Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Pofonegyszerű módszer a memória fejlesztéséhez

2017.01.08. | Ötvenentúl.hu
A testmozgás kedvez a rövidtávú memóriának – derül ki a British Psychological Society friss felméréséből.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

A szakemberek két olyan kísérletet elemeztek, amelynek során egészséges és aktív résztvevők szavak listáját kapták, amelyeket el kellett sajátítaniuk. Ezeket aztán hol edzés előtt, hol után kellett felmondaniuk, illetve pihenés előtt és után. Maga a testmozgás 30 perc visszafogott intenzitású biciklizést jelentett.

A kutatás egyértelműen bizonyította, hogy a legjobb eredmények akkor születtek, amikor közvetlenül az elsajátítást követően kerültek felmondásra a szavak, méghozzá egy edzéssel a tanulási folyamat előtt. Ha a résztvevőknek 30 percet kellett várniuk a felmondás előtt, a tanulás előtti testmozgás szintén hatékonyabb eredményeket hozott, mint amikor az önkéntesek pihentek mozgás helyett.

„A tanulási folyamat előtti aerob jellegű mozgás fejleszti a rövidtávú memóriát. Tanulás előtt érdemes edzeni, az eredmények így mindenképpen jobbak lesznek. Érdekesség, hogy azok, akik az edzés miatt jobban emlékeztek, nem követtek el több hibát, tehát a figyelmük is megmaradt a tanulási folyamat közben” – mondja a kutatást vezető Dr. David Marchant.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

mozgás kutatás memóriaCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Alzheimer-kór
Alvászavar
Depresszió
Rá ne fázz!
Fájdalom nélkül
Inkontinencia
Mentális frissesség
Mióma


hirdetés

hirdetés


hirdetés

hirdetés