Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Mégsem olyan rossz a vörös hús, mint hitték

2017.01.10. | Ötvenentúl.hu
Ha az ajánlott mennyiségnek megfelelő vörös húst fogyasztunk, rövid távon nem növekszik a szív- és érrendszeri betegségek kockázata (nem emelkedik a vérnyomás, illetve a vér koleszterinszintje).
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

„Az elmúlt 20 évben rengeteg olyan tanulmány látott napvilágot, amely a vöröshús fogyasztásának veszélyeire hívta fel a figyelmet. Kutatásunk azonban azt mutatja, hogy a vörös húsok igenis lehetnek az egészséges étrend szerves részei” – fogalmaz Wayne Campbell, a Purdue University dietetikus professzora.
Ennek oka az, hogy a vörös hús tápanyagban gazdag, méghozzá nem csupán kiváló fehérjeforrás, de egyúttal vasban is bővelkedik. A szakember szerint a korábbi kutatások azért ajánlják a vöröshús-bevitel csökkentését, mert kizárólag az alapján mérlegeltek, hogy a résztvevőknek van-e valamilyen szív- és érrendszeri betegsége. Azt azonban egyetlen tanulmány sem igazolja, hogy maga a vöröshús-fogyasztás az, ami a betegség kialakulásához hozzájárult.

Az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban publikált, 24 korábbi kutatást is elemző anyag szerint hetente háromszor 10 dkg vörös hús fogyasztása esetén nem növekszik a vérnyomás, sem a koleszterinszint.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

koleszterin hús betegségCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés