Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 27. Thursday, Liliána, Olga   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Változókorban kihez forduljak?

2016.03.10. | Ötvenentúl.hu
Az én nődokim nagyon körültekintő szakember, és nekem sokat segített a klimax tüneteinek felismerésében és kezelésében.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Persze tudom, hogy nem minden nőtársam ilyen szerencsés, sokan úgy gondolják, hogy nincs kihez fordulniuk. Ez persze nincs így! Ha utánanézünk az interneten, rájövünk, hogy a segítség igenis létezik.

A kilencvenes évek közepe óta létezik a Magyar Menopauza Társaság, amelynek tagjai olyan nőgyógyászok, akik külön szakképesítést szereztek klimaxkezelésből. Bővebb információkat és a felkereshető orvosok listáját is megtalálod a weboldalukon.

Egy nővérke ismerősömtől hallottam, hogy az ő kórházukban már létezik menopauzaambulancia is. Online kutakodásom eredményeként rájöttem, hogy országszerte számtalan menopauzaambulancia várja a nőket, a klasszikus állami egészségügyi intézményekben és a magánkórházakban egyaránt. Az ambulanciák listáját több weboldalon is megtalálod elérhetőségekkel együtt.

Természetesen nemcsak testi tünetekkel fordulhatunk szakértőhöz, de a lelki problémáinkat is kezeltethetjük. Ma már nem ritka a menopauzaspecialista pszichológus sem, ha rákeresünk erre az interneten, számtalan magánrendelést találunk, ahol képzett pszichológusok várják a hölgyeket. Ha nyitottabbak vagyunk a keleti gyógymódok, relaxációs módszerek iránt, választhatunk jógaoktatót, hipnoterapeutát, relaxációs szakembert, akik szintén segíthetnek túljutni ezen az időszakon.

Használjuk ki a közösségi tér adta lehetőségeket, beszélgessünk kortársainkkal, kérjük ki a véleményüket, tapasztalatikat egy-egy szakemberrel vagy módszerrel kapcsolatban. Kutassunk az interneten, olvassuk az erről szóló újságokat, és ne féljünk beszélni a klimaxról. Egy kutatás szerint a magyar nők többsége szégyelli, hogy eljutott a változókorba, ezért el sem mer menni egy menopauza-központba, vagy nem mer beszélni a tüneteiről a gyógyszertárban.

Ne feledjük, a menopauza természetes állapot, amely mindenkit elér, semmi szégyellnivaló nincs rajta.

Cikkünk a menopauza.blog.hu írása alapján készült.


7 tipp a klimax tünetei ellen
A klimax igazán emberpróbáló időszak. Néhány praktikus tanáccsal szeretnénk könnyíteni a menopauza megpróbáltatásain.  tovább Tovább
Szóval mi is az a klimax?
Amikor nálam először jelentkeztek a klimaxos tünetek, először a stressz számlájára írtam őket.   tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

klimax menopauzaCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés