Egészség

10 egészséges ajándék karácsonyra
Unod már a csokoládésdobozokat, a cukrokat vagy a haszontalan ajándékokat? Nincs ötleted, mit adj karácsonyra? Ajándékozz egészséget!

 

1. Olívaolaj

Más olajoknál sokkal egészségesebb. Használható főzéshez, salátákhoz és még rengeteg máshoz. Elsőre bizonyára esetlen ajándéknak tűnik, csakhogy a legtöbb olasz specialitásokkal foglalkozó üzletben olyan csodaszép csomagolásban lehet kapni, hogy az embernek azonnal összefut a nyál a szájában. Egy üveg olívaolaj és egy üveg igazi, olasz balzsamecet, s mindez díszdobozban? Ki ne örülne neki?

2. Masszázsutalvány

Egy igazán fárasztó nap után nincs is jobb, mint egy kiadós masszázs, amely megszabadít a napi stressztől. Ajándékozd meg barátaid masszázsutalvánnyal, és meglátod, nagyon hálásak lesznek érte.

3. Fizess elő egészséggel, egészséges életmóddal foglalkozó folyóiratra

Ezek az újságok nemcsak szórakoztatók, de segítenek megőrizni az egészséget. A különböző edzőgyakorlatoktól a tájékoztató egészségügyi cikkeken át a diétás tippekig mindent megtalálhatsz bennük. A legtöbben szívesen olvasunk egészséges életmóddal kapcsolatos témákról, ám előfizetni vagy lemenni az újságoshoz lusták vagyunk. Képzeld el, micsoda öröm, ha házhoz jön az ajándék. Ráadásul figyelmességed így egész éven át kitart!

4. Zöldségpároló

Ha van olyan rokonod, barátod vagy ismerősöd, akinek magas a koleszterinszintje, vagy egyszerűen csak imádja a párolt ételeket, biztosan nagyon boldog lesz a zöldségpárolóval. A párolás ugyanis megőrzi a , így ajándékod segítségével nemcsak finom, de egészséges fogásokat is készíthet egyben.

5. Alacsony szénhidrát- vagy zsírtartalmú ételek elkészítésének szakácskönyve

Az emberek gyakran azért esznek egészségtelen ételeket, mert tapasztalataik alapján ezeket lehet a leggyorsabban és legkönnyebben elkészíteni. Egy receptkönyv, amely megtanít arra, hogyan készítsünk gyorsan egészséges ételeket, segíthet átállni az egészséges táplálkozásra. A képek pedig általában olyan gusztusosak, hogy senki sem állhat ellen nekik.

6. Nyugodt hétvége vidéken

Ne gondolj feltétlenül luxuszállodára. Ha valaki állandóan csak dolgozik és rohan, már a csend és a nyugalom is kellően kikapcsoló. Keress egy szép szobát egy vidéki kúriában, esetleg egy eldugott kastélyszállóban. Ha nem a karácsonyi szezonban foglalod le a szobát, még felárat sem kell fizetned érte.

7. Konditerembérlet

Az ötlet maga elbűvölő. A legtöbben szeretnénk sportolni, vagy a bérlet árát, vagy az edzéshez szükséges időt nem tudjuk rászánni. Ha azonban a kezünkben a jegy, biztosan elmegyünk. Azt azonban ne felejtsd el, hogy sokan nagyon érzékenyek. Így ajándékod megsértheti az önérzetüket. Csak olyannak vásárolj konditerembérletet, akiről tudod, nem hiszi majd, hogy túl kövérnek tartod.

8. Bioboltutalvány

A bioboltutalvány a konditeremmel ellentétben csak akkor hasznos ajándék, ha a megajándékozott egyébként is jár bioboltba. Aki ugyanis nem rajong a biotermékekért, sohasem fogja levásárolni. Annak pedig, hogy az utalvány egy sötét fiókban végezze, nem sok értelme van.

9. Tíz óra a te idődből

Egy jelképes utalvány – megbízásokról, vásárlásról, gyermekfelügyeletről – a legnagyobb ajándék lehet. Rugalmas, nem kerül semmibe, és garantáltan örömet szerezhetsz vele.

10. Egészséges reggeli

Az egészséges reggeli nagyon fontos része a helyes táplálkozásnak. Csodálatos ajándék lehet, ha közös reggelit szervezel egy olyan helyen, ahol finom és egészséges ételeket szolgálnak fel. Gondolj bele: mikor mentél el bárhova is reggelizni? Barátokkal, társaságban, nyugodtan, akár több órán keresztül, beszélgetve, nevetve?

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2019. JÚLIUS Konyhai tippek 40 felettieknek
Fiatalon még megengedhetjük magunknak, hogy lazán vegyük az étkezést, de negyven felett szervezetünk másképp kezd reagálni mindenre, amit elfogyasztunk.
Egészség 2019. ÁPRILIS 6 bevált természetes emésztésserkentő
Alaposan bevacsoráztál, és azóta úgy érzed, teljesen megrekedt minden benned? Nehéznek érzed a gyomrodat, esetleg görcsölsz is?
Szabadidő 2018. DECEMBER Az ünnepi előkészületek logisztikája
Minél közelebb kerülünk az ünnephez, minél későbbre halasztjuk a különféle ajándékok beszerzését, annál több feszültéggel kell számolnunk.
éppen olvassák
01
Egészség 2019. JÚLIUS Konyhai tippek 40 felettieknek
Fiatalon még megengedhetjük magunknak, hogy lazán vegyük az étkezést, de negyven felett szervezetünk másképp kezd reagálni mindenre, amit elfogyasztunk.
02
Egészség 2019. JÚLIUS Fejfájás vagy migrén?
Fejfájása szinte mindenkinek volt már. Van, akinek visszatérő és nagyon erős. Mikor kell migrénre gyanakodnod? Honnan ismerheted fel?
03
Egészség 2019. JÚLIUS Így hatnak a frontok a szívünkre
Az elkövetkező időszakban többféle fronthatással kell számolnunk. A hideg- és a melegfrontok is megterhelik a szívünket, érrendszerünket.
Menu