Még nincs nálunk fiókod?
Regisztrálj itt!Szabadidő
Az alma hihetetlenül egészséges, olcsó, és rendkívül változatosan felhasználható gyümölcs. Flavonoidjának segítségével gátolja a szív- és érrendszeri betegségek, valamint több daganatos betegség kialakulásának esélyét.
Napi egy alma annyi vitamint és tápanyagot tartalmaz, amennyi kellő minimumot biztosít az egészséges táplálkozáshoz. Segíti az emésztést, tisztítja a fogakat, csökkenti a koleszterinszintet, természetes és finom kiegészítője a fogyókúrás étrendnek. Felhasználhatod müzlik, saláták, sütemények, desszertek elkészítéséhez, de húsok mellé is kifejezetten finom. Próbáld ki úgy, ahogy eddig még sosem tetted!
Íme a a francia gasztronómia és talán a világ legfinomabb almás édessége, a Tarte Tatin receptje.
Hozzávalók:
A tésztához:
100 g vaj
60 g cukor
250 g liszt
1 tojás
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
80 g vaj
100 g cukor
4 nagy alma
A tészta összetevőit – mindet szobahőmérsékleten – dolgozd össze, gyúrd simára, csomagold fóliába és tedd a hűtőbe. Míg hűl, az almákat hámozd meg, magozd ki és vágd vastagabb cikkekre. Egy lábosban hevítsd fel a vaj háromnegyedét és a cukrot, majd nagy lángon kevergetve várd meg, míg karamellizálódik. Ekkor öntsd a karamellt egy tetszőleges sütőformába, majd egyenletesen oszlasd el rajta az almacikkeket. Vedd ki a tésztát a hűtőből és nyújtsd ki éppen akkorára, hogy befedje a sütőformádat. Tapaszd a tésztát a formára egyenletesen, majd vond be alufóliával. 180 fokon kb. háromnegyed órát lefedve süsd, majd a kellő aranybarna szín eléréséig fólia nélkül.
Kevés hűlési idő után borítsd az egészet egy tányérra és tálald langyosan, esetleg körítsd vanília fagylalttal.


