Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 27. Thursday, Liliána, Olga   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Vitaminokkal a légszennyezettség ellen

2017.05.19. | Ötvenentúl.hu
Több kutatás is bizonyítja, hogy a szennyezett levegő belégzése árthat a szívnek. Egy friss felmérés azonban arról számol be, hogy B-vitaminok segítségével ez a káros hatás elkerülhető.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

„Noha két óra a koncentrált légszennyezettségben egyértelműen negatív hatással van a szívritmusra és a betegségek ellen védelmet nyújtó fehérvérsejtekre, ezek a káros hatások legalábbis részben visszafordíthatók egy négyhetes B-vitamin-kúra segítségével” – foglalja össze a lényeget a kutatást vezető Dr. Andrea Baccarelli, a New York-i Columbia University munkatársa.

Elképzelhető azonban, hogy a túlzott optimizmusra az ad okot, hogy csupán tíz egészséges alany vett részt a kutatásban, vagyis az adatok aligha húzhatók rá a teljes népességre. A szakemberek szerint valószínű, hogy a megelőzés a legfontosabb módszer, ha légszennyezettségről van szó.

A kutatásban tíz egészséges, nemdohányzó alany vett részt, akiknek életkora 18 és 60 év között alakult. Mindannyian placebót kaptak négy héten át, mielőtt napi két órán át súlyos légszennyezettségnek voltak kitéve. Később ezek az emberek ezalatt B-vitamin-kiegészítőt szedtek, hasonló körülmények között.
Mint kiderült, a B-vitaminokkal történő „előkezelés” hatására a légszennyezettség negatív hatásai kevésbé viselték meg a szervezetet, és a regenerálódásra viszonylag hamar sor került, míg a placebónál erről nem volt szó.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

szív kutatás levegőCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés