Egészség

Az Újrakezdés napját ünnepelték a Városligetben
Mindannyiunk életében bekövetkezhet olyan mélypont, ahol át kell gondolnunk addigi életünket, és változtatásra, továbblépésre kényszerülünk. A Richter Főnix Közösség egyik célja megmutatni, hogy az élet mélypontjairól is van kiút, mindig meg lehet találni az ösvényt egy új és teljesebb élet felé. (x)

Augusztus 27-én a Richter Főnix Közösség bátor, inspiráló hölgytagjai ünnepelték az Újrakezdés reményt adó lehetőségét a Városligeti Műjégpályán. Jakupcsek Gabriella a program közreműködő alkotója volt az esemény háziasszonya, mellette Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője, valamint Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó, a Richter Főnix Közösség védnöke is köszöntötte a Főnixeket.

Szekeres Pál az egyetlen olyan ember a világon, akinek sikerült olimpiai és paralimpiai játékokon is érmet szereznie. Az ikonikus sportember, a Richter Főnix Közösség védnöke elismeri azokat a bátor nőket, akik hozzá hasonlóan felálltak a mélypontról, és így biztat: „Nagyon fontos, hogy a cél, amit kitűzünk magunk elé, reális legyen. Az első év biztosan nehéz, de megéri az a belefektetett energia.”

Szekeres Pál és az idei díjazottak

A Richter Főnix Közösség alapítói által megálmodott Újrakezdés napján éppen ezért egy egyedülálló és izgalmas programmal készültek a szervezők, melyen a résztvevők interaktív eszközök segítségével közösségi élményként élhették meg az újrakezdés és az elengedés felszabadító érzését.

„A Richter Főnix Közösség legfontosabb üzenete, hogy mindig van újrakezdés. Ez a program újrakezdőket, pozitív példákat mutat, amelyek bárki által követhető minták, legyenek akár nehéz vagy kevésbé nehéz élethelyzetben. ” – vallja Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Az eseményen személyesen is jelen voltak az idei évad Főnixei: Réder TímeaSárosdy Zsuzsanna és Sarkadi Krisztina, akik megosztották inspiráló élettörténeteiket, módszereiket arra, hogyan fordítható pozitív életenergiává szinte bármilyen nehéz helyzet.

Az eseményen hangzott el először az Újrakezdés Himnusza, amely kifejezetten a Richter Főnix Közösség bátor hölgytagjai tiszteletére született. A dal megalkotói ezzel az énekkel a Főnixek emberfeletti teljesítményét, bátorságát és életútját szeretnék elismerni, és megköszönni, hogy a saját történeteik által mindannyiunknak segítséget nyújtanak és példát mutatnak.

Jakupcsek Gabriella, a Közösség társ-alkotója is a továbblépésre ösztönöz: „Nagyon sokszor nem az az erős ember, aki sikeres, hanem aki a kudarcából fel tud állni.”

Teremtsd újjá magad! – biztat a Richter Gedeon Nyrt. által közösségépítő szándékkal életre hívott Richter Főnix Közösség mottója. Ennek szellemiségében idén is olyan bátor nők küzdelmeit mutatta be, akiknek az élete mélypontra jutott, mégis hittek önmagukban, és saját erejükből talpra álltak. Az alkotók bíznak benne, hogy ezzel a kezdeményezéssel sokan a Főnixek példáiból inspirációt és bátorítást kaphatnak az újrakezdéshez és a továbblépéshez.

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2020. AUGUSZTUS Egészség ezreknek, milliók a kórháznak
A Richter Egészségváros tavaly ünnepelte tizedik évfordulóját. Egy évtized alatt 75 város egészségügyi intézménye kapott összesen közel 400 millió forint összegű támogatást a magyar gyógyszergyártótól. (x)
Szabadidő 2020. ÁPRILIS Egy film, amit látnod kell
Sajátos aktualitást ad a jelenlegi helyzet arra, hogy újra megnézzük Magyarország első modern gyógyszeripari vállalatának alapítójáról, Richter Gedeonról készült dokumentum-játékfilmet. A film ingyenesen elérhető az interneten. (x)
Egészség 2020. MÁRCIUS Inspiráló történetek, bátor női példaképek
Egy veleszületett hallássérült, egy mellrákból gyógyult és egy kerekesszékes maratonfutó nő – mi a közös bennük? Mindhárman életük egy nagyon nehéz szakaszán vannak túl. Mélyen voltak, de hittek magukban és az újrakezdésben. Főnix-madárként újjászülettek. (x)
éppen olvassák
01
Egészség 2021. ÁPRILIS 1 óra a tünettől a halálig
A hirtelen szívhalál szívbetegeknél, illetve ismert szívbetegség nélkül is előfordulhat. Az első tünetek jelentkezése és a halál között legfeljebb egy óra telik el.
02
Egészség 2021. ÁPRILIS Örömkönnyek a virtuális díjátadón
Innovatív ötletek, húszmillió forintos támogatás. Meg vannak a Richter Anna Díj idei nyertesei. (x)
03
Egészség 2021. ÁPRILIS Elképesztő fájdalommal jár a boszorkánylövés
A boszorkánylövés, vagy más néven lumbágó sokak mindennapjait keseríti meg.
Menu