszteroida. Április második felében fog elhaladni a Föld mellett az a hatalmas aszteroida, melyet még 2014-ben fedeztek fel. Nem kell félni, a szakértők szerint az égitest nem fenyegeti a bolygónkat.A 2014 JO25 nevű objektum meglehetősen nagy, nagyjából 1,4 kilométer széles. Az égitest április 19-én lesz a legközelebb a Földhöz, ekkor a Holdnál 4,6-szor távolabb, megközelítőleg 1,7 millió kilométerre fog elhaladni tőlünk.
Az objektumot még 2014 májusában fedezték fel a Mount Lemmon Survey kutatói.
A szakértők szerint 2004-óta ez lesz a legnagyobb aszteroida, amely ilyen közel fog járni a Földhöz – akkor a 4179 Toutatis a Hold távolságánál négyszer messzebb száguldott el.Az égitestet a Minor Planet Center potenciálisan veszélyes aszteroidának minősítette. Bár a besorolás ijesztően hangzik, nem kell tartani az objektumtól, a NASA szerint ez az osztályzás csupán annyit jelent, hogy a 2014 JO25 méretei alapján komoly kárt tehetne bolygónkban – ez gyakorlatilag minden 150 méternél szélesebb aszteroidára igaz.
Persze nem minden égitestet sorolnak be veszélyességük szerint, csupán azokat, melyek a Föld közelében is elhaladnak.
A következő, Ron Baalke, a Jet Propulsion Laboratory kutatója által posztolt GIF-en jól látható, hogy milyen messze is lesz tőlünk a 2014 JO25. Bár az 1,7 millió kilométer elsőre soknak tűnhet, valójában csillagászati szempontból nem számít távolságnak.
Hozzászóló képe
#1624076 /*/ | 2017.04.04. | 10:04
Rogán barátjára szabják a törvényt?Nemrég ugyanis a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal bizalmasa, Kertész Balázs került kellemetlen helyzetbe emiatt. Az ügyvéd Kertész volt kénytelen lemondani saját cége ügyvezetői posztjáról.
A jelenleg hatályos, 1998-as ügyvédi törvény alapján az ügyvédeknek szinte semmilyen munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyuk nem lehet a praxisuk mellett, nem lehetnek például gazdasági társaságban vezető tisztviselők.
Kertész esetében az összeférhetetlenséget a Budapesti Ügyvédi Kamara illetékes bizottsága állapította meg. Az ügyvédnek harminc napja volt dönteni, melyik pozícióját tartja meg, végül a praxisát választotta.
A friss tervezet elfogadása esetén azonban akár vissza is térhetne cége élére, mivel az lehetővé tenné, hogy az ügyvéd gazdasági társaság vezetője legyen, amennyiben azért díjazást nem kap. Ez alól is lehet azonban kivétel, mivel egy további pont kimondja: nem összeférhetetlen, ha az ügyvéd egy jogi személy vezető tisztségviselői feladatait látja el. Ennek megfelelően tehát a jövőben akár honoráriumért is végezhetnének cégvezetői tevékenységet az ügyvédek.Így működik a fityesz aparátus :D :D :D :D :D :D
Hozzászóló képe
#1621421 /*/ | 2017.03.21. | 09:39
Sikereinktől volt hangos ma reggel az Orbán-tévé. Rétvári Bence azzal dicsekedett, hogy immár kétszer annyi gyereket vár a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-gyerektábor, mint korábban. „A táborokban a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyeznek a gyerekek nevelésére – ideértve a hazafias nevelést és a konkrétabban körül nem írt hagyományőrzést is”Az úttörőkorszak után megint agymosás jön a gyerekeknek Zánkán, csak most a papság tartja .Idén egymilliárd forintot, jövőre 8,55 milliárd forintot, míg 2019-ben csaknem 16,5 milliárdot fordít az állam a táborokra. A támogatást a táborhelyek tulajdonosa, a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez köthető Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kaphatja, amely kiváló kapcsolatot ápol a kormánnyal, továbbá az államtól már ingyen megkapta a 17 milliárd (!) forint értékű táborokat .De nem kell kétségbeesni, az egyházi agymosás sem tart örökké, mert a tulajdonba adás feltételéül csak annyit szabott az állam, hogy 15 évig kell jelenlegi funkciójában üzemeltetni a területet, utána akár el is adhatja az alapítvány, vagyis hát az egyházmegye. Esetleg stadiont építhetnek a helyére, hiszen Kiss-Rigó Lászlóról, az egyházmegye vezetőjéről jól tudjuk, hogy él-hal a stadionokért, Felcsúton például névre szóló helye van. :D :D :D :D :D :D Vannak itt összefonódások nem kicsit :D :D :D :D
Hozzászóló képe
#1620869 /*/ | 2017.03.18. | 12:49
Évente mintegy hatmillió ember hal meg a világon a dohányzás következtében, s a statisztikák szerint a cigarettázók átlagosan tíz évvel élnek kevesebbet, mint nem füstölő honfitársaik. A helyzet – legalábbis ami a dohányosok eloszlását illeti – fokozatosan változik: a fejlett országokban évről évre csökken a részarányuk, miközben a fejlődőkben még nem indult be a változás.Nálunk hála már az eladói kör pár emberke kezébe van a dohány piac ;de bagós az nem lett kevesebb hála a fityesznek Néhol már olyan mértékű a dohányosok számának visszaesése, hogy egyes országok 2030-ra gyakorlatilag dohánymentessé válhatnak. Erre a legtöbb esély Ausztráliában van .Remélik a dohány biznisz vezetői hogy ez nálunk nem fog bekövetkezni ,mert akkor bukta a bevétel ami a lényeg :D :D :D A nyugat-ausztráliai Curtin Egyetem prognózisa szerint a nők körében 2029-ben, a férfiakéban pedig egy évvel később „hal ki” a dohányzás Ausztráliában – ha folytatódnak a dohányzás elleni programok.Sajnos nálunk mást reklámoz a fityesz .Bár az e-cigaretták terjedőben vannak, nem valószínű, hogy teljes mértékben helyettesítsék a hagyományos dohányárukat. Már csak azért sem, mert a forgalmukat már röviddel a megjelenésük után szabályozni kezdték, s a fejlett országokban gyakorlatilag ugyanazok a tiltások vonatkoznak rájuk, mint hagyományos társaikra. És persze arról is tart a vita, hogy az e-cigaretták valóban kevésbé rongálják-e az egészséget, mint az égő cigaretták.Nekünk ne mondja meg senki hogy menyi bagót szívjon a keményen dolgozó .
Hozzászóló képe
#1620862 /*/ | 2017.03.18. | 12:34
Agyalnak az egyik oldalon a rendszer hogy így meg úgy nem működik az oldal ;persze ez tegnap késő délután volt ;mert nálam is ki jött !! Egyszerűen kiléptem a tetves ötvenen túl.hu oldalról gondolván az üzemeltető dolga helyre állítani hogy működjön. :D :D :D ennyi
Hozzászóló képe
#1620133 /*/ | 2017.03.14. | 11:26
Visszakérte az adóját, megbüntették, perli az államot Szentesi Kálmán besokallt a közpénzek államilag támogatott lenyúlása miatt, szerinte az állam nem jól használta fel befizetett adóforintjait, ezért a pénzt visszakérte a NAV-tól, amely viszont megbüntette.
A Transparency International Magyarország (TI) most melléállt, mondván, hiába fulladt kudarcba az akciója, nem az ő adómoráljával van gond, hiszen ő a közteherviselést támogatja, csak azt nem fogadja el, hogy adója, az állam közreműködésével, elveszíti a közpénzjellegét.Bármely tisztességes polgár alappal gondolhatja azt, hogy minden a legnagyobb rendben történt. Szentesi Kálmán meg akarta rövidíteni az államot, amiért büntetés jár. Hála a NAV szemfüles revizorainak, tette lelepleződött, így nemhogy nem sikerült lopnia, de a végén még ő járt pórul. Az adóhatóság is joggal vélheti, hogy törvényesen járt el, hiszen adóhiányt észlelt, ezért adóbírságot kellett kirónia.Jobb, ha kétszer is meggondolja a polgár, mielőtt felemeli a szavát a csalások ellen, mert Szentesi Kálmánhoz hasonlóan hivatali packázás lesz az osztályrésze.Sajnos így működik orbéna megtorló hatalma :D :D :D :D Elég jól haladunk É-Kórea irányába ahol szintén működik ha kinyitod a szád agyon lövünk B) B)
Hozzászóló képe
#1618945 /*/ | 2017.03.08. | 10:03
Orbán rácsörgött Putyinra, és mindketten repesnek az örömtől .A paksi atomerőmű-beruházásról tárgyalt telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő kedden, egy nappal azután, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta: az építkezés magyar állami támogatást kapjon A Kreml az orosz elnök hivatalos internetes oldalán, a kremlin.ru-n számolt be a beszélgetésről. Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor megvitatták a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit, beleértve azon megállapodások teljesítését, amelyekről az orosz elnök február 2-ai budapesti látogatásán állapodtak meg – áll a közleményben. Kifejezték egyebek mellett elégedettségüket az Európai Bizottság döntésével kapcsolatban, amely „elhárította az akadályokat a Roszatom állami vállalat részvételével zajló, a magyar Paksi Atomerőmű két új blokkal való bővítésének megvalósítása elől” – áll a közleményben.

A szövegből kiderül: a telefonbeszélgetés során Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin beszélt a közös érdekeket érintő nemzetközi témákról is.

Az LMP álláspontja szerint Orbán Viktornak addig egy lépést sem szabadna tennie a paksi bővítés megkezdése érdekében, ameddig a magyar emberek nem foglalhatnak világosan állást arról, hogy akarják-e egyáltalán a beruházást – reagált közleményében az LMP. „Azt várjuk a magyar miniszterelnöktől, hogy ameddig nem kerül sor a népszavazásra, addig legfeljebb arról tájékoztassa Vlagyimir Putyint telefonon, hogy tiszteletben tartja a magyar emberek akaratát, és ezért addig egy kapavágásra sem kerül sor és egy forintot sem hív le az orosz hitelből, ameddig erre a választók fel nem hatalmazzák.” EP-ben is félnek a diktátortól ??sajnos
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
Rajta vagy a listán?

Rajta vagy a listán?

Ha egy hirdetés azzal kecsegtet, hogy kaphatsz hitelt úgy is, ha szerepelsz a BAR-listán, a hirdető azt ígéri, hogy akkor is ad neked kölcsönt, ha egy adósságodat nem fizetted ki.TovábbTovábbhirdetés


hirdetés