Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 27. Tuesday, László   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Robbanó tabletta válthatja fel az oltásokat

2017.04.20. | Ötvenentúl.hu
A felnőttek mintegy 20 százaléka utasítja el az oltást pusztán azért, mert fél az injekciós tű okozta fájdalomtól. Most egy új, MucoJet névre hallgató szuperpirula segíthet abban, hogy akár otthon is bárki könnyedén immunizálhassa magát.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Az új, kapszula formátumú gyógyszert elég egyszerűen a nyelv közepére helyezni és szétnyomni, az eljárás tehát teljesen fájdalommentes, és csupán néhány másodpercig tart, mégis ugyanazt a védettséget adja, amit egy oltás. Így a hatóanyag gyorsan a szervezetbe jut, és hamarosan elkezdődik az antitest-termelődés, amely a fertőzésekkel szemben immunizációt nyújt.

A MucoJetet a Kaliforniai Egyetem munkatársai fejlesztették ki, és segítségével az influenza és a kanyaró ellen is hatékonyan védheti magát az ember. A kutatás azért is érdekes, mert kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a 2 és 7 év közötti gyerekek számára adott influenza elleni orrspray (az USA-ban ilyen módon is lehet oltani) kellően hatékony-e. Egy friss kutatás szerint ugyanis 2013 és 2016 között nem csökkentek az influenzás megbetegedések az orrsprayt használó gyerekek körében.

Ennek oka egyes vélemények szerint az, hogy az orrüregbe kerülő spray nem szívódik fel teljesen, ezért aztán az új gyógyszer kifejlesztése során fontos szempont volt a hatékonyságot garantáló tökéletes felszívódás. A MucoJet egyelőre tesztelés alatt áll, de virulógusok széles köre szerint innovatív eszköznek tűnik.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

kutatás orr gyógyszerCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés