Bátor Újrakezdők

Fontos segítség kisvállalkozóknak
Az idei év rendkívüli nehézségekkel szembesítette a kisvállalkozásokat, de segítséget jelenthetnek számukra azok a digitális banki szolgáltatások, amelyekkel csökkenthetők a költségek és az ügyintézés is egyszerűbb.

Az elemzők nagy többsége egyetért abban, hogy ez az év számos eddig nem tapasztalt kihívást hozott a hazai gazdasági szereplők életébe. Sok kisvállalkozót különösen érzékenyen érintettek ezek a nem várt nehézségek. Ilyenkor minden olyan segítség jól jöhet a cégek életében, amely gyorsítja és hatékonyabbá teszi a működést.

Sokan úgy vélik, a jelenleginél is jóval nehezebb lenne a helyzet, ha nem történtek volna az utóbbi időszakban igen jelentős digitális fejlesztések több szektorban. Igaz ez nemcsak a személyes találkozókat kiváltó online megbeszélésekre, konferenciákra és a pénzügyi szolgáltatásokra egyaránt.

Az elmúlt hónapokban a bankok számos olyan új digitális szolgáltatást tettek elérhetővé kisvállalkozó ügyfeleik számára, amelyek megkönnyítik a napi működést. Az egyéni vállalkozók és immáron a cégek is online nyithatnak folyószámlát, jelentős időt takarítva meg ezzel. Az ilyenkor szükséges azonosítás egyszerűen, videóbankon keresztül történik.

A digitális bankolásra való áttérés mellett egy másik fontos dologra is érdemes már most gondolni: 2021. január 1-től a törvény hatálya alá tartozó vállalkozások kötelesek biztosítani ügyfeleik számára az elektronikus fizetést. Ez a törvényi változás érint mindenkit, aki eddig online pénztárgéppel rendelkezett, de csak készpénzt fogadott el.

Érdemes elgondolkodni egy úgynevezett QR-kódos fizetés bevezetésén, amely egyszerű, biztonságos és gyors elektronikus fizetési megoldás. Egyes bankoknál mobil alkalmazásban elérhető QR-kódos fizetés megfelel valamennyi feltételnek, így akár a kártyás fizetési infrastruktúra kiépítése nélkül is megvalósítható, melyen keresztül a vásárlás ellenértéke is másodperceken belül megérkezik az eladó számlájára.

A cégek működését segítő digitális banki fejlesztések mellett megjelentek azok a kiegészítő szolgáltatások, amelyek kisvállalkozói működést segítik. Van olyan pénzintézet, amely teljesen ingyenes hozzáférést biztosít például egy online számlázó szoftverhez, amely további fontos könnyítést jelent a kisvállalati pénzügyek digitális intézésében. Érdemes hát tájékozódni a bankok ajánlatairól és vadonatúj digitális fejlesztéseiről.

szerző: Ötvenentúl.hu
éppen olvassák
01
Pénzügyek 2020. DECEMBER Elektronikus fizetési lehetőségek? Itt a QR-kód!
Egyre szélesebb körű elvárás a kereskedők, szolgáltatók felé, hogy valamilyen készpénzmentes megoldással legyen lehetséges rendezni a számlát. Erre tökéletesen alkalmas lehet a QR-kódos fizetés, ami a Raiffeisen Banknál már elérhető. (x)
02
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Az iratoktól a macaronig
Több mint három évtizeden át dolgozott a közigazgatásban. Betöltötte az ötvenet, amikor egészen új munkát és életet kezdett. Többdiplomásként kitanulta a cukrász szakmát, hogy megvalósítsa álmát és Grill-ázs néven indítsa el saját süti workshopját.
03
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A mosolyember
Minden évtizedben új vágányra állította életét, és egyszer sem bánta meg. Imádja a sportot, s akár színpadon, akár online-közvetítésben, minél több embert szeretne meggyőzni a mozgás fontosságáról. Kisugárzása másokat is magával ragad, ő pedig mosolygósan, vidám életszemléletével, ötvenen túl is harmincévesnek érzi magát.
Menu