Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
A kiválasztott fórumozó már szerepel a kedvenceid között!
A kiválasztott fórumozó felkerült kedvenceid listájára!
Kedvenceddé tetted a topikot!
Sikeresen eltávolítottad a topikot kedvenceid közül!
Sikeres üzenetküldés!
Hiba lépett fel üzenetküldés közben.
Dupla az öröm, és fele a bánat, ha megoszthatjuk másokkal. Legyen az bármilyen apróság, ami fájdalmat vagy boldogságot okozott, írd meg! Legyen az ötvenentúl.hu a társad jóban, rosszban!
Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt

Most olvastam...

Létrehozta: eva | 2008.01.31. | 15:24

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó
Hozzászóló képe
#1634691 /*/ | 2017.06.19. | 10:10
Mégsem jött össze a kétharmad Macronnak - azért agyonverték a jobbot ;hála isten mert ott is kialakult volna liberális orbanizmus. :D :D :D :D :DAhogy az előre borítékolható volt, Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben simán megszerezte az abszolút többséget a francia törvényhozási választások második fordulójában - az előzetese felmérések szerint azonban kisebb meglepetést jelent, hogy az első forduló után jósolt kétharmados többség nem jött össze. A részvétel rekordalacsony volt: alig 43 százalékos.
A Le Monde a France Télévisions és a Radio France számára készült Ipsos-Sopra Steria közvélemény-kutató felmérését idézve azt írta: Macron pártja és a szintén centrista Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülése 355 mandátumot szerezhet az 577 fős nemzetgyűlésben. Az abszolút többséghez 289 képviselőre van szükség.
A mindössze egy éve alakult elnöki mozgalom nagyarányú győzelmet aratott, de nem szerezte meg az első forduló alapján készített mandátumbecslésekben várt 400 helyet. Egyedül az Elabe közvélemény-kutatóintézet exit poll becslése mér 395 és 428 közötti helyet az LREM-nek.
Hozzászóló képe
#1630504 /*/ | 2017.05.18. | 22:08
AZ INTERNET NEM FELEJT: KÓSÁÉK VELEJÁRÓJA AZ ERŐSZAK.Ez tipikus fityesz
találmány nekimenni mindennek mindenkinek :D :D :D :D :D :D Ezekben a napokban ismét szexbotrányoktól hangos az uszodák világa. Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, 2016. májusában, amikor Kiss László ügye kapcsán Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azt találta mondani, hogy az élsport velejárója az erőszak, hiszen a futballpályán sem viszi el a rendőr, ha valaki belerúg a másikba.Kósa Lajos szerint az élsport velejárója az erőszak, a futballpályán sem viszi el a rendőr, ha valaki belerúg a másikba. Még akkor sem, ha az illető a földön fekszik.
A mondatot értelmezni nem tudjuk, és nem is akarjuk. Már felháborodni sincs kedvünk, mert unalmas és értelmetlen. Azt viszont megjegyeznénk, hogy úgy látszik: a Fidesz egyre hülyébbeket kénytelen csatasorba állítani.
Kósa Lajossal és társaival ellentétben ugyanis azt gondoljuk, hogy az élsportnak nem „velejárója” az erőszak, legföljebb beteges mellékhatása. Az élsport „velejárója”, és lényege is egyben a tehetség, a szorgalom, a teljesítmény.
A sport erről szól. Ami nem erről szól, az nem sport. A politika világa persze nem sport, ott, ha nem is megengedett, de megszokott a sportszerűtlenség. Karaktergyilkosságért még tényleg nem vitt el senkit a rendőr.
Nem Kiss Látszó története ez. Az ő története 55 évvel ezelőtt, az erőszakos nemi közösüléssel véget ért. Ez itt már a mi történetünk: hogy miképpen viszonyulunk egykor volt hősünk dicsőséges tetteihez.
Aki amúgy valóban érmeket szállított a magyar úszósportnak. Dicsőséget szerzett a hazának, igaz, nem saját maga, hanem az általa nevelt (?) versenyzői révén. Akik bizonyára sokat tudnak a sztáredző módszereiről. És talán lesznek olyanok is, akik még megszólalnak az ügyben. Ez is fontos, hogy árnyalódjék az igazság, de a dolognak nem ez a lényege.
Mostantól ugyanis bárki bármit mondhat Kiss Lászlóról, ő gyakorlatilag már nem létezik. Megsemmisült, mint egy messziről szépnek látszó, ám közelről közönséges lufi. Uszoda sem viseli a nevét, díszpolgári címéről is lemondott.A normális magyar emberek. Hogy ők mit gondolnak, arról a tengernyi aljasságról, ami Kissék gyalázatos tette óta is gyakorta megtörténik.
Még mindig mi vagyunk többen. Akik nem lopunk üzemi méretekben, és a kis lopásokat is elítéljük.„Élnek dolgozók itt, költők is bűntelen.”
Sokan vannak ilyenek ebben az országban, többen, mint gondolnánk. Jelenleg nem nekik áll a zászló, ám a meccs még nincs lefutva.
A Fidesz, lásd, mint fent, egyre hülyébbeket képes csak csatasorba állítani.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Hozzászóló képe
#1630251 /*/ | 2017.05.16. | 18:45
Orbán szerint szamárság amiatt bírálni, hogy koszorúzott Kínában .Így van ,akár a saját szobrát is a Farkasréti temető parcelláját is :D :D :DA globalizáció régi modellje véget ért, "a Kelet felzárkózott a Nyugat mellé", és a világ egy tekintélyes részének elege lett abból, hogy fejlett országok kioktatják például emberi jogokból, piacgazdaságból - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben a közmédiának adott, kínai hivatalos látogatását összegző nyilatkozatában.Az elmúlt évtizedekben - különösen a legutóbbiban - ez megváltozott: a gazdaság húzóereje nem Nyugaton, hanem Keleten van, pontosabban "a Kelet felzárkózott a Nyugat mellé", technológiai fejlettség szempontjából a keletiek már nem maradnak el a nyugatiaktól, és "igazából legnagyobb mennyiségben pénz ma Ázsiában halmozódik fel", ami "azután megindul visszafelé, Nyugatra" - fejtette ki.Javasolnám a Déli sarkot útirányként Ő neki :D :D :D :D Orbán Viktor arról is beszélt: a világ egy tekintélyes részének azért is elege lett a régi globalizációs formából, mert az két részre, tanárokra és diákokra osztotta a világot, és egyre bántóbb volt, hogy néhány fejlett ország állandóan kioktatta emberi jogokból, demokráciából, fejlődésből, piacgazdaságból a világ nagyobbik részét.
A legerősebb, Kína ezért megindított "egy más irányú mozgást" - ezt hívják úgy: Egy övezet, egy út -, amely kifejezetten egymás elfogadására épül, "nincs tanár, nincs diák", mindenkinek joga van - idézte a kínai elnököt - a saját társadalmi berendezkedéséhez, kultúrájához, megközelítéséhez, értékeihez. Nem megváltoztatni kell egymást, nem szövetségbe kell tömörülni, hanem "el kell fogadni egymást úgy, ahogy vagyunk", és inkább össze kell kapcsolni ezeket az országokat, népeket, gazdaságokat
Hozzászóló képe
#1629877 /*/ | 2017.05.13. | 10:31
Nem sikerült lekenyereznie a mentősöket Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek azzal, hogy bejelentette: januártól 10 százalék „extra” béremelést kapnak a mentők. (Így négy év alatt – 2016 és 2019 között – összesen 67 százalékkal emelik a fizetésüket.) Igaz, Balognak az „ígérést” is sikerült rendkívül ízléstelenül elővezetnie.De hát mi is várna el az ember ettől balog seggfejtől B) B) A miniszter ugyanis az alulfizetett szakemberek körében egy fővárosi bisztróétteremben ünnepelte – reggelivel – a mentőszolgálat 60. születésnapját. „Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom” – vezette fel Balog a nagy bejelentést, a vendéglátóhelyen, ahol egy leves 1200 forint, egy paprikás csirke pedig körülbelül 3 ezer. De a rossz viccnél a mentősöket sokkal jobban zavarja, hogy a 10 százalékos béremelés sehol nincs a kormány által már megtárgyalt életpályamodellben foglalt 60 százalékhoz képest, amit idén májusra ígértek.
Éppen ezért a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) és a Rendészeti és Közigazgatási dolgozók Szakszervezete tüntetést szervez május végére a Markó utcai székház elé.
A MOMSZ elnöke Kusper Zsolt a Népszavának nyilatkozva arra is felhívta a figyelmet: a kormány nem a mentődolgozóknak ad, amikor pénzt fektet az ágazatba, a mentőautókat is a lakosság kapja.Alacsony fizetésük mellett ugyanis a körülményekkel is nagyon elégedetlenek, az csak az egyik probléma, hogy elhasználódott, régi ruhákban, és sokszor megfelelő eszközök hiányában kell dolgozniuk. Kiderült: új munkaruhát idén sem kapnak, az erre eredetileg szánt 1,9 milliárdból mára csupán 300 millió forint maradt, ami legfeljebb az úszó világbajnokságon dolgozók felszerelésére elég. Emellett az autók sem könnyítik meg a dolgukat. Mint azt a Vasárnapi Hírek januárban megírta, a jogszabályi előírás ellenére az Országos Mentőszolgálat 39 olyan mentőautója is tovább szolgálhatott év elején, amely már túllépte a „nyugdíjkorhatárt” vagyis a 13 évet. Az országosan szolgálatban lévő 748 autónak több mint a fele meglehetősen sokat, 600-700 ezer kilométert futott. Ezektől a tényezőktől nem függetlenül 2015-ben a sürgős eseteknek csak mintegy 68 százalékában ért ki a mentő 15 perc alatt, de 7 százalékának (45 ezer ember), több mint fél órát kellett várnia, mire megérkezett a segítség.Ha a fityeszen múlna a segítség az igazi betegek már régen elpatkoltak volna :D :D :D :D :D :D :D
Hozzászóló képe
#1627907 /*/ | 2017.04.28. | 09:20
Kisöpörte magyar gyárát az Opel: 18 milliárdot vittek haza. :D: Ilyen az orbéna statégiai együttműködési megállapodása :D :D :D :D :D :D Összesen 60 millió euró osztalék kifizetéséről határoztak az alapítók, így a tavaly év végi 311 forintos árfolyamon számolva 18,66 milliárd forintot talicskáznak ki az Opel szentgotthárdi gyárából - derül ki a társaság éves beszámolójából. A pénzt a csatolt alapítói határozat alapján legkésőbb 2017. június 30-ig banki átutalással fogják kifizetni. Az osztalékot azonban nem csak és kizárólag a tavalyi eredmény terhére fizetik ki, a kft. ugyanis mindössze 29 milliós nyereséget termelt, így e mellé még 31 millió eurót az eredménytartalékból vesznek el.Ezzel szemben változatlan szinten maradtak az anyagjellegű ráfordítások (51 millió euró), a személyi jellegűek pedig több mint 2 millióval 29,8-ra ugrottak és többet számoltak el értékcsökkenési leírásként. Így már üzemi szinten megmutatkozott a nyereség látványos visszaesése.
A személyi jellegű ráfordítások növekedését a dolgozói létszám emelkedése indokolja, a 2015-ös 1204 fő után tavaly már 1281-en álltak a cég alkalmazásában. A létszámadatokból és bérköltségből kiindulva az is kiderül, hogy átlagosan minimális emelés lehetett tavaly a cégnél, hiszen a 2015-ös 429 ezer forintos havi átlagbér 434 ezerre emelkedett.Működik az orbéna stratégia
Hozzászóló képe
#1627781 /*/ | 2017.04.27. | 10:18
A NAV ellen döntött az Európai Bíróság Máshol másképp látnak dolgokat ugyebár :D :D :D :D NAV csak itthon lehet kiskirály Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és az adóhatósági gyakorlat – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága.Az ügy előzménye, hogy egy magánszemély végrehajtói eljárásban vásárolt egy mobilhangárt egy fizetésképtelen cégtől, amely az egyenes adózás szabályai szerint állított ki az ügyletről számlát, az így beszedett áfát az eladó megfizette az adóhatóságnak, a vevő pedig ezután gyakorolta áfalevonási jogát.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azonban később úgy ítélte meg, hogy ez olyan ingatlanügyletnek minősül, amelyre az uniós irányelv alapján a fordított adózás szabályait kellett volna alkalmazni, azaz az áfát közvetlenül a vevőnek kellett volna megfizetnie.Bár a költségvetést nem érte adóbevétel-kiesés, a szabálytalanság miatt
a vevőt megfosztották az adólevonás lehetőségétől, illetve a kérdéses áfaösszeg felének megfelelő nagyságú adóbírsággal sújtották. Bírságolni azt nagyon tudnak ebben az orbániszáni országba >ebben nagyon a világelsők vagyunk,mármint a regnáló hatalom :D :D :D Szerdai ítéletében a bíróság mindenekelőtt megállapította, hogy a végrehajtói eljárásban kizárólag akkor alkalmazhatók a fordított adózás szabályai, ha az értékesítés tárgya ingatlanvagyon,A törvényszék ugyanakkor kiemelte, amennyiben a tévesen megfizetett adó visszatérítése lehetetlenné vagy rendkívül nehézzé válik a beszerző számára (például az értékesítő fizetésképtelensége miatt), a közösségi jog megköveteli, hogy a beszerző közvetlenül az adóhatóságtól kérhesse a visszatérítést.
Az arányosság elvével ellentétes, hogy a nemzeti adóhatóság a fizetendő adó 50 százalékát kitevő adóbírságot szab ki, miközben nem esett el adóbevételtől, és nem merült fel adócsalásra utaló körülmény sem – hangsúlyozták az ítéletben.Erre mondják CSALÁDBARÁT adótörvény
Hozzászóló képe
#1626567 /*/ | 2017.04.19. | 14:43
A CEU ellehetetlenítése fő célja orbinak.Bár ma már a hatalmas tiltakozó hullámok hatására senki sem beszél arról, hogy bezárnák a CEU-t, Balog Zoltán (EMMI miniszter) az ügy legelején még egyértelműen kijelentette, hogy: „Nem kell kertelni, nem kell bujkálni, ki kell mondani: ebben a formában nem szeretnénk, ha működne a CEU”. Az sem mellékes, hogy az összes indok, amiért szükségesnek látták ezt a törvénymódosítást véghezvinni, azok egyikére sem lehet mondani, hogy ne lett volna hazugság, vagy ne alapult volna hazug állításon.
Ám az egész ügy legnagyobb pikantériája talán mégis az, hogy saját lánya továbbtanulásánál Orbánnak és Ádernek sem jelentett problémát, hogy iskoláik ugyanolyan „csaló” módon működnek, mint a CEU. Március végén találkozhattunk Balog Zoltán legújabb törvénymódosítási javaslatával, amely a felsőoktatási törvényt módosítaná.Palkovics László oktatási államtitkár is elismerte, hogy vannak olyan pontjai a szabályozásnak, amely az itthon működő 28 külföldi egyetemből kizárólag csak a CEU-t érintené.Így egyértelmű orbi óhaja :D :D :DKósa és Orbán szavainak ellentmond Balog Zoltán nyilatkozata a Lex CEU ügyében. Mint ahogy az emberi erőforrások minisztere fogalmazott: „Nem kell kertelni, nem kell bujkálni, ki kell mondani: ebben a formában nem szeretnénk, ha működne a Central European University” Az egész ügy már csak azért is tűnik egy ismételt Soros-hadjáratnak, mert aki az egész CEU-támadást Soros propagandaként vezette fel, az maga a kormánypárt és a Fidesz-közeli médiabirodalom volt, bármennyire is próbálta ezt Németh Szilárd másképp beállítani. Bár Kovács Zoltán szintén a CEU-n végezte tanulmányait - a kormányszóvivő a CEU-ra járt a kilencvenes években, majd a kétezres években ott is PhD-zett -, ő sem állt ki egykori alma matere mellett, sőt arra a kérdésre, hogy kapott-e amerikai diplomát, azt mondta, meg kell néznie, mert ő csak annyit tud, hogy a Közép-európai Egyetemen végzett. Ám ez nyilvánvalóan nem igaz, hiszen amikor ő végzett, a Közép-európai Egyetem hivatalosan még nem is létezett, a képzések magyar akkreditációja nem volt meg. Kovács tehát kizárólag amerikai diplomát szerezhetett. Inkább hazudnak a tetvesek .Az sem igaz, amit Lázár János állított, hogy amerikai diplomát ad ki a diákjainak, de a képzés nem amerikai, hiszen a CEU diákjai pont azért kaphatnak amerikai diplomát, mert a képzésük amerikai standardoknak megfelelően történik, sőt az a kijelentés is téves, hogy a CEU az Egyesült Államokban nem egyetem, hiszen egyetemként van bejegyezve Amerikában, csak a hallgatók Magyarországon vesznek részt az egyetem képzésein. És bár szépen hangzik, minden erőfeszítés, és a kormány állítása ellenére nem tud pillanatok alatt megfelelni a meghozott jogszabályoknak.Tényleg versenyelőnyben van a „Soros-egyetem” a többi magyar egyetemhez képest, ám ez azért van, mert jól teszi a dolgát. Felszereltség, ösztöndíjak és az oktatás minőségét tekintve is jobban teljesít a többi magyar egyetemnél, és ezt eddig is a jogszabályoknak megfelelően vitte véghez. Ezt bizonyítja az is, hogy korábban Vilnius, ezután pedig Ausztria is bejelentkeztek, hogy szívesen látják a CEU-t, ha nekünk már nem kell. :D :D Jobban is tenné ha elmenne a CEU Ausztriába ;de jó lenne ha kitiltaná az egyetemeiről Magyar politikus gyerekeit ;legalább nyugiba lesz orbi :D :D :D :D :D :D
Hozzászóló képe
#1625970 /*/ | 2017.04.16. | 03:41
Orbán évek óta először magyarázkodott, mert most a vesztét érzi :D :D :D :D :D :D
Közleményben reagált az MSZP Orbán Viktor húsvéti, a kormánykedvenc Magyar Időknek adott interjújára. Ahogyan beszámoltunk róla, Orbán Viktor szerint Magyarországon a „nemzeti” kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll. Úgyhogy szerinte a jövő évi választás legfontosabb tétje az lesz, hogy „a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e, vagy idegen érdekeket szolgál majd”. O. Viktor egy mindenre elszánt milliárdos, aki strómanokon keresztül összelopott vagyona és megrendült hatalma megtartása érdekében nem ismer se istent, se embert. A bukott diktátorok módszere szerint ő is azt próbálja magával és környezetével elhitetni, hogy az ellene lázadó milliók mind “külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket.” Ez a szöveg persze ismerős: minden zsarnok ezt rikácsolja közvetlenül a bukása előtt.Kiemelik: a magyar miniszterelnök magyarázkodik, hosszú évek óta először. Mint írják: érzi, hogy hatalma megroppant, személyével és politikájával szemben egyre nő az ellenállás. Mostani nyilatkozatát is a kényszer szülte, de az ellene fellépő kritikus tömeget már csak a lemondásának bejelentésével tudná hazaküldeni.

A MSZP közleménye úgy fogalmaz: az Európa-párti fiatalság szólásszabadságot, tanszabadságot és tisztességes feltételekkel lebonyolított szabad választásokat követel és csak idő kérdése, mikor csatlakoznak hozzájuk a becsapott emberek: a gyárak és üzemek dolgozói, a nyugdíjasok, a közszolgák, az egészségügy és az oktatás megalázott napszámosai. Ha ezek az emberek egymás mellé állnak, O. Viktor és a gazdagokat képviselő Fidesz megbukik. Ez a pillanat pedig bármikor bekövetkezhet – mert a változást követelő tömeget még egyetlen diktátor rikácsolása sem tudta megállítani.
Hozzászóló képe
#1624272 /*/ | 2017.04.05. | 13:41
Rendkívül közel fog elhaladni a hatalmas aszteroida. Április második felében fog elhaladni a Föld mellett az a hatalmas aszteroida, melyet még 2014-ben fedeztek fel. Nem kell félni, a szakértők szerint az égitest nem fenyegeti a bolygónkat.A 2014 JO25 nevű objektum meglehetősen nagy, nagyjából 1,4 kilométer széles. Az égitest április 19-én lesz a legközelebb a Földhöz, ekkor a Holdnál 4,6-szor távolabb, megközelítőleg 1,7 millió kilométerre fog elhaladni tőlünk.
Az objektumot még 2014 májusában fedezték fel a Mount Lemmon Survey kutatói.
A szakértők szerint 2004-óta ez lesz a legnagyobb aszteroida, amely ilyen közel fog járni a Földhöz – akkor a 4179 Toutatis a Hold távolságánál négyszer messzebb száguldott el.Az égitestet a Minor Planet Center potenciálisan veszélyes aszteroidának minősítette. Bár a besorolás ijesztően hangzik, nem kell tartani az objektumtól, a NASA szerint ez az osztályzás csupán annyit jelent, hogy a 2014 JO25 méretei alapján komoly kárt tehetne bolygónkban – ez gyakorlatilag minden 150 méternél szélesebb aszteroidára igaz.
Persze nem minden égitestet sorolnak be veszélyességük szerint, csupán azokat, melyek a Föld közelében is elhaladnak.
A következő, Ron Baalke, a Jet Propulsion Laboratory kutatója által posztolt GIF-en jól látható, hogy milyen messze is lesz tőlünk a 2014 JO25. Bár az 1,7 millió kilométer elsőre soknak tűnhet, valójában csillagászati szempontból nem számít távolságnak.
Hozzászóló képe
#1624076 /*/ | 2017.04.04. | 10:04
Rogán barátjára szabják a törvényt?Nemrég ugyanis a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal bizalmasa, Kertész Balázs került kellemetlen helyzetbe emiatt. Az ügyvéd Kertész volt kénytelen lemondani saját cége ügyvezetői posztjáról.
A jelenleg hatályos, 1998-as ügyvédi törvény alapján az ügyvédeknek szinte semmilyen munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyuk nem lehet a praxisuk mellett, nem lehetnek például gazdasági társaságban vezető tisztviselők.
Kertész esetében az összeférhetetlenséget a Budapesti Ügyvédi Kamara illetékes bizottsága állapította meg. Az ügyvédnek harminc napja volt dönteni, melyik pozícióját tartja meg, végül a praxisát választotta.
A friss tervezet elfogadása esetén azonban akár vissza is térhetne cége élére, mivel az lehetővé tenné, hogy az ügyvéd gazdasági társaság vezetője legyen, amennyiben azért díjazást nem kap. Ez alól is lehet azonban kivétel, mivel egy további pont kimondja: nem összeférhetetlen, ha az ügyvéd egy jogi személy vezető tisztségviselői feladatait látja el. Ennek megfelelően tehát a jövőben akár honoráriumért is végezhetnének cégvezetői tevékenységet az ügyvédek.Így működik a fityesz aparátus :D :D :D :D :D :D
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .... utolsó utolsó

Legfrissebb bejegyzések

Kedvenc topikok
A kedvenc topikok funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a topikokat, amelyeket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.


hirdetés

Legjobb cikkeink
Kutya-macska passzus

Kutya-macska passzus

Sok öröm forrása lehet egy hűséges kutya, egy titokzatos macska, újabb divat szerint egy otthon tartott, játékos vadászgörény, de a bohókás papagáj vagy a trillázó kanári is…TovábbTovábbhirdetés


hirdetés